„Опростите ми што сам веровала својим очима, а не режимским медијима“

Обреновац (Фото: Танјуг)
Обреновац (Фото: Танјуг)

„Опростите ми што сам веровала својим очима, а не режимским медијима“

Share

Од како имам приступ медијима, интернету а нарочито телевизији, увидела сам своју грешку, те сам решила да се јавно извиним. Пре свега, извињавам се што нисам била у могућности да слушам извештаје из званичних медија, већ сам посматрајући ситуацију уживо, доведена у заблуду, због чега сам користила увредљиве изразе за сам државни врх -џукела и крава.

1000613 4639476804930 1481902680 n 150x150 Опростите ми што сам веровала својим очима, а не режимским медијимаЈа јако волим животиње и да сам била упозната са надљудским напорима и херојским делима државног врха, сасвим сигурно их не би вреďала на тај начин. Затим се извињавам што сам и сама доведена у стање панике, након што је наш цењени Премијер одржао јавну седницу Владе на којој је викао на министре и непримерено се обраћао другим присутнима на поменутој седници, изјављивао да је ситуација катастрофална и катаклизмична, као и да има много жртава и на тај начин изазвао општу панику, разуме се, без да је имао такву намеру.

Из тог разлога искрено верујем да би сваки судија у овој земљи утврдио да нема кривичне одговорности горе поменутог, те да се питање његове кривичне одговорности за изазивање панике неће ни постављати. Извињавам се и што сам се усудила да се у овим тешким временима користим слободом говора, схватам колико је то било непримерено са моје стране.

Извињавам се и зато што су поједини људи из мог текста у коме се говори да има 13 жртава, заправо прочитали да има на хиљаду жртава и тела која плутају Обреновцем. А онима који су управо сада дошили до великог „АХА“ и почели да пишу увредљиве коментаре, поново скрећем пажњу да обрате пажњу на читање и извињавам се што их опет нећу удостојити одовора.

Ја знам шта и на који начин сам написала, а због чега су те особе нашле за сходно да ме агресивно нападају, оповргавајући оно што нисам написала, и на тај начин износећи нове податке, то ће морати сами да објасне. Истима се извињавам и што су у мојим речима да свима који су учествовали у спашавању не могу ни реч да кажем, прочитали да сам исте најстрашије напала.

Признајем да сам, сада видим без разлога, била изреволтирана чињеницом да је наш вољени Премијер довео новинаре после три дана и крајње безобразно и по обичају непримерено се понашао, готово представљајући да нема жртава. Ја због својих суграђана, жртава и њихових породица, као и породица несталих нисам и нећу спекулисати о броју, тек за 6 месеци можемо знати о ком броју се ради, а ако се Обреновчани не сложе са званичним бројем, лако ћемо се пребројати.

Извињавам се и зато што нисам завршила неки престижни светски факултет, већ само Правни факултет Универзитета у Београду, због кога моја писменост нити реторичка способност нису биле умањене чак ни у време ванредне ситуације.

Сада сам свесна да сам морала да останем без адекватних речи, а да у говору правим велике (тзв. драмске) паузе. Посебно се извињавам за то што већ данима постављам питање одговорности за оно што се десило Обреновцу.

Телевизија ми је потпуно отворила очи! Сада видим да сам се налазила у великој заблуди верујући да је толика количина воде морала од некуда да доďе и да су стручнаци из те области то морали да знају и обавесте политички одговорну господу. Сада увиďам да то уопште није било питање којим стручњаци треба да се баве, већ политичко питање.

Та вода се просто ту створила, нико се за то не може сматрати одоворним, криви су природа или Бог (за оне верујуће). Захвална сам на тако виспреним политичарима, да њих није било, ко зна шта би се десило са Обреновцем! Чак и да је било можда неких пропуста, а сви знамо да није, опет ово није време да упиремо прстом у било кога од њих. Сада је време да обнављамо земљу а не да се бавимо питањима евентуалних пропуста и одговорности појединаца, или, не дај боже, целокупне власти.

И потпуно схватам кривицу грађана Обреновца! Криви смо јер нико од нас није чуо упозорење господина Марића, дато 48х пре поплаве. Криви смо јер се нисмо евакуисали када је он то од нас захтевао у упозорењу које није објављено. Криви су и они становници који су се евакуисали када је цењени господин Мали од њих захтевао да остану у свом дому.

Они који се након тога нису евакуисали су криви јер су се оглушили о захтеве господина Вучића и Николића да се евакуишу. Све у свему, закључила сам да заиста нема политичке одговорности, нити пропуста, криво је становништво, па и народ, и потпуно сам уверена да наша власт не заслужује овакав народ те да би требало да нас мењају! И надам се да се више никада неће десити да останем у медијском мраку! Од како сам синоћ први пут после 10 дана гледала телевизију, увидела сам да никако више не смем да се ослањам на своја чула!

Колико јуче сам видела опустошен и разорен град (бар оно мало тек сада приступачних делова), о „мирису“ нећу ни да говорим, а онда су ми господин Вучићевић и остала господа из медија отворили очи. Сада знам да нисам видела ништа што сам видела, да нисам чула оно што сам чула и нарочито да нисам осетила оно што сам осетила (што је потпуно логично јер су грађани без воде очистили радње и станове, те то сад и изгледа и осећа се чистије)И да закључим, увидела сам све своје грешке, горе набројане, извињавам се и осећам се дубоко постиђеном што сам се уопште усудила да поставим питање било чије одговорности.

Ивана Лаловић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: