ЕКСКЛУЗИВНО: „Српски војници“ на НАТО вежбама са шиптарима у Немачкој! (видео)

ЕКСКЛУЗИВНО: „Српски војници“ на НАТО вежбама са шиптарима у Немачкој! (видео)

by satelit

 

Редакција портала Новинар.де (www.novinar.de) дошла је до снимка на коме се виде припадници Војске Србије са америчком „браћом по оружју“ у заједничким вежбама.

Овај видео је направљен у „промотивне сврхе“ (ми би пре могли да кажемо посрамљивачке сврхе имајући у виду тренутак и околности у којима се ово бунило дешава) и ускоро ће бити организовано пласиран. Ово није први пут да се овакве војне вежбе одвијају али јесте први пут да су припадници терористичке УЋК са Косова и Метохије равноправно заступљени као и наши војници – додуше од оних истих који су за ове и разорили, окупирали и откидају део наше земље.

Пише: Иван Максимовић / 29.05.2014.

***

Мој Милане, кад у НАТО пођеш…

Видео снимак који почиње панорамом са благим брежуљцима над чијим врховима доминира минарет „локалне џамије“, која је део „сценографије“ ово војног полигона, приказује тимове америчке и српске пешадије, на војном полигону у Хохенфелсу (Немачка). Задатак овим војницима јесте да „очисте“ терен, односно осигурају простор за надолажење пешадије испред које су пошли. Током акције један од српских војника, по сценарију, бива рањен а амерички колега му вида рану и онда га одвлаче у жбуње.

Чује се и српски језик. На тренутак све изгледа као у филму с тим што се српски говори течно за разлику од поменутих. Дијалог почиње реченицом „јел идемо, Милане?“. И одоше…

Током рањавања, овоме што глуми српског војника(глуми, јер частан српски војник ту нема шта да тражи), прилази амерички колега и почиње да му затеже гумицом ногу како не би невидљиво искрварио с обзиром да је замишљено рањен. Тада други од српских замишљених војника коментарише „рањен је у ногу. Може да говори“. И она прва, као и ова реченица, садрже у себи јаку симболику. Тако је и са српском државом. Све сами умишљени професионалци, без образа, заборављеног завета, заклетве и части, за шаку долара замишљају од себе да су јунаци и јуришници. Обратимо пажњу на улогу која им је додељена „чисте терен за долазак пешадије“. Сама пешадија представља топовско месо. Шта ли је тек са онима који су испред њих? Рецимо да је неки однос одреска и млевеног меса.

Да ли је ко нормалан и могао да помисли да ће они (НАТО агресори) који нису смели да копнено уђу на територију КиМ-а 1999. године плашећи се огромних губитака у људству приликом сукоба са српском војском, данас да обучавају те српске војнике да буду – још бољи у томе? Не, није. Толико луди само ми можемо да се правимо и нико више.

Међутим, ове године је вест посебно заболела српску јавност јер су у тим вежбама равноправно заступљени и шиптарски терористи са простора јужне српске Покрајине коју су окпирали и разорили ови што видају ране „српском војнику“ (у даљем тексту Милан). 

Ко не слуша песму, слушаће олују.

И Србија постаде „рањена али може да говори“. Али не проговара, јуначки трпи све оно што не мора а убија је. Ваљда хоће да постане јача… ако преживи.

У медијима се провлачи вест како ВС заједно маневрише са шиптарским припадницима „КБС“ а представници одрођених делова српске Владе се згражавају над понуђеном помоћи од тих истих за време поплава у којима је ВС показала сав свој дефект стечен током година саветовања и модернизације од стране НАТО-а. Али, Милан је за новине рекао „звао сам наше да им пренесем а они рекли – настави, и ја послушао наређење“. Да, много је сведочења где људи са простора бивше Југе,  када се сретну преко гране, просто буду обузети носталгијом. Ваљда отуђеност међу „савезницима и пријатељима са Запада“ утиче на претерани раст исте. Србији смета само то што тих неколико Милана, тих НАТО српских војника није дошло да се покваси у Обреновцу – а Шиптаре не прихватамо! Свако нека се дави код своје куће. Барем је то часно.

Представници ВС су иначе већ годинама редовни учесници НАТО вежби ко год у Србији да је био на власти од демократских промена, тачније од доласка Тадића и касније Шутановца на место Министра одбране. И ту нема ништа ново и не треба се бунити прогресу, напретку и бољитку већ клерофашистичким идејама о слободи коју нам је Господ даровао. То је кочница прогресу а не савијање главе, магарчење пред живим непријатељем и пљување по мртвим прецима којима би требали, ако ништа друго, бар да се захвале што уопште могу да пљуну. „Јер, да није ове државе, ђе би ја свога керо свез’о?!“

 

Лепа села лепо (ће да) горе.

Знате шта мене брине? Она џамија са почетка приче. Никада ме ниједна права џамија није бринула као ова лажна. Ево и зашто. Није она направљена на том немачком Амселфелду да би се наши у овој пеинт бол игри осећали „као код куће“. Направљена је она много раније. Са много озбиљнијом сврхом. На том месту су се тренирале НАТО јединице које су долазиле на Косово и Метохију у њихову „мировну мисију“, већ годинама. И то тако да се тачно зна ко су „вредни магарци“ а ко „црне овце“.  Проблем је само што једни требају да би окупација била успеша а други само сметају. Али ако нема ових да сметају онда ни НАТО неће бити потребан. Зато треба наћи оне који би били између, просто речено – уместо да сметају нека штите оне који су потребни па макар и од себе самих. уосталом то НАТО свуда у свету и ради.

Ту почиње друго поглавље. Са брда одакле је Милан пуцао гледајући у минарет, спустамо се у градић. Оно што вас ту сретне за неверицу је. Саобраћајни знак који вас обавештава да сте ушли у Гњилане! Дакле не спрема се наш Милан за Сирију, Либију, Никарагву, Украјину па ни Русију, судећи по знацима. Већ за… Гњилане… А ту долази као миротворац. Кога друго да мири и смирава до Србе и Шиптаре. Да се ништа не препушта случају видимо по осталим детаљима ове сценографије. Ту се налази „православни храм“, импровизован до детаља заједно са свештеником и његовим стомачићем. По фотографијама које видимо – „глумци“ су убеђени да су Срби много агресивнији и посесивнији. Нема везе што је српска земља – интереси су Запада а уз то иде само „независно“ Косово па нека је мајци и крваво, хероинско, рушилачко, терористичко, заслепљено мржњом, геноцидно… Њено је, лепо јој је. А ни Милан се не буни, он има своје наређење.

На следећим фотографијама приказан је начин обуке НАТО војника на полигону Хосенхелф, који се припремају за одлазак на Косово и Метохију. Већ годинама се сценографија не мења. На том полигону је и наш Милан.

новинар.де

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: