АП : Ђоковић ујединио СФРЈ

ЧЕТВРТАК 2014/05/22 . | 17:44
АП : Ђоковић ујединио СФРЈ
ИЗВОР . Б92
Новак Ђоковић одсервирао је много победничких асова , али никада тако јак као овај којим је просто ујединио народе Балкана , оценила је агенција Асошиејтед прес .
а / “ Светски тенисер број два учинио је оно што политичарима није пошло за руком још од крвавих ратова деведесетих година , да барем привремено уједини некадашње непријатеље , који се сада заједнички боре против разорних поплава , највећих које су задесиле тај регион у последњих сто година “ , каже се у тексту АП .
Америчка агенција подсећа да је Ђоковић покренуо огроман талас финансијске и медијске подршке широм света за жртве катастрофалних поплава које су до сада убиле најмање 45 особа и на хиљаде оставила без домова у Србији , Босни и Херцеговини и Хрватској .

“ Оно што издваја Ђоковићеву кампању за помоћ угроженом становниству је чињеница да је он није тражио само за Србију , већ и за Босну и Хрватску , које су иначе биле у рату са Србијом “ , наводи АП и оцењује да “ све три државе и даље гаје међусобно неповерење и то 20 година по завршетку ратова после којих се Југославија раздвојила на шест различитих држава “ .

“ Срце ми се цепа када видим да је толики број људи евакуисан у Босни . Више од 950.000 ! Држите се браћо … помоћ ће стићи из света ! “ , Поручио је Ђоковић на Твитеру .

“ Видим да је и Хрватска погођена поплавама … Искрено се надам да вас неће погодити као Србију и Босну . Чувајте се “ , поручио је Новак и додао “ Нека дуго живе народи бивше Југославије “ .

Поплаве су изазвале незапамћену солидарност народа региона , који шаљу помоћ и спасилачке тимове у све суседне земље бивше заједничке државе , наглашава америчка агенција .

Ђоковић је после победе у финалу Мастерса у Риму над Шпанцем Рафаелом Надалом донирао целу своју награду од око 500.000 $ за помоћ жртвама поплава , а његова фондација је према наводима АП сакупила још 600.000 $ . Дан касније организовао је и хуманитарни фудбалски меч у Монте Карлу .

АП цитира селектора фудбалске репрезентације БиХ Сафета Сушића који је рекао да је Ђоковић својим гестом “ стекао наклоност целе Босне “ и обећао да ће навијати за њега на предстојећим грен слем турнирима на Ролан Гаросу и Вимблдону .

Ђоковић , који је данас напунио 27 година , је на то одговорио да ће на првенству света у Бразилу навијати за БиХ , закључује АП .

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: