Оснажимо дух родољубља – Учествујмо сви на Конкурсу за музички видео на родољубиву тему

Оснажимо дух родољубља – Учествујмо сви на Конкурсу за музички видео на родољубиву тему

 

1 Vote

.

Велики рат: Конкурс за музички видео на родољубиву тему

 

Аутор: Иван Максимовић
15.05.2014. Новинар.де

 

Обележавања стогодишњице Првог светског рата у Србији готово и да нема, док се у целом свету снимају филмови, објављују књиге, одржавају разна предавања, манифестације и на још много начина се о томе говори. Оно мало што се у Србији чини, у највећој мери је под утицајем и притиском дневних политичких али однарођених власти и интереса.

Дотле се иде да се чак најављује и прекрајање историје и наше понизно „прашатање“ агресору који никада није крио намере да се територијално прошири на рачун наше земље, док нам народ и данас убијају као и пре сто година. Ретки су покушаји да се сачува здраво и родољубиво језгро српског националног бића.

***

Такви предлози и дела углавном долазе од појединаца и не баш претерано утицајних организација које нису биле предмет интереса окупатора здраве памети у Срба. Са циљем да талас родољубивих намера ојачамо и омасовимо својим скромним прилогом, и ми у Редакцији портала Новинар.де на Косову и Метохији, објављујемо следећи конкурс.

 


Поводом обележавања стогодишњице Великог (Првог светског) рата, страдања и витешке борбе српског народа за „крст часни и слободу златну“,  Редакција портала Новинар.де у Косовској Митровици расписује

 

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА ИЗРАДУ МУЗИЧКОГ ВИДЕО КЛИПА

.

Конкурс се односи на појединце, музичке саставе или институције / установе.
Трошкове снимања, монтаже, постпродукције и медијске промоције сноси Редакција портала Новинар.де у Косовској Митровици.

 

Конкурс се састоји из два дела  то:

1) музички видео клип,

2) видео поезија (видео на читање одређеног поетског дела или краће прозног књижевног дела)

Услови:

1)      Технички:

  • Потребно је да постоји аудио запис као неопходна основа музичког / поетског видео клипа (музички жанр није строго одређен).
  • Прикладан квалитет звука.

Напомена*- могуће је конкурисати текстом уколико постоји могућност благовременог снимања аудио записа по завршетку овог Конкурса.

2)      Остало:

  • Текст мора да садржи родољубиве мотиве.
  • Текст НЕ СМЕ ДА САДРЖИ псовке и остале ружне речи.
  • Пожељно је али не мора да буде на српском језику (циљ је представљање вредности српског духовног бића и ширење свести о његовој лепоти не само на српском говорном подручју већ уопште, а постоје и аутори који нису са српског говорног подручја и који своја осећања према српском народу изражавају на свом матерњем или неком од светских језика).
  • Тема није тачно одређена и не мора да се односи на Први светски рат.
  • Мора на достојанствен начин да говори о Србији и свему што је чини – историјским догађајима и личностима, борби за слободу, српском војнику, православној вери и о сваком другом моменту српског националног духа и вредностима на којима он почива.
  • Пошиљалац мора да буде творац или да наведе творца предлога који шаље на Конкурс.
  • Број радова који се могу послати није ограничен.

На Конкурс се могу пријавити сва физичка и правна лица, организације, удружења и сви заинтересовани без обзира на место боравка.

Конкурс је званичо отворен 15. маја и траје до 15 јуна.

Предлози се могу послати као додатак или навођењем линка ка већ постојећем ауторском делу искључиво електронском поштом на адресу: redakcijakm@novinar.de

Обавезна назнака јесте – ЗА КОНКУРС – која мора бити исписана у пољу „наслов“ електронске поруке којом се предлог шаље.

За била каква питања или недоумице око услова и пропозиција Конкурса обратити се на: redakcijakm@novinar.de

Организатор задржава право да не изабере победника Конкурса уколико радови техничким или естетским квалитетом не задовољавају услове. Ипак, намера са којом расписујемо конкурс јесте да се што више ради и говори о стваралаштву које се бави родољубивим темама па ће се тако и одлуке о победнику Конкурса доносити са намером да се на што бољи начин промовишу вредности које су у самом корену српског бића.

Сви приспели радови који нису победници овог конкурса биће на посебан начин промовисани, штампани и објављивани сваком пригодном приликом а пошиљалац пристаје да свој предлог, који ионако треба што више људи да види и чује, уступа у сврхе промовисања родољубивих вредности и овог Конкурса.

Напомена:

Материјални трошкови које сноси портал Новинар.де, редакција у Косовској Митровици, односе се на организацију, снимање, монтажу, постпродукцију и промоцију али не подразумевају уређење сценорафије, костимографију, шминку, додатну расвету и опрему, нити трошкове транспорта и смештаја, мада ће се током трајања Конкурса водити одређени разговори са евентуалним покровитељима како би се, у случају потребе, покрили и неки од ових трошкова.

Снимање ће се обавити по окончању овог Конкурса а на простору Косова и Метохије на које прецизније може аутор да утиче и одреди.

Дана: 15.05.2014.
Новинар.де, Редакција КиМ

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: