Путин затражио да Русија сама производи све што је потребно њеним оружаним снагама

Путин затражио да Русија сама производи све што је потребно њеним оружаним снагама

ВЕЛИКИ ПЛАН КРЕМЉА СРАЧУНАТ НА ЕЛИМИНИСАЊЕ УВОЗА ЗА ВОЈНУ ИНДУСТРИЈУ КОЈИ ЋЕ НАЈВИШЕ ПОГОДИТИ УКРАЈИНУ

  • Русија је за модернизацију своје војне индустрије до 2020. године већ издвојила три билиона рубаља, а још 20 билиона за опремање своје армије и флоте најсавременијим оружјем и ратном техником

„МОРАМО учинити све што је потребно да се на нашој територији производи све што је потребно нашем војно-индустријском комплексу, како више ни од кога не бисмо зависили ни на једном од праваца модернизације и наоружавања наше армије и ратне морнарице“ – затражио је Владимир Путин на саветовању посвећеном реализацији државних одбрамбених поруџбина.

        Још је прецизирао и нагласио: „Сами морамо производити све што користи војно-индустријски комплекс, све што му је потребно да у производњи најмодернијег наоружања ни у чему не бисмо зависили ни од кога“.

        Ово ће, нема сумње, највише и најдиректније погодити Украјину и њену војну индустрију.

        Председник РФ при том је подвукао: да је то једини прави правац, упркос додатним трошковима, и да ће руска индустрија у целини од тога имати само користи.

        Истовреемено је указао ће такав заокрет изискивати: корекцију рада руских „научних школа“, тешњу сарадњу са Руском академијом наука и корекције у деловању научно-истраживачких и конструкторских центара.

        Учесницима саветовања Путин је предочио да је од Владе Дмитрија Медведева већ затражио да у року од две или три недеље израчуна: шта је све потребно за искључивање из војне производње увозних компоненти и у којим роковима се то може реализовати.

        Руски лидер је подсетио да је Русија за модернизацију своје војне индустрије до 2020. године већ издвојила три билиона рубаља, а још 20 билиона за опремање своје армије и флоте најсавременијим оружјем и ратном техником.

Категорије:

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: