BRITANSKI PARLAMENTARAC, Haos: Ukrajininsku krizu izazvali EU i London

BRITANSKI PARLAMENTARAC: Haos u Ukrajini izazvali EU i London

 

Nigel FarageČlan Evropskog parlamenta, lider Britanske partije nezavisnosti Najdžel Faradž smatra da su premijer Dejvid Kameron i ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg odigrali važnu ulogu u razvoju ukrajinske krize.

Ukrajinsku krizu izazvali su Evropska unija i britanska vlada, izjavio je lider Britanske partije nezavisnosti Najdžel Faradž, član Evropskog parlamneta, u ekskluzivnom intervjuu datom agenciji RIA Novosti tokom boravka u Edinburgu.

„EU je u dobroj meri izazvao nestabilnost u Ukrajini, kada je predložio ovoj zemlji pridruživanje. Isto to se može reći i za NATO“, rekao je Najdžel Faradž.

Osim toga, lider britanske partije smatra da su britanski premijer Dejvid Kameron i ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg „odigrali važnu ulogu“ u krizi u Ukrajini.

„U neverici gledate šta se događa. Ako „ubadate“ ruskog medveda štapom obavezno će uslediti uzvratna reakcije. Veoma mi je žao što se tako nešto događa“, izjavio je Faradž.

(RIA Novos

Eine Antwort

 1. ОЖИВЉАВАЊЕ ЕКСТРЕМНИХ СНАГА КАО „РЕШЕЊЕ“ КРИЗЕ

  Већ је раније речено „где је најтање ту пуца“, а управо је то на самој граници која вечито дели свет на Исток и Запад. Запад, који је изнедрио кризу, која дуго траје, нема инструмента њеног безболног разрешења. Због тога се на сцену враћају оне екстремне снаге, које су и изазвале кризу.
  У центру настанка кризе велики ломови На сцену се враћају архитекте врућег времена, када су, под њиховим пројектима гурали САД из рата у рат, истрошили ресурсе и идеје, које слободни људи осудише, а појединце сврсташе у „монструме“, како они и сами то кажу.
  Један од њих је творац програма ЦИА, названог „појачане технике испитивања“, који сада тврди да је служио својој домовини. „Доца Мичел“ брани програм мучења и сматра га великим америчким успехом.
  Ша ово уствари значи? У разрешавању кризе предлаже се употреба силе тамо где се она разрешава, а тај пројекат ће водити СИА, вероватно уз примену Мичеловог изума, јер тамо неће бити примењено право, већ сила и све је намењено процесу нове поделе света.
  Ту је и архитекта рата у Ираку Доналд Рамсфелд (којег би многи хтели да буде заборављен), али на крају нема кајања, нема жаљења.
  То предходно време, и ти предходни људи, који су америку повели из рата у рат, а посебно у рат противу терора, који су сматрали да САД не морају никоме и ништа да објашњавају о својим примењеним поступцима.
  Када се мало боље разгрне и завири у почетак догађања у Украјини, земљи која је, као и друге презадужене земље, запала у озбиљне тешкоће, у који их је је довео лихварски капитал и када је Украјина покушала да то разреши према главном повериоцу Русији, одједном се појавише хијене, које увек делују у кризном периоду и под утицајем са стране, насилним се путем руши изабрана власт, доводи марионетска, која треба да на овом простору створи жаристе сукоба. Управо се то лако догађа тамо где су људи и најпримитивнији, које лако поткупи свако, а овде се добро зна ко је то био, а све у намери да се жариште сукоба догоди далеко од центра и ближе црвеној линији подела, како би се кривица сада пребацила са оне стране црвене линије, свет обмануо, као и увек, и примениле давно познате мере притисака, уцена, санкција, свет држати у напетости и створи разлог повампирења прошлих времена, и применила средства добро испоробана у агресивним наступима.
  Овде се очито осећа намера да се ЕУ увуче у овај сукоб. Ни мало није случајно да шеф немачке дипломатије Франк Валтер Шатјнмајер констатује да је Европа запала у најтежу кризу после Хладног рата, и да то може довести до слома у Европи..
  Веома жестока превирања у Украјини, иззваних споља, недвосмислено говоре који су циљеви Запада, а са друге стране и циљеви Истока. Управо је све рађено да се овај сукоб догоди и то на самој граници такозване црвене линије.
  Заоштавање ових односа, како је то већ речено, јесте један од већ испробаних модела разрешавања опште кризе моћних држава. Долази до оживљавања Хладног рата, подстиче на нову милитаризацију држава са снажном економијом, повећаног издвајања за оружане снаге, посебно новом процесу у производњи све моћнијег и убојитијег оружја и опреме. То ће нас вратити у време пре нешто мање од сто година, када су се силе Централне Европе определиле за почетак Другог светског рата. Па ни мало није чудно што је Штајнмајер изразио разумевање за страх људи од рата, јер то добар део Немаца, и добро памти, када их је у прошлости „вођа“ повео у рат са огромним жртвама и самих немаца. Дуго им је било потребно да се опораве. Немачка економија је и најздравија економија у Европи. са бројним везама у свету, чије кидање се може назрети са овим новим ратним покличем, којег други намећу управо немцима. А они би хтели да им се то не догоди.Овај страх од рата којег изјављује Штајнмајер деле и моги други народи страдалници Другог светског рата. Зато криза у Украјини је у фокусу многих, који будно прате збивања, а она ни мало нису наклоњена смиривању.

  Свет није толико глуп да му није познато ко све, и са којим циљем жестоко држи у напетости већи део планете. Да ли ће се икада тај злосрећни део света опаметити – све мислим да неће. Док у њему влада онај покварени нагон, понаша се најмање као умни човек.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: