Зашто Руси неће доћи да спасу Украјину?

Зашто Руси неће доћи да спасу Украјину?

Rusi

Олег Матвејчев, 08.05.2014.
Руска народна линија
Превод: СРБски ФБРепортер

***

Руси неће доћи.

Неће доћи на тенковима, неће долетети хеликоптерима. Неће бити љубазних људи у зеленом са аутоматима на готовс. Они нису дошли на кијевски Мајдан. Ни у децембру, ни у јануару, ни у фебруару. Нису растеривали Мајдан и нису помогли беркуту.

И неће доћи у Одесу. Без обзира на то колико људи тамо било убијено и колико окрутно их убијали ти који их убијају, неће доћи да бране руске и проруске становнике Одесе, неће доћи да их спасу, неће доћи да казне кривце за геноцид над Русима. Руси неће увести војску у Украјину, колико год то тужно и цинично звучало за једне, и невероватно и радосно за друге.

Доста је кукања и вапаја за помоћ, доста је било позивања руске војске, русофили. Доста сте се тресли у параноичним нападима, русофоби. Неће доћи руска војска.

Зашто?

Дозволите да размотримо.

Ево град-херој Одеса, на пример, има милион становника. У време трагичних догађаја последњих дана на Куликовом пољу је било свега пар стотина људи са георгијевским лентама, а бандероваца – пар хиљада. Ради спасавања жртава дошло је хиљаду људи.

А сада да поставимо питања.

Прво, ако су бандеровци преовладали над прорусима, какав је онда град Одеса? Проруски или бандеровски? Након тога што се догодило, колико год то цинично звучало, најлогичније је назвати га бисером Бандерштата. Не?

Онда друго питање: где је, стварно, цео милион становника Одесе? Где је био у новембру? Где је био када су људи живи спаљивани у Дому синдиката? Где је био следећег дана? Где је он сада? Не питамо за неколицину активиста, него за милион становника? Бар њих сто хиљада? Где су? Ја ћу вам рећи. Код куће. Или на послу. Или у викендици. Или у кафани. Мало ли је места где би могли бити! Тамо где нису – то је на бојном пољу. У рату који је заправо већ у току.

А сада – пазимо – треће питање: где и због чега да уђе руска војска? Кога треба да брани и спасава? У који ров, да тако кажем, треба носити оружје? У граду где милион становника живи нормалним животом, када убијају стотину њихових суграђана? У граду где милион становника живи нормалним животом и када само хиљаду њих покушава да ослободи повређене невине жртве? Да би тај милион назвао Русе окупаторима, имајући за то пуно право и све основе? Да би руска војска заглавила у бандеровском граду где се против бандероваца бори мизерна мањина становника?

Грађани Одесе – Руси неће доћи. Руси никада не долазе у град, којим може да прође бандеровски марш. Руси ће доћи само тада и тамо где ће их сретати са тробојкама и цвећем. Као ослободиоце. А у вас, грађани Одесе, Руси имају озбиљне разлоге да сумњају. Зато Руси неће доћи.

Руси неће доћи у Одесу ни данас ни сутра нити прекосутра.
Они су већ стигли. Пре 200 година. И од тада никуда нису одлазили.
Руси – то сте ви! Или можда нисте руси? Јесте Руси? Докажите!

4 Antworten

 1. Odlican tekst.

 2. Ау…ала је ово жестоко! Свака част! Сува истина, на жалост.

 3. Ovo je sranje od priče.

 4. LJUDI SE BOJE !!!!
  DIKTATURA JE DIKTATURA I U LEVO A JOS VISE U DESNO !!!!
  VESANJE NA VRH DRVETA !!!
  PALJENJE STANBENIH ZGRADA SA BOJNIM OTROVIMA !!!!
  GAZENJE MASA SA TENKOVIMA !!!!
  ZAPAD POVEO PROTIV „OSLOBODIOCA SVETA OD FASIZMA“-POVEO SVETSKI RAT U ZAJEDNICI SA 20tak ZEMLJAMA SVETA !!!!
  UDJI TI U RAT AKO SI LUD !!!!
  VAZNO PITANJE :
  1-BROJ RUSA U ISTICNOJ UKRAJINI ???
  2-OSNOVNA DUZNOST SVAKOG LOJALNOG STANOVNIKA VASIONE I ZEMLJINE KUGLE JE DA UCESTVUJE U IZGRADNJI SVETSKIH SLOBODA TOTALNO ISKRENE-NELAZNE-VESTACKE DEMOKRATIJE A NE LAZNO LICEMERNIH ZAPADNJACKIH DEMOKRATIJA!!!!!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: