ДЕФИНИЦИЈА ГЕНОЦИДА

ДЕФИНИЦИЈА ГЕНОЦИДА

НАЗВАТИ СРЕБРЕНИЧКИ ЗЛОЧИН ГЕНОЦИДОМ ЈЕ ЗА РЕЛИГИОЗНОГ ЧОВЕКА ГРЕХ, ЗА АТЕИСТУ ЦИНИЗАМ А ЗА ЖРТВЕ ГЕНОЦИДА ОМАЛОВАЖАВАЊЕ, АКТ ПРЕЗИРА
ЗА ОНЕ КОЈИ ТО ИПАК ЧИНЕ ЈЕ САМО КРАТКОРОЧНА ПРОФИТАБИЛНА РАЧУНИЦА

Без обзира на број жртава и тежину случаја Сребренички злочин се не може назвати геноцидом јер то једноставно не допушта дефиниција о геноциду. За онога ко је изгубио живот не мења се ништа без обзира како то ми живи називали али по нас живе је од пресудног значаја. Називање почињеног злочина погрешним именом, може да има пресудан карактер по преживеле. Неистинитим називањем злочина може довести до истинског геноцида. Погрешним називањем било ког злочина изазива одговарајући осећај неправде из које се рађа мржња са намером да се узвратити истом мером што завршава у крвној освети а то би онда уистину водило до генетског истребљења односно геноцида.
Геноцид је планско уништавање генетскух (наследних) особина што подразумева прво да их има а под друго, тотално уништење како родитеља тако и деце како не би било порода, наслеђа односно како би била искорењена генетски наследна особина, лоза одређених особина. У Сребреници није био то случај. Нити је постојао план за генетско истребљавање нити су била деца убијана а без усистематског убијања деце нема геноцида, као што је и то доказано да нису ни жене систематки, плански убијане па о истребљивању једне лозе на основи наследних особина не може бити ни говора. Ма колико био тај злочин за жаљење и ма колико био бруталан и по злу ненадмашив не може се сврстати у злочин геноцида, назвати геноцидом, и то како из тих наведених разлога тако и због тога што на територији Сребренице па и шире не постоје генетско наследних популација већ само васпитних карактеристика-генетике особине се не могу васпирањем остварити и одржавати већ само рађањем наследних карактеристика, генетско урођених особина. На подручју Сребренице не постоји различит народ који би се као другачији од других могао препознати да би се по наређену по конкретном плану уништавао, нити је постојала намера а ни наређење то учинити односно плански спровести у “дело”. Па чак ни по говору или писму се нису могле те разлике уочити а по карактеристичном физичком изгледу поготово нема неке сигнификантно уочљиве разлике па се питам одкуда онда неком та идеја да говори о геноциду кад сигнификантно уочљивих генетских особина нема по којима би се могао уочити генотип или фенотип који би се разликовао у свом окруженју на овом делу Балкана у односу на друге.

ГОВОРИТИ О “ГЕНОЦИДУ” А НЕ ЗНАТИ НИШТА О ГЕНЕТИЦИ МОЖЕ САМО ЗАГЛУПЉЕН ЧОВЕК ИЛИ ЗЛОНАМЕРНИ ИДИОТ У СЛУЖБИ СТРАНОГ ФАКТОРА
Очигледно је да су заговорници Сребреничког “геноцида” баш ти који немаји ни трунке основног знања о генетици јер да га имају не би такве глупости говорили. Зато жарко препоручујем онима који немају ни трунке основног знања, појма о генетици, да не узимају у своја уста реч “геноцид” уколико им је имало стало до себе и своје интелигенције а прије свега до одкривања истине и са њом повезаног злочина. Наука генетике је јасна по питању генетских закона и не дозвољава никакво накарадно тумачење попут овога које иде у корист оних спољних фактора који би конструкцијом геноцида да одврате од својих почињених злочина и злих намера примењивањем тактике завади па владај да би подчинили све својим похлепним нагонима равних манијаку како би под заставом глобализације спровели у дело неоколонијализам и подчинили све ресурсе света својим личним потребама за похлепом.
Генетика је наука о проучавању наследних особина у сврху одржавања старих или манипулацијом стварње нових сорти а у животињском свету раса како би се обезбедило довољно хране човечанству које је у непрекидном порасту. У медицини генетика служи за проучавање наследних особина како би се поправио здравствени стандард човека. Како видите, генетика је озбиљна наука без које човечанство не би могло обстати а која је на “најбољем” путу да буде злоупотребљена називом геноцида тамо где то није нити научно гледано може бити. То је и омаловажавање жртава Хитлеровог геноцида којег је спроводио у праксу стерилизацијом одраслих како не би имали генетског наследника. Тако стерилизовани су били предвиђени за уништавање кроз рад искориставајући и последњу атом живота за изградњу трећег рајха где их потом више не би било.
Захваљујући научној генетици и њеној практичној примени подигла се производња пшенице од 10 центи прије ту негде 100 година на осамдесет и више захвалјујући новим сортама пшенице гоје се генетским путем стварају и унапређују захваљујући постојања различитог генетског материјала којим се путем укрштања и селекције манипулише у корист особина које су од виталне потребе по човечанство ( на рачун стабљике жита путем укрштања и селекције стварала се нова сорта са кратком стабљиком и дугим класом како би се принос однодно род жита семена повећао-исто тако се на рачун лишћа повећавао проценат шећера у репи). То подразумева следеће; да би се добила нова сорта морају постојати различити генетски(наследни) фенотипови( Визуелна разлика или нека друга генетски (наследна особина) уочљива разлика. Да би се добило треће морају прво постојати најмање два генотипа или фенотипа уколико се међусобним укрштањем намерава добити трећа генетска сорта, особина. Уколико се биљке не размножавају запрашивањем онда се врши клонирање а постоји и метода прво клонирање па потом да би се добило довољно семенске робе врши се запрашивање између клонираних, рецимо трава за стадионе или украсног биља.
То тек толико површно о генетици да би се разумео појам геноцида.
Још једном, генетика је наука о наследности разноразних генетских типова. То значи у случају сребреничког такозваног геноцида да би морало на тој територији постојати у најмању руку два генотипа, два генетски различита народа то значи два народа која се разликују по генетским особинама А ТО ЗНАЧИ ДА БИ ТЕ ОСОБИНЕ МОРАЛЕ БИТИ НАСЛЕДНОГ А НЕ ВАСПИТНОГ КАРАКТЕРА! То значи да се физичким утицајем не може мењати наследни , генетски фактор. Ако једну репу засадимо у четвртасту посуду и присилимо да добије четвртасту форму, не знаки да ће њено семе рађати четвртасту репу. За њен облик боју и садржај је одговоран наследни ген по којем се препознаје и генотип. Међутим, религиозна припадност нису генетске особине већ васпитне па према томе где нема различитих генотипа, најмањењ два, не може бити ни геноцида јер то би значило да један генотип уништава други што је у случају Сребреничког абсурд јер не постоје на том подручју различити генотипи што би подразумевало и различите расне карактеристике већ постоји само васпитни спољни а не унутрашњи генетски(наследни) фактор. Из тог разлога се не може говорити о геноциду већ само о планским или спонтаним сукобима локално васпитних популација и њеним жртвама истог генетског наследја. Те жртве су резултат пропагандноваспитних мера а не сукоб из генетских разлога па према томе не може се ни назвати геноцидом то што са појмом геноцида нема никакве везе. Између осталог под геноцидом се подразумева и из корена уништење једног генотипа(генетског наслеђа) генетски дефинисаног народа. Да би то карактеристику геноцида добило подразумевало би тотално истребљење једног генетско хомогеног народа што би подразумевало и планско истребљење деце и жена као и мушкараца како би се затрао генетски (наследни) траг. Тога у Сребреници није било. Према томе, говорити о геноциду не само да је глупост већ је то, гледано са научног аспекта и по човечанство опасно што носи у себи клицу поробљавања, која би могла довести до апокалипсе човечанства јер би се такозваним геноцидом оправдавали сви будући освајачки ратови а при том почињени злочини прекривали лажним велом под именом геноцида и подметали другим, недужним народима. Ко говори и тврди да је у Сребреници извршен геноцид ради у интересу неоколонијалистичког похода и пропаганде страног фактора, неоколонијалиста.
Душан Нонковић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: