Пет медаља за српске математичаре на олимпијади у Плевену

Пет медаља за српске математичаре на олимпијади у Плевену

medalje

На управо одржаној 31. Балканској математичкој олимпијади у Плевену, у Бугарској, српски олимпијски тим је освојио пет медаља, од којих су три златне и две бронзане.

Ученици Жарко Ранђеловић из нишке Гимназије “С. Марковић”, Иван Танасијевић из београдске Математичке гимназије и Душан Дробњак из исте гимназије су освојили максималан број поена, а самим тим и златне медаље.

Бронзаном медаљом окитили су се Максим Стокић из београдске Математичке гимназије и Анђела Шарковић из нишке Гимназије “С. Марковић”, док је похвалу освојио Лука Вукелић из београдске Математичка гимназије.

У званичној конкуренцији на такмичењу је учествовало 58 ученика из 10 земаља у окружењу, док је у незваничној конкуренцији наступило још 50 такмичара из 10 земаља света, који су учествовали као гости.

Од свих земаља учесница тим Србије је освојио највише златних медаља. Резултати који су постигнути плод су дугогодишњег рада и залагања, како самих ученика, тако и њихових професора.

Непосредно пре балканијаде, организоване су седмодневне припреме из математике на Авали, као и Осма Српска математичка олимпијада, која је била под покровитељством компаније НИС.

Саме припреме, организоване на Авали, значајно су допринеле оваквом успеху тима Србије и биле су у организацији Математичке гимназије у Београду, као и Друштва математичара Србије, саопштили су руководиоци екипе – Миљан Кнежевић, са Математичког факултета у Београду и Милош Милосављевић из нишке Гимназије “С. Марковић”.

(Блиц)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: