Саопштење за јавност поводом Резолуције о Украјини о УН-у

+
СРБСКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ – ИЗБОР ЈЕ НАШ

В. Степе Степановића 62, 78 000 Бања Лука, Република Српска
Телефон/Факс: ++387 (0)51 439 045, 065 492 529, http://www.plebiscitrs.org, info@plebiscitrs.org

Саопштење за јавност поводом Резолуције о Украјини о УН-у
Покрет позива српског Члана Предсједништва БиХ господина Радмановића да се у Предсједништву избори „у најмању руку“ за суздржан став БиХ када је у питању гласање за Приједлог текста резолуције Генералне скупштине УН-а у којем се говои о суверенитету и територијалном интегритету Украјине, ако не и да БиХ буде против те резолуције.
Зато што је Крим завршена прича и он се налази у саставу Руске Федерације.
Зато што су управо они који се залажу за суверенитет и територијални интегритет Украјине подржали разбијање Југославије ( која је била чланица и оснивач УН-а) и признали новонастале сецесионистичке државе. Чак су омогућили и издејствовали независност тзв. Косова од стране многих држава. Управо такве активности око признања Косова створиле су преседан за друге случајеве. И гле чуда, сада се те државе боре против других које користе своје право на самоопредјељење. Што се тиче њиховог оправдања да је на Косову било насиље и етничко чишћење од стране Србије, значи ли то да би они признали Републику Српску Крајину када би њена влада у избјеглиштву прогласила независност, јер управо у Хрватској десило се највеће етничко чишћење и насиље када је Хрватска протјерала преко 400 000 Срба. Или те силе на челу са САД желе да Русија дозволи страдање свог народа у Украјини, па тек онда да и тамо заживи косовски преседан.
Уколико ЕУ и САД буду вршиле притисак и уцјене на БиХ како би она у УН-у гласала како они хоће, то би нам показало шта би нас све и какви диктати против наше воље чекали у „демократској“ ЕУ.
И коначно, важно је на случају Крима створити и другу страну која ће унијети равнотежу у овом свијету у којем доминира једна сила са искључиво својим погледима на свијет.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: