Skup povodom 15 godina od NATO agresije

Objavljeno: 22. mart 2014, 12:23

Skup povodom 15 godina od NATO agresije

Share Button

Share

 

BEOGRAD – Srpska radikalna stranka, Pokret Obraz i SNP Naši pozivaju građane na skup  povodom 15 godina od NATO agresije na Srbiju, koji će se održati u ponedeljak 24. marta sa početkom u 12 časova. Skup će biti održan u Tašmajdanskom parku, na mestu gde se nekad nalazio spomenik ubijenoj devojčici Milici Rakić. 

Bombardovanje Skup povodom 15 godina od NATO agresije

Bombardovanje 1999. godine

– NATO agresija na Srbiju traje od početka devedesetih godina, ali je kulminirala 1999. godine bombardovanjem. Sve ono što NATO zločinci nisu uspeli da nam urade 1999. to nam rade od 5. oktobra 2000. godine pa sve do danas, kroz izdajničke režime koji upravljaju Srbijom. Najstrašniji simbol toga šta nam je doneo NATO posle 5. oktobra je uništavanje spomenika Milici Rakić u centru Beograda, u Tašmajdanskom parku. Petog oktbora je izvaljena i odneta njena statua i ostao je samo mermerni deo iz kog i danas viri čelična konstrukcija kojom je statua bila pričvršćena – kaže lider Obraza Mladen Obradović. On je pozvao sve građane bez obzira na političku pripadnost da se okupe u ponedeljak u 12 sati u Tašmajdanskom parku.

Agresija na SRJ 1999. koja je trajala 78 dana i rezultirala sa više od 2.000 civilnih žrtava uključujući 88 dece, dovela je do masovnog egzodusa više stotina hiljada nealbanaca sa Kosova i Metohije. Završetkom bombardovanja započela je okupacija Kosova i Metohije koja traje i danas i tokom koje je ubijeno više od 1.000 Srba.

Izvor: Pra

Eine Antwort

 1. НАТО АГРЕСИЈА НА СРЈ НЕКАЖЊЕН ЗЛОЧИН
  Неки су имали храбрости да НАТО агресију на СРЈ назову правим именом, па како смо се удаљавали од тог времена, догађаји су све то потврдили, па се погрешан потез, када се узурпира међународно право, све то, као бумеранг враћа ка центру настајања.
  Само су малоумни људи, креатори западне Алијансе и, врхови држава, учесника у агресији на Србију, могли закључити да је „модел“ примењен на Косову био пример „успешне интервенције“ (рата), али и, преседан у кршењу међународног права. Тако је, и са благословом „међународне заједнице“ трасиран злочиначки пут којим ће у наредним годинама Америка веома често ићи, Ирак, Авганистан, а данас Украјина и на Криму се потврди древно политичко правило, да се неправедна употреба силе враћа у центар првобитног извршиоца и ако је више умних људи упозоравало на ту могућност. Они који су добро упознати са прошлошћу, ако не виде да је пут који је Америка следила, пре тога, применио Хитлер, половично су упознати.
  Савет Безбедности, као орган ОУН-а, и ако им је све напред изнето било јасно, постају продужена рука америчке агресивне политике и тиме, саучесник у настављању злочина силовањем међународног права. Тиме је тај орган себе .гурнуо у воде када се нарушава међународно право. Тако себе и сам разоружава и доводи у ситуацију да свет све мање верује у њихове бројне одлуке, које доносе под притиском права силе, а не силе права. Све док се то догађа, посебно у периоду веома флуидном, и у време кризе система, који сукобима(ратовима) настоји да изађе из кризе, опет, слично тридесетим годинама 20. века и доласком Адолфа Хитлера на позорницу иза тога долази до великог ратног крвопролића.
  Како се све више доказује да је ратно преофитерство и наставак пута који је Хитлер трасирао, гурнули Америку на тај крвави пут, одмах по завршетку Другог светског рата. Крупан лихварски – ганстерски капитал, пре свега у Америци, чији су носиоци, током тог рата, згртали огромах профит од ратних лиферација, па то наставили и после рата. Они су Америку претворили у лихварску државу, која је све радила уз ангажовање новца, на који су се лепили сви издајници сопственог народа и свој стандар, каријеру и доживотну издајничку улогу подредили „супер сили“, која је огрезла у миту, корупцији, трговином белим робљем, дрогом и свим срамотним и недозвољеним средствима, градили државу једноумља са бројним злочинима у кршењу међународног права и остала некажњена.
  У таквом положају, са полазишта реалполитике САД су користиле моменат униполарности, па су се фокусирале „на нелегалан али легитиман рат“ по систему из мрачног средњед доба, када је гола сила владала светом. Познато је да су они формирали „независну“ међународну комисију за Косово на челу са судијом Ричардом Голдстоуном која треба да докаже да је агресија на СРЈ била супротна правним прописима, али је ипак била легитимна. Наводно да је требало „зауставити геноцид“, којег су вешто исфабриковали и у свет упутили слике тога наводног геноцида. Када су окупирали Косово и када је дошло до правог геноцида над неалбанским живљем, тада су затворили очи, исфабриковали и оберучке помогли да се формира још једна шиптарска држава на Балкану, сматрајући да ће то бити одрживо, и када се, али сумњам, одатле повуку као окупатори српске територије.
  Да је до најгорих злочина дошло после бомбардовања, што је потврдио и сам судија Голдстоун, док је на то био циничан Весли Кларк, командант НАТО-а. Тако и Алгела Меркел, на нетачним подацима пре неколико дана гради своју тезу како Крим није исто што и Косово „на коме је годинама трајало етничко чишћење“.
  Оно што повезује Косово и Крим је у толико јаче јер представља почетак и завршетак праксе у међународним односима, које је почело као вешт маневар заобилажења правних норми, која се на крају изокренула противу својих твораца.
  После бомбардовања СР Југославију озаначило је крај једног мита кад су Американци стално користили фразу како Албанци имају „морално право да управљају Косовом, а незаконита агресија на суверену земљу лишила је поступке њихове моралности.
  Русија је била једина земља која се супроставила овој пракси. Када се мало боље анализира ово што се догађа на подручју Ујрајине, које има другачије историјске корене у прошлости, што САД и Запад, покушавају да оспоре. Нарушавање безбедности на овим просторима биће преписано Америчкој глобалној и ратној опцији изласка из дубоке кризе капитализма, наметање продужетка хладног рата и трке у наоружању, што је почело у Украјини и вероватно ће се ширити даље. То је ход по критичној линији сукоба великих размера са непредвидљивим жртвама…

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: