Fwd: Rv: Porez na Sunce – EU nema alternative! NIJE VIC

Počela naplata poreza na Sunce: Bolesni EU mozgovi kreiraju EU zakone!
Datum: Sreda, 19. Mart 2014 u 16:37
 
Cena sunca je 1,5 kw po satu!
Nemačka i Austrija posljednjih godina su davale izdašne subvencije korisnicima sunčevih e kolektora. Masa ljudi je prihvatila subvencije, nabavila vrlo skupe sunčane kolektore, firme su okrenuli sve kako bi svoje masine napajali suncem i sada – iznenadjenje.
Austrija je prva okrenula ploču: Austrijanci korisnicima sunčevih kolektora počinju da  naplaćuju porez na sunce. Da, dobro ste čuli – uvodi se porez na sunce i on će iznositi 1,50 centi po kilovat satu.
Sada je svima postalo jasno zašto su toliko gurali subvencije na obnovljive izvore energije. Ideja se vrlo svidja Nemcima, tako da oni planiraju isti porez od 2015. godine. Pa onda dalje po EU. Zar je potrebno reci koliko je ovaj porez apdurdan? Verovatno sledi porez na vazduh, biljke koje sadite u svojoj basti… žda upravo zbog toga Mirela Holy provodi kampanju o obnovljivim izvorima energije? Austrijanci su šokirani jer se osjećaju prevareno. „Prvo su nas namamili da se prebacimo na kolektore za skupljanje besplatne sunčeve energije, a sada nam tu energiju naplaćuju”, govore zbunjeni Austrijanci koji su uhvaćeni u klopku.
Do sad je beskonačna energija svemira bila besplatna i svima dostupna. Ali zamračen birokratski um, mora svojim gazdama osmisliti nove nacine sticanja bogatstva. A stanovnici poput jadnog Josefa K., iz Kafkinog romana „Proces“, su unapred osuđeni na jalovu borbu protiv paragrafa. Ovaj porez oličenje je neverojatne sebičnosti, bahatosti i proračuntosti. Postavlja se pitanje: Ako je ovaj zakon izglasan u Austriji, šta je još na repertoaru Evropskog Kongresa? EU – vlasnik Sunca?

Jos jedan dokaz je da bolesni, nezajaživi umovi na vlasti sve više gube kontrolu i grabe sve što se zgrabiti može. Welcome to EU!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: