Позив на оснивање странке; НАША ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА

Позив на оснивање странке; НАША ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА

Патриотске странке су, на овим изборима 2014. драматично поражене од политичког противника не зато што је тај противник био супериорнији по свом привреднополитчком програму или патриотској идеологији већ зато што су те наше патриотске странке биле супериорније у својој неслоги! Склон сам да верујем да је било и изборне крађе али за овај земљотрес своје пропасти су патриотске странке саме одговорне па и својим радом и сујетом “зарадиле”. Како су радиле тако су углавном и добиле. Па и да се изузме неслога патриотских странака па погледа програм, не само патриотских већ и победничких странака, уочило би се већ на први поглед да су ти програми састављени од парола и добрих намера без конкретних мера за остваривање тих својих добронамерних намера. Зар је онда чудо што нам 50% око 3,5 милиона бирача не излази на избоире те да на тај начин одлучује о судбини како странака тако и о судбини своје државе Србије од које су последњих неколико деценија доживљавали разочарење за разочарењем по прекритом диктату страних интереса којима је на тај начин само омогућен несметани просперитет а нашем народу несметано пропадање, сиромаштво и беда. Да нам је народ оваквим својим одлукама постао контрапродуктиван сам себи, својим интересима, кривицу сносе у првом реду патриотске странке доказаном својом неслогом и неспособношћу да поставе конкретан привреднополитички план са конкретним мерама за опоравак земље. Није довољно само рећи шта не вља, шта би другачије урадили већ је потребно и навести конкретне мере за постизање тих циљева односно рећи конкретно шта би и како би се то спровело у дело, могло остварити! Реториком конфронтације и свађе попут пиљарица на пијаци не може се задобити поверење народа.

Потпуно ми је нејасно да је мој предлог привреднополитичког програма за опоравак Србије игнорисан од свих странака. Још ми је неразумљивије да се мој предлог о реализацији топографске карте Србије са уранијумом загађених подручја није прихватио и уврстио у предизборну кампању и ако је био сасвим конкретан и то без неких значајнијих материјалних средстава остварљив. Пошто се цезијум на хиљаде година таложи у костима довољно би било анализирати млечне зубе на садржину цезија са назначеним местом боравка да би се тако регистровала на хиљаде година затрована подручја Србије и по потреби преселило становништво због пијаће воде и прехране како се не би и даље тровали уранијумом и оболевали од опасних карцинома. Такав програм је од животног значаја сваког нашег становника све од Чернобилске нуклеарне катастрофе па све до бомбардовања НАТО уранском муницијом. Такав програм би народ бранио и ногама и зубима па не би дозволио ни изборну превару крађом странака које би заступале овако конкретан пример свог страначког програма а поред тога би могла служити та карта и за тражење оштете због нелегалног бомбардовања. То само примера ради да би се наше странке суочиле са својим грешкама како их следећи пут не би поновиле. Народ је сит обећања, њему су потребни конкретни примери како би се укључио у њихово спровођење у дело!

Овако поразни резултати избора су више него болни али су вероватно били и неминовни како би се препознале собствене кардиналне грешке да би се остварио нов здравији почетак са оснивањем нове странке; НАША ЈЕДИНСТВЕНА СРБИЈА која би омогућила под својим кровом свим патриотским странкама да очувају свој идеолошки идентитет али уједно и да све подреде заједничком главном циљу, реализацији високог животног стандарда народу из којег смо сви потекли! Нови избори ће доћи брже него што им се надамо јер ова гарнитура на власти нема економскополитичког програма до задуживањем новим кредитима што не може у недоглед ићи.

Душан Нонковић – оснивач и уредник Гласа Дијаспоре

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: