ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Деценија од погрома Срба на Косову и Метохији

Пре тачно 10 година шиптарска руља прогнала је 4000 људи из својих домова, готово 1000 је рањено, а страдало је 19. Запад је ћутао, КФОР није реаговао, дан данас починиоци нису кажњени. Десет година касније, Србија је добила НАТО парламент.

Неспособност или намерни немар јединица КФОР-а шиптарске руље искористиле су да протерају оно мало Срба што је остало после повлачења војске и полиције и униште неке од најважнијих српских споменика на Косову и Метохији. Тога дана нељуди и варвари ломили су крстове, минирали цркве, наочиглед војника КФОР-а који су то мирно посматрали и тиме послали јасну поруку – Запад Срби не интересују.

То је кључна порука коју морамо запамтити данас, када се навршава 10 година од овог догађаја. Да је она дубоко тачна показује и чињеница да није било суштинске казне за ОВК злочинце, да није основан суд нити су макар подигнуте оптужнице после истраге Дика Мартија о трговини органима, коначно, да напади на малобројне повратнике на Косово и Метохију никада нису добили јасну међународну осуду.

Српски народ, међутим, преко сваке мере уморан и затупљен бедом, жели да верује да ће све бити у реду ако та „Европа“ коначно победи, иако она хода по нашим лешевима и рушевинама, стално захтевајући још. Данас, 17. марта 2014. године Србија је добила НАТО парламент, Србија ће кренути у промену Устава, одрицање од Косова и Метохије, прекидање било каквих суштинских веза са Русијом и коначну распродају свих расположивих ресурса.

Тиме смо показали да се својих жртава одричемо, а сами желимо да што пре заборавимо ко смо и шта смо. Због тога ће погром 17. марта 2004. остати запамћен као још једна стравична историјска опомена народу који грешке понавља исувише често, док у срцима оних који ћуте а не заборављају тиња и даље једно огорчење које ће у наредним годинама постати пламен промене.

Информативна служба Двери

Црвен Цвете хор Св.Георгија из Звечана: https://www.youtube.com/watch?v=4YWgKNPCyp4

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: