Америчкe марионете у најтежим злочинима!

Вијести, Мишљења, Свијет

Америчкe марионете у најтежим злочинима!

САД имају дугу историју сарадње с фашистима, диктаторима, нарко-босовима и државним спонзорима тероризма у сваком региону свијета, а Украјина је посљедњи примјер такве политике – истиче амерички аналитичар Николас Џеј Си Дејвис на интернет-страници магазина „Алтер нет“.

Америка подржава украјинску странку крајње деснице Свобода и насилне неонацисте, чија је оружана побуна отворила пут за пуч у Украјини, који је подржао Запад.

Иза заштитног зида имунитета и заштите Стејт департмента и Централне обавјештајне агенције /ЦИА/ амерички клијенти и марионете учествују у најтежим злочинима – од убистава и мучења до пучева и геноцида.

Траг крви од покоља води директно до степеница Капитол хила и Бијеле куће – пише Николас Џеј Си Дејвис.

Амерички писац и аналитичар наводи у великом тексту 35 земаља свијета у којима су САД подржавале фашисте, нарко-босове и терористе.

Дејвис је међу тим земљама навео и некадашњу Југославију, истичући да је НАТО бомбардовањем СР Југославије начинио флагрантан криминални чин агресије, чиме је прекршена Повеља УН.

Када је тадашњи министар иностраних послова Британије Робин Кук рекао америчком државном секретару Мадлен Олбрајт, да Лондон има „потешкоћа са својим правницима због планираног напада на Југославију“, она му је одговорила, према изјави њеног замјеника Џејмса Рубина, да – „треба да пронађу нове адвокате“.

Заступник НАТО-а на терену у склопу агресије против СР Југославије била је ОВК, на чијем је челу био Хашим Тачи.

У извјештају Савјета Европе објављеног 2010. године и у књизи бившег тужиоца Хашког трибунала Карле дел Понте наводи се да је Тачи био на челу криминалне организације „Дреничка група“, која је у Албанију послала више од 400 заробљених Срба гдје су убијени, а органи су им уклоњени и продати за трансплантацију.

Тачи је постао премијер НАТО-овог протектората – Косова.

Током осамдесетих година прошлог вијека Америка је сарађивала са Пакистаном и Саудијском Арабијом на збацивању социјалистичке Владе Авганистана.

Вашингтон је финансирао и обучавао оружане снаге предвођене конзервативним племенским лидерима, чија је власт била угрожена напретком у образовању, правима жена и аграрним реформама.

Након што је Михаил Горбачов повукао совјетске снаге из Авганистана, ови лидери су поцијепали земљу и ојачали производњу опијума на ниво без преседана – од 2.000 до 3.400 тона годишње?!

Талибанска влада је између 1999. и 2001. године смањила производњу опијума за 95 одсто, али су америчком инвазијом крајем 2001. године на власт враћени племенски лидери и нарко-босови.

Авганистан је сада чак 175. од 177 земаља свијета по корупцији, а 175. од 186 по стопи развоја.

Авганистан након 2004. године производи невјероватних 5.300 тона наркотика годишње.

Брат авганистанског предсједника Хамида Карзаија – Ахмед Вали познати је нарко-бос кога подржава ЦИА – наводи Николас Џеј Си Дејвис на интернет-страници магазина „Алтер нет“.

Послије велике америчке офанзиве у провинцији Кандахар, пуковник Абдул Разик именован је за шефа полиције, након чега је повећан шверц хероина, која му доноси зараду од 60 милиона долара годишње у једној од најсиромашнијих држава свијета.

Између 1949. и 1953. године Америка и Британија кренуле су са свргавањем Владе Албаније, најмање и најрањивије комунистичке државе у Источној Европи.

Протјерани су регрутовани и обучавани за повратак у Албанију да би руководили дисидентима и планирали оружану побуну.

Многи протјерани, који су учествовали у планирању, били су некадашњи колаборационисти с италијанским и њемачким окупаторима током Другог свјетског рата.

Међу њима је и некадашњи министар унутрашњих послова Џафер Дева, који је надгледао депортације у Аушвиц Јевреја, комуниста, партизана и „сумњивих особа“ /како је описано у нацистичком документу/.

036842 Америчкe марионете у најтежим злочинима!

Каптол Хил

У америчким документима, са којих је скинута ознака повјерљиво, Дева је наведен као један од 743 ратна злочинца које је Америка ангажовала након рата.

Извор: РТРС

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: