Росу упала у српски суд у Штрпцу и однела предмете

Росу упала у српски суд у Штрпцу и однела предмете

rosu

Јединице Косовске полиције Росу јутрос су блокирале путне правце на неколико локација на Косову и обавили претрес кућа и објеката на Брезовици, у Штрпцу и селу Готовуша.

Припадници Росу упали су и у зграду Суда у Штрпцу који ради у саставу правосуђа Републике Србије. Вршилац функције председника Вишег суда у северној Косовској Митровици Никола Кабашић потврдио је ту информацију и додао да су, према информацијама које је добио, јутрос нешто пре осам сати у Суд упали специјалци Росу.

Они су привремено задржали три радника који су се затекли у згради, а осталим радницима, без икаквог објашњења, није дозвољено да уђу у Суд.

“Није нам познат законски основ за овакву акцију КПС-а нити шта они траже у згради Суда”, рекао је Кабашић и додао да је о догађају известио Министарство правде Србије.

Према његовим речима, “окупационе снаге КПС-а Росу” обавиле су преметачину у Суду у Штрпцу, изнеле регистраторе и осталу документацију, а тренутно се утврђује шта је све изнето из Суда. После сат времена припадници Росу напустили су зграду и ослободили раднике које су јутрос задржали.
Таг Србија Косово и Метохија Космет Косово Росу

(Вести)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: