Бошко Обрадовић: Шта сам предложио Војиславу Коштуници и Војиславу Шешељу? – Коментар Душана Нонковић

Зашто су Војислав Коштуница и Војислав Шешељ одбили да се заједнички супротставимо владајућем издајничком режиму и има ли ишта логичније и делотворније од тога у овом тренутку?

Широј јавности није довољно познато да је Покрет Двери у више наврата у последње три године позвао на формирање заједничке опозиционе изборне листе на којој би се нашле најзначајније родољубиве политичке странке и покрети, друге патриотске организације и истакнути национални интелектуалци. Тај позив у форми инсистирања на стварању Патриотског блока и Општесрпског народног фронта посебно је био актуелан 2013. године, када је владајући режим кренуо у тоталну издају Косова и Метохије. Упркос томе што је свим српским родољубима до данас остало нејасно зашто у великом историјском тренутку одбране Косова и Метохије није дошло до формирања овог Патриотског блока, исти позив поново смо упутили и пред наступајуће ванредне републичке изборе. У Светосавском прогласу Двери, позивајући се на лик Светог Саве Ујединитеља Срба, запитали смо се како ће српски родољуби наступити на ванредним републичким изборима који нас очекују 16. марта.

Навели смо и више него снажан аргумент за неопходност сарадње: Владајући режим СНС и СПС, у директној сарадњи са лажном опозицијом оличеном у Ђиласу, Тадићу, ЛДП-у, УРС-у, Чанку, Вуку Драшковићу и Расиму Љајићу, припрема нове изборне нерегуларности, лажи и преваре у циљу прављења апсолутне већине у будућем сазиву Скупштине Србије. Овај удружени злочиначки подухват свих политичких странака које су за улазак Србије у ЕУ по сваку националну цену направљен је са циљем будуће промене Устава Србије, дефинитивне издаје Косова и Метохије и даљег разбијања Србије у Војводини и Рашкој области.

Посебно смо истакли да је највећа одговорност у овоме тренутку на Демократској странци Србије, Српској радикалној странци и Покрету Двери. Наше три родољубиве политичке организације, без обзира на све наше међусобне разлике, а уз помоћ других патриотских организација и истакнутих националних интелектуалаца који би несумњиво подржали ову заједничку изборну листу, заједнички би постали доминантна политичка снага у Скупштини Србије и освојили преко 20% гласова. Поновили смо став Двери да је заједничка изборна листа свих родољубивих политичких опција које су за прекид преговора са ЕУ и одбрану Србије боља од појединачних наступа на изборима, јер треба сабрати и сачувати сваки патриотски глас. На овај начин постали бисмо непремостива препрека у будућем сазиву Скупштине Србије за промену Устава и даље морално, економско, социјално и свеукупно државно урушавање Србије.

Све ово је мало познато широј јавности. Оно што је, међутим, апсолутно непознато јесте да смо у међувремену све учинили да се у директним разговорима са политичким врхом ДСС и СРС заиста и дође до договора у општем националном интересу. Лично сам неколико пута разговарао са председником ДСС Војиславом Коштуницом и преко више канала слао поруку председнику СРС Војиславу Шешељу. Суштина предлога Двери у разговорима са ДСС била је хитно формирање патриотске Владе у сенци, на чијем челу би био Војислав Коштуница, док би његов заменик био неко из Двери. Влада би заседала једном седмично, имала обавезу да свакодневно реагује на актуелне потезе Владе Србије и предлаже алтернативне мере. Владу би чинили најбољи кадрови из обе политичке организације, као и независни и надстраначки стручњаци. Председнику ДСС речено је да понуда за улазак у Владу у сенци и овај заједнички предизборни блок обавезно треба да буде послата и СРС, као и другим патриотским организацијама и истакнутим националним интелектуалцима. Паралелно, преко блиских сарадника Војислава Шешеља инсистирали смо на сарадњи свих родољубивих опција на политичкој сцени Србије.

За ову иницијативу стварања Патриотског блока добили смо подршку великог броја општинских и градских одбора ДСС и СРС широм Србије, али не и врхова ове две странке. Право питање гласи – зашто је то тако? Зашто су Војислав Коштуница и Војислав Шешељ одбили да се заједнички супротставимо владајућем издајничком режиму и има ли ишта логичније и делотворније од тога у овом тренутку?

Сматрали смо својом дужношћу да у времену уништавања српске државе учинимо све што је до нас на сарадњи свих српских родољуба, занемарујући често личне политичке интересе, па чак и самостални развој сопственог Покрета. Након свега, а посебно после великог броја питања која су нам стигла са многих страна зашто нема Патриотског блока, сматрамо својом обавезом да јавност Србије и све српске родољубе са овим и упознамо.

У име Старешинства Покрета Двери,

Бошко Обрадовић

KOMENTARI:

 • Dušan Nonković · Top commenter · Urednik Glasa Dijaspore at Sam svoj gazda

  Moje je ubedjenje da bi u ovakvoj konstrukciji patriotskog bloka bili svi gubitnici a ponajviše Dveri! DSS je bila u vladi i pokazala je šta zna ili bolje šta ne zna! Učinjene su mnoge greške zbog kojih narod Srbije i danas ispašta-Pored toga DSS je kadar koji je u vreme Soroševih aktivnosti došao na vlast i tako misli većinski deo naroda! Posle ove izdaje u RS nema više niko ama baš niko pravo na kredit državljana Srbije Neukaljane su ostale Dveri i to treba da sačuvaju. Moraju skupiti snage i ubediti većinski deo naroda koji ignoriše izbore, ostaje kući, da svojim neglasanjem rade protiv samih sebe-sebi o glavi pružajući priliku glupljim od sebe da im vladaju i kinje. Ko pokrene nebirače taj će dobiti i njihovo poverenje i glasove i stim postati jedna od najsnažnijih stranaka Srbije-Tu priliku ne bi smele Dveri propustiti odnosno upropastiti sa ulaženjemm u bilo kakvu predizbornu koaliciju! U tom slučaju gube to što ih je razlikovalo od svih do sad proverenih nesposobnjakovića u vlasti i onih koji su bili u vlasti! Bućkuriš ne treba nikome! Ostanite sebi verni!!!
 • Amon Din

  Прави родољуби и познаваоци Двери а и ДСС И СРС су ово сигурно и слутили. Нажалост, мене не изненађује да су ДСС и СРС одбили сарадњу. Једна ријеч све објашњава. Сујета. Ништа, Двери, морате сами са народом, па шта вам Бог да. Само напред!
 • Goran Jovanovic

  Па зашто су одбили,нисмо добили одговор зашто???
 • Kenny South · Elektrotehnicki fakultet Beograd

  Одбили су због сујете и жеље за влашћу -то се видело у многим емисијама у којима је то јасан разлог. Треба поставити питање Коштуници зашто није спречио гомилу ствари које је могао и да ли је и он нечим уцењен ? И има ли смисла коалиција која би опет била туњава …..за време у којем су потребни стварно озбиљни људи. Двери шаљу позиве а они глуме сеоске младе – пренебивање неко смешно ……просто они се боре више за чамац за спасавање него за борбу против свих ових сатанистичких форми људи.
 • Marko Maxa

  zato sto ih ne zanima da se bave politikom. imaju svoje donatore i sigurno neko tu uzima pare da bi srs i dss ostao na dnu! oni vec 10 godina nista ne preduzimaju!!! takvi nam ne trebaju!
 • Милан Адамовић · · Works at Маракана Рођаци

  па шта сунавели κао ρазлог за одбијање?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: