Glavni odbor SNP-a da saopšti zašto neće koaliciju sa srpskim partijama, a hoće sa Medojevićem

Anđelko Bubanja, potpredsjednik Srpske liste i nosilac SL na lokalnim izborima u Beranama

Berane, srijeda, 29. januar 2014

 

 

Srpska lista konstatuje da je veoma korisno za opozicionu javnost to što će SNP već ovoga vikenda morati da odgovori na pitanje da li mu je cilj smjena vlasti ili dalje zamajanje opozicionih birača uz podršku Nebojše Medojevića i Andrije Mandića koji na svake izbore izlaze sa novim partijskim imenom i uporno tvrde da SNP radi za Brana Mićunovića i Svetozara Marovića.

Savez SNP-a sa DF-om, bojimo se, sračunato je sklopljen da se pomogne DPS-u da pobijedi u Beranama. Demokratski front je, u odnosu na državne izbore, ostao bez trećine do polovine biračkog tijela u opštinama u kojima je nastupao na lokalnim izborima i svakako nije saveznik koji može pomoći SNP-u da pobijedi u Beranama. Čak i prosto zbrajanje glasova sa poslednjih državnih izbora pokazuje da SNP i DF nemaju združeni kapacitet da sruše vlast DPS-a. Nakon svega što je DF radio SNP-u, svakome je jasno da tu neće biti ni sinergetskog efekta.

Zato, Srpska lista želi da vjeruje da će rukovodstvo SNP-a na državnom nivou dati svoj doprinos smjeni vlasti u Beranama, što je nemoguće u koaliciji sa Demokratskim frontom čije aktiviste ne zanima pobjeda na ovim izborima, već isključivo svaljivanje odgovornosti na SNP nakon eventualnog poraza u našem gradu.

Saučestvovanje SNP-a u takvoj igri DF-a znači da rukovodstvo ili dio rukovodstva najjače opozicione partije svjesno učestvuju u urušavanju SNP-a, ko zna iz kog razloga i za čiji račun. Zato smo uvjereni da će Glavni odbor SNP-a, sem izjašnjavanja o koaliciji sa Demokratskim frontom u Beranama, odgovoriti i zašto narodni socijalisti ne žele u koaliciju sa srpskim partijama, a hoće sa Kočom Pavlovićem koji je iznio najgrublje optužbe na račun SNP-a još od osnivanja te stranke.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: