Otvara se novo poglavlje u političkoj istoriji Crne Gore

Miloš Brajković, portparol Srpske liste

Podgorica, 24. januar 2014

 

Stavom nosioca odborničke liste Demokratskog fronta za Ulcinj o tome da u toj organizaciji nema nikoga ko se zalaže protiv NATO pakta, otvara se novo poglavlje u političkoj istoriji Crne Gore. Na ovaj način je i formalno pokidana i poslednja politička kopča koja je Novu srpsku demokratiju formalno spajala sa nekadašnjom Srpskom narodnom strankom. Nakon što se najnovija stranka Andrije Mandića i zvanično ne protivi NATO-u, a odavno se ne protivi Socijaldemokratskoj partiji koja je glavni zagovornik NATO integracija, jasno je da Srbi čak ni na papiru nemaju jednog jedinog poslanika u državnom parlamentu.

Do tada podsjećamo da je u programu Srpske narodne stranke stajalo da o ulasku u NATO može odlučiti samo većina, ne građana, nego državljana Crnme Gore, a da se sve počelo mijenjati kada se Andrija Mandić na godišnjicu nezavisnosti Crne Gore obreo na NATO razaraču u Tivtu o čemu nije bio informisan bilo koji funkcioner Srpske narodne stranke ili Srpske liste. Od tada Mandić više liči na Vuka Draškovića, nego na sebe.

Zato bi bilo značajno da Mandić lično demantuje nosioca svoje liste u Ulcinju. Poželjno je i da kaže da li je Demokratski front i dalje koalicija, ili je partija kako uporno tvrdi Goran Danilović. Osim očiglednog priznanja da je Front zapravo jedinstvena stranka posvećena evroatlantskim integracijama, ne treba zaboraviti i da je Goran Danilović 15. januara, prije nešto više od nedjelju dana, kazao da je Filip Vujanović predsjednik Crne Gore koji će raspisati lokalne izbore po starom modelu. Na taj način je stavio do znanja da DF priznaje Lekićev izborni poraz i takođe se daje legitimitet Filipu Vujanoviću da obavlja cijeli spektar nadležnosti predviđenih Ustavom i zakonima Crne Gore za najodgovorniju funkciju u državi.

Uvažavajući činjenicu da parlamentarne opozicije praktično nema, da niko ne predstavlja Srbe u Skupštini i da je cijeli prvi ešalon nekadašnjih pristalica Slobodana Miloševića u Crnoj Gori danas listom za NATO ili su njegovi nevoljni, odnosno prećutni podržavaoci, Srpska lista predstaviće uskoro srpski odgovor NATO integracijama sa ciljem da se otvoreno suprotstavimo i vlasti i opoziciji povodom ovog pitanja koje vrijeđa rane koje je zločinačka alijansa našem narodu nanijela širom Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: