Трибина о односу Србије са дијаспором, Коларчев универзитет, 21. јануар 2014. у 19 часова

Inline image 1

Inline image 2

Коларчев народни универзитет, уторак, 21. јануар 2014. у 19 часова, сала „Јосип Панчић“:

 

СРБИЈА И ЊЕНА ДИЈАСПОРА: ОДНОС КОЈИ БИ МОГАО БИТИ ПРИСНИЈИ


Коорганизатори: Београдски културни клуб и Историјски пројекат Сребреница.

Присутне ће испред организатора поздравити Милош Милојевић и Стефан Каргановић.

Биће приказан пригодан видео материјал.

АЛЕКСАНДАР ВУКСАНОВИЋ. Уредник јединог српског медијског портала на шпанском говорном подручју, SEMANARIO SERBIO. Стручњак за информатику. Већ двадесет година живи и ради у Мадриду, Шпанија. На његову иницијативу, шпанска државна телевизија је донела исправку и извињење за емисију о логору Јасеновац током Другог светског рата у којој српске жртве уопште нису поменуте. Изворни видео материјал, где су српске жртве у Јасеновцу изостављене, биће приказан упоредо упоредо са исправком емитованом у ударном термину. Учествује у низу пројеката, без подршке српског дипломатског представништва у Мадриду, на упознавању шпанске јавности са културом и историјом српског народа. Коорганизатор 2013. године запаженог скупа у Мадриду на тему Сребренице.

 

ТРИВО ИНЂИЋ. (Лушци Паланка, Сански Мост, 1938).  Социолог, у пензији.Студирао права и магистар социолошких наука (социологија политике и права). Радио у Београду као истраживач у Заводу за проучавање културног развитка, Институту за међународну политику и привреду и Институту за европске студије, као и у Одељењу за социологију  Филозофског факултета БУ као асистент (одакле је удаљен почетком 1975. као припадник групе PRAXIS). Био је помоћник министра у Министарству за просвету и културу СРЈ 1992-1994., амбасадор у Шпанији  2001-2004. и политички саветник председника Републике Србије 2004-2012. Био је председник националне комисије за УНЕСКО, 2011-2012, али је то место напустио у знак протеста због приватизације функције и послова Комисије од стране вадиних службеника. Уређивао је часописе Видици, Гледишта, Култура, Социолошки преглед и Право и друштво, као и едицију књига из политичке философије Libertas. Објавио је више радова из области социологије, социјалне теорије и међународних односа.

 

Важнија дела: Савремена Шпанија, Београд 1982; Успон маса, Београд, 1985; Тржиште дела ликовне уметности, Београд, 1986; За ново просветитељство, Београд, 1997; Балкан-могућности регионалног система безбедности (са Р.Радиновић), Београд, 1999;Технологија и културни идентитет, Београд, 2009.

Улаз бесплатан. Сви су добродошли.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: