Hoće samo svog, pa bog!

MESEC dana pošto je Upravni odbor Narodne biblioteke Srbije (treći put) promenio Statut kojim je pružena mogućnost da na konkursu za upravnika NBS može da se prijavi znatno širi krug stručnjaka nego ranije – došlo je do novog zamešateljstva. Iako su izmene snažno podržali svi zaposleni u ovoj nacionalnoj instituciji, u Ministarstvu kulture nisu bili zadovoljni, pa je članovima UO, kako su „Novosti“ nezvanično saznale, predloženo da promenjeni član 45. – ponovo promene!

Hoće samo svog, pa bog! | Kultura | Novosti.rs

Eine Antwort

 1. ЉУДСКО ДРУШТВО У ХАОСУ
  ИНТЕРЕСИ ПОЈЕДИНЦА ДАЛЕКО ИЗНАД ИНТЕРЕСА ДРУШТВА

  Свет никада није, а и не може бити јединствен. Посебно се то открива у времену општих криза и ратова. Сила, која одржава неку стабилност, одређеног друштва, увек је у рукама онога ко је плаћа. Свака помисао о некој деполитизацији те силе је маска.
  Очито се види да су „звучна имена“, познатих, који тврде да не припадају одређеном клану, или политичкој струји, лаж, којом се служе, искључиво тиме, што су им лични, друштвени и материјани интереси, далеко већи него брига за целокупно друштво. Такви, најчешће су носиоци хаоса, јер се „седма сила“ служи њиховим изјавама да би градили „јавно мњење“ у интересу оних који ће их наградити, и тако смо упали у хаос, личних интереса, грабежи и подвала, на којима живи елита која ствара тај хаос.
  Хаос се увећава у времену нараслих противречности у сваком друштву и дуго се одржава. Разрешење је у рукама чиновничке елите која, пре свега, чува своје место, служи онога ко му понуди најповољнију цену – значи, да се увек продаје. .Тако се догађа и у свакој сили тог друштва, јер увек истиче своју цену, служеће ономе ко понуди најповољније материјалне услове. А од „демократских промена“ у Србији то је присутно скоро деценију и више.
  Лепак, за које се лепе они који су најчешће изгубљени у хаосу, је понуда у времену хаотичног предизборног заноса, када све друго стаје, само је у игри борба за лични интерес. Тако се хаотично друштво љуља од једног до другог личног интереса, а друштво у целини стагнира.
  Хаос је наметнут споља, од негод друштва, које своје интересе гради на властитим интересима. И то друштво почива на трулим темељима, где је интерес мањине „људских паразита“, далеко изнад интереса потлачене већине. А како читав систем овог друштва почива на истим принципима, да лојални чиновници на челу институција система, служе ономе ко их одржава и плаћа за њихову лојалност. Па ко онда одређује токове и односе у савременом друштву, ако не шачица „људских паразита“, који не бирају средства да се одрже. О каквој борби противу корупције и мита данас труби цео свет, да би се та шачица „паразита“ одржала и била недодирљива, која се искључво одржава на миту и корупцији.
  Све се на крају открива, па ће свака мутна игра бити откривена. Због тога се умни људи добро чувају да не погреше. Једном непоштен никада поштен. Мали је број оних чије људске вредности није захватио талас виртуелног живота и никада се никоме нису продали. Остали су верни властитим идеалима Таквог савремено друштво не воли, и све чини да га спречи у његовом размишљању, јер им не иде на руку. .
  Ако сумањете, прво, властите идеале морате преиспитати, а не другога. Па ће те доћи у стање властите активности, која и не мора бити идеална, али знајте, ко више граби за себе, поткопава друштво, гради лажни сјај другоме, који не заслуже.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: