Свечана прослава 15 година Двери 26. јануара

О Савиндану 2014. навршава се 15 година постојања и рада Двери, што ће бити обележено свечаном академијом у Београду 26. јануара.

Први број студентског часописа за националну културу и друштвена питања ДВЕРИ СРПСКЕ изашао је о Савиндану 1999. године, као гласило студената србистике Филолошког факултета Универзитета у Београду. Ово је био први часопис студената-родољуба на Београдском универзитету после Другог светског рата.

Тако је почела историја Двери, које су 2003. године прерасле у прву српску патриотску НВО – удружење грађана Српски сабор Двери, а 2011. објавиле нестраначки улазак у политику основавши ГГ Двери, која је наступила на свим нивоима избора 2012. године. Изборна крађа спречила је улазак Двери у Скупштину Србије, а у 10 скупштина општина и градова Србије Двери данас имају 36 својих одборника.

У међувремену Двери су издале више десетина часописа и књига, одржале више стотина трибина широм Србије, Српских земља на Балкану и Расејања (од тога преко 150 само на Универзитету у Београду), основале Сабор српске омладине, Српску мрежу и Покрет за живот, организовале више десетина хуманитарних акција и културних манифестација свих врста. ТВ продукција Двери српске произвела је преко 200 емисија, а интернет презентација Двери постала најпосећенији сајт једне друштвено-политичке организације у Србији.

Српски сабор Двери је добитник архијерејске грамате Његове Светости Блаженопочившег Патријарха Српског Г. Павла 2009. године поводом 10 година рада, као и награде Вечерњих новости за најплеменитији подвиг 2007. године, за хуманитарну акцију помоћи опстанку народних кухиња на Косову и Метохији.

Двери у овом тренутку представљају најактивнију српску патриотску нестраначку организацију Срба у земљи и свету.

О Савиндану 2014. навршава се 15 година постојања и рада Двери, што је у оваквим околностима у Србији један велики и значајан јубилеј, који ћемо заједно прославити свечаном академијом у недељу, 26. јануара, у сали Театра 78 у Београду (Ресавска 78) у 17 часова.

Добро дошли!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: