У Звечану је одржана свечана седница Привремене скупштине АП Косова и Метохије

У Звечану је одржана свечана седница Привремене скупштине АП Косова и Метохије на којој су уручене Божићне повеље за допринос у борби за очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије и опстанак српског народа на територији јужне српске покрајине.

Једногласном одлуком Привремена скупштина добила је статус Скупштине Аутономне покрајине. У складу са чињеницом да суверенитет припада народу, посланици су се усагласили са предлогом народног посланика, Борислава Пелевића, да у наредном периоду скупштина изабере и извршне органе власти, владу, секретаријате, војску и полицију.

Најављен је и протест испред Уставног суда у Београду 21. јануара.

Према незваничним информацијама током сутрашњег дана очекује се повлачање потписа од стране десет одборника са севера Косова и Метохије, којима су на превару нелегалне шиптарске власти уз подршку квислиншког режима у Београду на поноћној седници одржаној иза затворених врата потурили изјаве о прихватању функција и мандата стечених на нелегитимним шиптарским изборима, који су наводно истицани као статусно неутрални, да би само дан касније Хашим Тачи отворено изјавио да су одборници четири општине на северу Космета изабрани у складу са Уставом и законом Републике Косово.

Српски сабор Заветници свим својим ресурсима стоји на располагању српском народу на Косову и Метохији, који жели да остане на својим огњиштима у саставу Републике Србије, као и свим одлукама Скупштине Аутономне покрајине, као јединог легитимног и независног представника, не само Срба на Косову и Метохији, већ и у читавој Србији.

Српски сабор Заветници

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: