Смрт деветнаестогодиšњег Мирзе Ганића у Сирији поделила муслимане у Србији

ЖАО ИХ ДЕТЕТА: Смрт Мирзе Ганића узнемирила муслимане у Србији!

mrtav Mirza Ganić

Смрт деветнаестогодиšњег Мирзе Ганића у Сирији поделила муслимане у Србији, а страхује се од нових лоших вести. исламисту из Новог Пазара убили његови доскорашњи саборци у међусобном обрачуну.

Одмах се развила полемика: да ли узнемирујуће фотографије треба објављивати или не? Једни траже да се уклоне са муслиманских и бошњачких сајтова, бар због Ганићеве породице, други веле да их треба оставити да се види „како шехиди умиру насмејани“.

Сви изражавају саучешће породици у Горњем Себечеву код Новог Пазара, која се не оглашава. Једни тврде да је Мирза улудо изгубио главу за туђе циљеве и интересе великих сила, други га називају јунаком Санџака који је „страдао на Божијем путу, борећи се за ислам и Алах ће га наградити џенетом (рајем)“.

Помиње се и то да Мирза није погинуо од руке Башара ел Асада, против кога је отишао да се бори, већ су га убили опозиционари из Слободне сиријске војске, који су му до пре недељу дана били савезници. Ова чињеница, као и то да се муслимани и Бошњаци са Балкана боре на страни Ал Нусра фронта, повезане са Ал Каидом, брину Мирзине сународнике. Страхују од нових погибија, јер у Сирији ратује око тридесетак Бошњака из Србије.

У Сирији су се Исламски фронт и Слободна сиријска војска окренули против војске Исламске државе Ирака и Шама (ИДИШ) која је повезана са фронтом Ал Нусра  и Ал Каидом, а чији су припадници сви муџахедини са Балкана. Санџаклије, Босанци, Албанци сада су у великој опасности. Сви су против њих.

Сиријска „опозиција“ процењује да јој припадници Ал Каиде наносе штету, „отимају револуцију“, и да због њих Американци нису хтели да интервенишу, па су одлучили да их елиминишу – истиче Новопазарац који је не вези са некима који тамо ратују.

Пре Ганића у Сирији су погинули Елдар Кундаковић (Ебу-Бера) из Новог Пазара и Адис Салиховић (Ебу-Мердија) из Рожаја.

ЖАО МИ ЈЕ ДЕТЕТА…

Без обзира на то што ми је претио, потресена сам и ожалошћена смрћу Мирзе Ганића. Жао ми је тог детета, његове мајке и породице. Он је жртва несрећних околности.

Искористили су га и као топовско месо послали у Сирију људи без душе којима туђи живот ништа не значи.

Бојим се да ће нам тек отимати децу и да ћемо на овакав и сличан начин неповратно изгубити много младих – каже Аида Ћоровић, која је због Ганићевих претњи добила полицијску заштиту.

ПЕСМА РОДИТЕЉИМА

Неколико дана пред смрт Мирза Ганић је на фејсбук-профилу објавио и две песме које је посветио родитељима.

/Волим вас родитељи моји,/ знам колико сте о мени бринули/ док са био мали/ и са колико сте ме стрепње/ испраћали и дочекивали из школе./

/Стрпите се,/ џенет (рај) је близу,/ ако нам се Алах смилује видећемо се тамо (у рају)./ Да џихада није било/ ништа ме не би спречило/ да вам доживотно чиним доброчинство./ Не зна се ко ће први умрети,/ али будите стрпљиви./

(Вечерње новости)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: