Хелена Иванов најбоља говорница на свету

Друштво

Хелена Иванов најбоља говорница на свету

Студенткиња Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Хелена Иванов, проглашена је за најбољу говорницу на Светском универзитетском дебатном првенству одржаном у Индији. Хелена Иванов и Стефан Сириџански, студенти треће године Факултета политичких наука, остварили су велики успех на управо завршеном 34. Светском универзитетском дебатном првенству пласманом у финале такмичења. У конкуренцији више од 400 тимова они су у категорији енглески као други језик изборили учешће у финалу у коме су дебатовали на тему „Овај дом би дозволио земљама да плате другим земљама да населе азиланте који стигну до њихових граница”.

Поред њих, велики успех остварили су и студенти Факултета организационих наука, Виктор Прља и Горан Јанкулоски, пласиравши се у категорију енглеског као матерњег језика, што је тек други случај у историји овог такмичења.

Ово пласман је значајан јер су београдски студент показали да познавање енглеског није једини услов за постизање успеха, већ да учешће на турнирима и константна вежба може довести до тога да се један тим, којем енглески није матерњи језик, ипак такмичити са најбољим светским дебатерима.

Прља и Јанкулоски су такође проглашени за 4. и 6. говорник света у категорији енглески као други језик.

Србију је на овом такмичењу представљало 8 студената, а њихов одличан пласман утицаће на побољшање ранга Универзитета у Београду на светској дебатног листи, на којој се тренутно налази на 57. месту међу 500 универзитета света.

Фонет

објављено: 07.01.2014

Последњи коментари

Miloš Đonović | 08/01/2014 06:14

Čestitamo.Još bi bolju ocjenu dobila da je to tamo ponovila i na ruskom.Pozdrav.Vaistinu se rodi.M.Đ.

Бојана Иљкић | 08/01/2014 08:07

Честитам овој паметној и лијепој дјевоци и желим јој пуно успјеха у будућности. Њој је вјероватно најважније то што је прва, али не говорница. Она је жена која говори, а жена говорниоца је будалаштина језичке родне равноправности. Равноправност да али накарадан језик не. Да нас не убије прејака ријеч.

Ravna Gora | 08/01/2014 08:22

Divna vest!!!Sve cestitke i najbolje zelje,Helena,a bravo i za ostale nase predstavnike

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: