ДЕМОКРАЦИЈА ЈЕ СИЛА А УМ СУДБИНА – СРЕЂНА ВАМ НОВА ГОДИНА

ДЕМОКРАЦИЈА ЈЕ СИЛА А УМ СУДБИНА

Демокрација је сила а ум наша судбина, заједно удружени у једно одређује квалитет нашег живота. Земљска сила и ум духа су Божији дар који подлеже божијим заповестима да би могли живети у миру и благостању. Уместо Божијих заповести да владају светом или барем неке од нјих као што су то; Не убиј, Не пожели другоме оно што не желиш себи да ти се учини, Воли свог ближњег као самог себе, Не кради, Не лажи…учинили су владари из сенке све томе супротно, од новца фетишизам да влада светом манипулишући њим и демокрацијом и умом да би учврстили своју владавину силом. Оно што им не успе манипулацијама докрајчавају силом, ратовима. Похлепа постаје сила која влада светом а наш живот паклом законима јачега. Ако си довољно јак остаје ти и убиство и злочин некажњени а лаж постаје истином уколико не постоји нико довољно јак да то оспори и казни. Већа риба ће и даље гутати мању и слабију све док не остане сама и угине од глади због своје похлепе и неограничене прождрљивости. Јаче фабрике гутају мање, јаче привреде уништавају слабије, јаче државе уништавају мање и слабије. То нам је за сада перспектива света. Европа већ потврђује ту горку истину! На крају ће остати Немачка која ће и сама, без куповне моћи других држава, пропасти у хаосу незапослених. То толико да се види колико је битно Христово учење и примењивање наученог у пракси, свакидашњем животу. Знам да ће се понеки атеист или квази комуниста овом насмејати запостављајући чињеницу да и само време броје од Христовуг времена да је његово учење срушило Римску империју као и то да су и сами комунисти преузели и пропагирали Христове речи; братства, једнакости, јединства што све не иде без љубави коју преповеда Исус Христос а којег су они негирали па му се чак и подсмевали. Они који су у сенци Хриса предиковали воду а сами пили вино створили су услове да дође комунизам као нова религија да на основи братства и јединства освоје малте не цео свет. То је напредовало све док су били сви исти, гладни и сиромаштни и трајало све док се није почела ширити похлепа која им је била на крају и гроб. Свет се отарасио квази комунизма али је још далеко од тога да се отараси и квази верника у Христа односно Христову проповед о доброти, љубави и разуму. Лично не сумњам у то да ће доћи и то врема када ће и крволочном капитализму доћи крај као што је то дошао и квази комунизму и бити замењен добротом и разумом достојног људске бити! Демокрација ће уочити своје умне вође, удружити и спровести у живот, живот у благостању достојног човека. Они који сматрају политичаре недостојним свога гласа, ко их сматра идијотима мораће дозволити себи да му такви идиоти владају и кроје судбину.

Такви смо какви смо и тако живимо какви смо. Ко се не труди да изабере себи за вође оне најумније, ма колико се морао жртвовати протестима и учешћима на изборима, неће учинити јачом демокрацију нити моћи својом пасивношћу одабрати паметније вође па ће тако и живети какве су му вође односно влада коју није изабрао а коју ће морати трпети баш због својег неучествовања у изборима.

СРЕЋНА ВАМ НОВА ГОДИНА

Душан Нонковић

Eine Antwort

  1. МЕСТО КОМЕНТАРА -одломци будуће књиге

    Доста је читао о томе. Многе су му књиге, које су умни људи написали, биле доступне, и увек трагајући о људској заједници и њеном зачетку, да би нашли свог претка у некој животињи. Тако су се многи осећали и понашали.
    Не жели Марко да се супротстави ни једној теорији, и да омаловажи напоре људи, који су настојали да одгонетну све ово. До сазнања су долазили на разним нивоима развоја људског друштва и људске свести, али, како му се чини, више је било оних, који су величали животињско у човеку, и од њега стварали неке узоре, него оних који су се бавили осудом тога. Осудом су се бавили обично онда, кад је та човеколика животиња нестала и није му претила…
    Често у размишљању долази до закључка, да су злодела, раније и данас, чиниле људске заједнице, а да им је вођа био предводник, као и у животињском чопору. Могуће је да Адолф Хитлер и није никога лично ликвидирао, до самога себе, а човечанство га прогласи масовним убицом. Ко је читао догађаје у периоду када је он у Немачкој дошао на власт, може се открити еуфорију масе, која га је регрутовала и избацила на површину. Зашто баш њега? Маса је у њему открила животињски нагон, јачи од његовог разума, као патолошку појаву код многих људи. није ни било тешко таквог звер-човека, претворити у сопствено оружје за обрачун с другима, да би се задовољили животињски нагони масе. Он је говорио тој маси оно што је та маса желела да чује, веровала је у његова обећања. Она су се поклапала са нагоном масе. На крају је и сам изјавио: “Ја сам одговоран за судбину немачког народа, ја сам врховна Правда…и нека свако зна да ће у будуће, ако дигне руку на државу, сигурна смрт бити његова судбина“.
    Монструозни диктатор, стави се на чело монструозног дела нације, којом је он вешто манипулисао, са извитопериним умом нације, која му је и постављала задатак и циљ, а њега, Хитлера, да постане изабраник, богом дане нације, новог света и нове “светле“ будућности. Хитлер није једини крвави диктатор новог доба. Његово време рађа и друге, у другим заједницама, који се појављују као велики диктатори и патолошке личности, које настављају тамо где је Хитлер стао, у свом сулудом науму владавине светом. И ови нови диктатори су само, „овнови предводници“ разулареног дела човечанства, којим управља животињски нагон у трци за личним богаћењем и владавином над другим народима, претварајући га у робовску масу, која треба да им служи у сулудом науму. Као што се у прошлости и догађало, да све има свој почетак, али, има и свој крај, који је обично трагичан за ту заједницу. Због тога, такве људске творевине имају и краћи животни век од других које су се другачије понашале…

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: