ЗЕМЉА ЈЕ КРАЉЕВИНА НЕБЕСКОГ ЦАРСТВА

ЗЕМЉА ЈЕ КРАЉЕВИНА НЕБЕСКОГ ЦАРСТВА

Земља је краљевина небеског царства, какви смо ми таква нам је и краљевина а и небеско царство а тело нам је само одећа вечите душе која се временом похаба под утицајем земљских, небеских и космичких сила па се мора свремена на време заменити новим како нам душа на крају не би била у отрцаним крпама и гола. Како кроз живот ходамо такви и сејемо а како сејемо такве и плодове убирамо. Какве плодове убирамо такви смо, толико срећни ил несрећни а таква нам постаје и душа и њено, са васкрstењем, ново одело и ми у њему.

Снага душе је одраз њене љубави и доброте, знати волети и знати поделити је њена храна која јој даје у истој мери и снагу и моћ силом управљати.

Доказ ових речи је и сам Исус Христос који је умео неограничено волети што доказују његове речи самилости чак и својим џелатима док су га они разапињали; опрости им Боже не знају шта раде. Или оно дубоко разумевање проистекло из разума и љубави кад су хтели жену каменовати; нека баци први камен онај ко је безгрешан. На крају им је и своје тело дао, одело своје душе, да би им задовољио себичност и похлепу за силом како би научили да је душа вечита и дошли до сазнања да је све материјално што имамо од ограниченог века и да ће мо све то морати дати топлом или на крају хладном руком. Душа ће понети са собом плодове онакве какве смо сами, ходејући земаљским животом, садили и брали да би се једног дана њој сличним оделом појавила, изнова васкрсла.

Не хајући за Христовим речима узели су му разапињањем тело не схватајући да су стим, за тренутак задовољства својe обести, изгубили себе и римску империју која их је силом а не душом, добротом и љубављу, штитила. Дух Христов је завладао светом па и уселио у Рим сам центар Римске империје. Нови властодршци на земљи нису разумели или нису хтели разумети Христову поруку да је Бог један како на небу тако и на земљи и да је душа та која је носилац љубави и доброти вечитог живгота. Стварајући Божијег заступника на земљи, бога од човека омаловажише Бога свемоћнога, губљењем поверења у Божију непогрешивост, преузимањем Божије надлежности, прекршише законе Божије, уместо препуштања себе са поверењем Богу свемоћном направише од вере у њега ризницу материјалних добара, новца, злата згрчући сву овоземаљску силу у своје руке умножавајући раскол и неправду. Уместо Христовог духа, љубави и доброте подигоше на трон силу и материјализам, материјалну корист. Од вере направише средство трговине, уместо љубави мржњу, уместо доброте себичност и проклетство. Од земаљског раја створише пакао на земљи. Бог не би био свемоћно савршенаство над савршенствима кад у Божијим законима не би постојале законитости које такве аномалије не би биле у стању исправити. У ту сврху нам је дао разум и дух да разликујемо добро од зла а дух да нас подсећа да су љубав и доброта, делити а не отимати, прави путеви по којем треба да се равнамо како не би неизмерно у боли патили. Они који су нас бомбардовали да би нам отели, који у својим рукама поседују огромну, непојмљиву силу, непрегледне материјалне вредности схватиће да ће једног дана бити неописиво безмоћни и све морати хладне руке од себе дати да би им душа остала гола и једног дана васкрсла у прњама, оделу онаквим каквог су заслужили својом „љубави“ и „добротом“ којом су ходали по земљи, свету!

РАЈ НАМ ЈЕ НА ДОХВАТУ РУКЕ А ГРАДИМО ПАКАО, ЗАШТО!

Душан Нонковић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: