Večeras u 19h je Nemačka državna TV objavila vest da se ukida sloboda kretanja i dolazak Bugarskim i Rumunskim gradjanima + KOMENTARI

Večeras je u 19h Nemačka televizija je objavila da ukida slobodu kretanja gradjanima Bugarske i Rumunske pripadnosti zbog zloupotrebe EU prava o slobodi kretanja gradjana članica EU obtužujući ih, sa obrazloženjem, da ilegalno podižu novčanu pomoć u više pokrajina. Najavljena je stroga kontrola duž Nemačkih granica jer se smatraju ti gradjani privrednim migrantima koji zloupotrebljavaju slobodu kretanja po EU da bi se dokopali socijalne pomoći i to višestruko putujući od pokrajine do pokrajine (a Nemačka ih ima na desetine). I pored ukazivanja nekih političara da se time krši EU karta o pravima gradjana svojih članica na slobodu kretanja doneta je odluka da se ograniči slobodno kretanje Bugarskim i Rumunskim gradjanima i da se rigorozno pojača kontrola na graničnim prelazima.

Moj lični zaključak: Srbija će ostati, sa ulaskom u EU, bez K/M a narod bez slobodnog kretanja po EU! Jači će postajati sve jačim, bogatiji sve bogatijim a siromašani sve siromašnijim jer će im jači i bogatiji pokupovati inovatore i visokokvalikovane stručnjake da bi oni bili još konkurentniji na svetskom tržištu i još bogatiji pa Srbija neće imati inovatora niti stručnjaka koji bi bili u stanju proizvoditi konkurentne proizvode, robu a kad ti roba nije konkurentna onda je ne možeš ni prodati a stim postaješ još siromašniji a i od jačeg i bogatijeg ovisniji koji te zaduži još više da ti pokupuje u bezcenje i ono malo što nam vredi, što nam je majka priroda dala. Umesto da nam narod živi od svoje prodate robe na svetskom tržištu moraće da se zadužuje kod bogatijeg odnosno zapadnih banaka a stim će i sam sebi nataknuti jaram i učiniti sebe gradjaninom druge klase. Tako je to jednostavno. Molim Vas sad neka mi niko ne priča da mu to sve nije jasno i nije bilo poznato! Kad bol naroda dostigne nesnošljive granice a on će ih neminovno dostići zahvaljujući privrednom sistemu i zakonitostima zapadnog privrednog sistema u kojeg naši odgovorni političari srljaju ko muve bez glave ili bolje rečeno ko muve na marmoladu u klopku lepljivog papira, onda će za tu situaciju neko odgovarati svojom glavom! Sad trčite i dalje u tu Evropu ali nemojte nikad i nikom reći da niste znali kakvo ste zlo, pri tome, učinili svom narogu!

Dušan Nonković

Komentari :

Boris Stanković:

Vi ste zaključili da će Srbija ostati bez Kosova? Pa vi ste genije! Jeste li dugo kontemplirali na tu temu, ili vam je ta genijalna misao došla slučajno? Gospodine, Kosovo je faktički nezavisno već 13 godina, i tu činjenicu ne znaju samo moj pas i Vojislav Koštunica. Pardon, moj pas kaže da zna za to.
Ja sam apsolutno fasciniran vašim tekstom. Ne prvim delom, koji je samo preneta vest. Ne ni drugim delom, koji je gomila jeftinih fraza koje svakodnevno prosipaju polupismene “patriote” širom web-a. Mene fascinira činjenica da je drugi deo “vaš lični zaključak”. Nekom Rumunu je ograničeno kretanje po Nemačkoj i zato Srbija gubi Kosovo? Pa vi gospodine mora da ste, ili Tesla, ili kompletna budala.
Kako biste to vi rekli, moj lični zaključak je da ste vi obična lažovčina željna pažnje. Iskoristili ste vest kao uvod za besmislen tekst, iako uvod i tekst nemaju apsolutno nikakve veze. A ni tekst nije vaš zaključak, nego skup “patriotskih” pamfleta pokradenih sa interneta. Ko danas ne zna da je Kosovo nezavisno? Ko ne zna da nam stručnjaci beže iz zemlje? Ko ne zna da bogati iskorištavaju siromašne? Izgleda da samo vi to niste znali, pa ste morali to da “zaključite”. Čestitam na zaključku, ali sledeći put poštedite mozak napora, pa pitajte prvog prolaznika koga sretnete. Možda otkrijete i da je voda mokra, pa to objavite kao ekskluzivu. Pozdrav.
Odgovor,
Biljana, Dezember 8, 2013 um 3:09 :

Гле, гле, какав коментатор овај који се представља као Станковић Борис (скарћено од Борислав). Име је скратио у складу са својом памећу којој је одавно рекао – збогом. Не знам Душане зашто објављујете коментаре ове врсте које пишу људи задужени за флек. То се види из космичких висина. Методологија рада група за флек су напади “ad hominem”, упућени са циљем да скрену пажњу са проблема. Стандардна глобалистанска операција. СТАНДАРДНА. Немамо времена да се бакћемо са тим плаћеним флековцима. Нико не би требало да наседа на њихове провокације и да им поклања време и пажњу. Ви би, као администратор, требало да их уклањате без пардона.
Odgovor, Dušan Nonković,
dijaspora, Dezember 8, 2013 um 4:26 :

Biljana, objavljujem sve iz principa kako mi niko ne bi mogao prebaciti da cenzurišem a i zbog toga da bi se videlo pravo stanje stvari na terenu a stim i odnos snaga!!! Pa neka se blamira svako sam onoliko koliko može, hoće i ume. Ovaj Boris je navalio ko mutav na telefon bez i jednog argumenta što pije vodu! Sve dok je resolucija 1244 i ustav Srbije na snazi, K/M  će biti i ostati teritorija Srbije sa svim svojim resursima i prirodnim bogatstvima. To je eto argument koji ima pokriće u rezoluciji 1244 i državnom ustavu Srbije za razliku od verbalnog napada ovog jada od čoveka, u sebe i svoju kompetentnost umišljenog eksperta. Pa i da se sve to zna ne predstavlja razlog kritike jer nikome ništa nije falilo ako se podseti, što češće to bolje! K/M je Srce Srbije, bilo i ostalo, bilo to vama pravo ili ne g. Borise! A da nas je NATO bombardovao kršeći UN kartu i sva medjunarodna prava, isto nije ništa novo ali je zato neoboriva istina da je stim počinio zločin nad nedužnim svetom suverene države svojom vojnom agresijom za koju treba da odgovara u celini a najviše Evropa u koju nas guraju takvi poput Vas da nam nikad ne bi platili reparaciju za učinjenu štetu odnosno zločin koji nikada ne zastareva! To je razlog zašto bi nas Evropa da rascepka i kao državu uništi da ne bi nikoga bilo ko bi mogao tražiti isplatu odštete od sto milijardi dolara učinjene štete! I to toliko da Vas samo podsetim, nije ništa novo! I to nije ništa novo da će se Amerika i EU boriti svim sredstvima da im se ne upiše crna mrlja u sobstvenu istoriju. Jedni su imali Hitlera i vikali mu Zig hejl a drugi su opet uništili indijance staresedeoce Američkog kontinenta. Sad bi hteli i Srbiju kako bi opljačkali Rusiju. Eh dok im je Putina neće im to poći za rukom a da ne budu i sami uništeni! Dok je Putina biće i Srbije a i u njoj svog K/M bilo to pravo ili ne ovim našim petokolonašima. I to nije ništa novo ali zato istinito i bez cenzure! Snaga leži u istini a hrabrost ne bežati od istine! Odnosno Necenzuri! A što se tiče novog rečeno to mi nije ni bio cilj već da podsetim a pogotovo takve poput Vas kratkog pamćenja da se ne zaboravi! Po vašoj logici ne bi trebalo govoriti ni o Hitleru ni o zločinima onih koji su mu vikali Zig hejl jer nije ništa novo pa se o njemu i njegovim zločinima govori i govoriće se dok je sveta i pokolenja!

12 Antworten

  1. Nonkovicu,pises gluposti i trujes narod lazima,a da prethodno nisi razradio i proucio temu o kojoj pises..s tiom podrazumevam da si se bar raspitao i malo upoznao podatke zbog kojih je nemacka vlada to uradila….i ti novinar,ostavi tu olovku…

    • Prvo, ja nemam ništa da razradjujem već da inforišem o onome što sam svojim očioma video! Sve što sam uradio to je da sam preneo vest Nemačke televizije pa je to veoma lako proverljivo pa izvolite da to proverite prije nego što svoje tvrdnje ovako šarlatanski prenosite u javnost- U drugom delu se radi o mojem ličnom komentaru kojeg bi vi da kudite i zabranite kad bi to samo bili u stanju! Verujem da vas istina boli! Svoj argument niste potkrepili niti jednim konkretnim primerom! Obrišite prvo svoj nos nego što se prihvatite tudjega!

  2. Dekjane, samo jedno je ovde bitno a to je da su to uradili što ni sam ne poričeš naprotiv potvrdjuješ!

  3. Шта је писац хтео рећи?
    Шта су урадили што се не пориче?

  4. Јасно је шта раде Немачка, Аустрија и „цивилизована Еуропа“. Оно што су одувек и радили – ослобађају се оних које су раније стерилисали или слали у концентрационе логоре. Углавном Рома. И сада када су их масовно депортовали у Румунију и Бугарску, не дају им да се врате. У Србију свакодневно депортују огроман број Рома који никакве везе са Србијом немају. Сада доводе и десетине хиљада Арапа. Уместо логора и гасних комора – шаљу их у православне земље које намеравају да униште. Јасна ствар и ништа ново, Тако су нам својевремено доселили Шиптаре а Србима забранили повратак. И у Србији су инсталирали своје медије којима дрогирају народ на најмонструознији начин, ове подгузне муве светске владе који глуме некакве политичаре у Србији само раде и говоре шта им се каже… цео систем су премрежили својим агентима и квислинзима. Све је нама јасно. И све гледамо својим очима… и никакви лажни Дејани или Хансеви (свеједно) не би смели да то назову кажима. Лажне су само личне карте и исправе које они које су депортовали овде добијају. Е, то је тек скандал. Хитлер је живљи него икад и у старом је друштву.

  5. Koje je uopšte svoje dato obećanje Jugoslaviji pa potom Srbiji EU održala? Prvo nas je ubedjivala da se dozvoli secesija Slovenije od Jugoslavije jer je ona 98% čista etnička pa da se ostale republike neće podržavati u svojoj secesiji da bi po secesiji Slovenije odma podržali secesiju Hrvatske sa rečima da BH hercegovinu neće podržati zbog jake etničke izmešanosti a potom samo još BH a Kosovo neće dirati i gde se stalo? Resoluciju 1244 su pogazili Crnu Goru odvojili-Republiku Srpsku bi da unište a Vojvodinu da odvoje. EU ne uzima za ozbiljno niti nas niti bilo koju slabiju zemlju bez obzira na to šta obeća i kakve zakone donesi. Oni jednostavno kažu, šta me se tiče moj trač, ćakulanje od juče. Kad ih se podseti na svoju reč i zakone onda oni jednostavno kažu da je to sneg od juče. Njihovi zakoni su u osnovnim elementima ne samo iz doba velikoposlednika i tako konstruisani da slabiji ne može nikada dobiti pravo. Kao sa kadijom, erom i kravama kad su se pobole. Kad ero reče kadiji tvoja krava je usmrtila moju a on onda odgovori, takva je Božija volja a kad se era ispravi pa kaže da je to bilo obratno onda mora nadoknaditi kadiji kravu. Kad će mo se više naučiti pameti i toj EU dok je takva bahata jednostavno ispred nosa zalupiti vrata – I onako nam uzima više nego što daje a i ništa ne daje što ne mora ili što joj ne bi išlo u korist!

  6. Човек се вечито теши да је све пролазно. У исто време очекује да се свако зло, које захвати људску заједницу, разрешава у центру где настаје. Да би се заштитили морамо се бавити сопственом околином, која је изгубила компас, па у садашњем времену, за које и други кажу да је захваћено парализом здравог ума. Сваки разумни потез је добро дошао и за то се морамо залагати, једини је то спас.
    У дипломатији је све дозвољено. Ако те назови пријатељ вара, настој да га мудро превариш. Никада за собом не затвори сва врата. Због тога се не треба генерално све критиковати, најчешће време то исправи.
    На крају оно што централне силе Европе примењују познато нам је кроз читав средњи и нови век, не верујем да ће се променити. Једно обећају али раде по своме. Сама Немачка најмање је остала „чиста плава раса“, једино је остао језик и устројство државе као немачко наслеђе. „Чиста плава раса“ је само фикција јер су је бројни заробљеници из задњих ратова, и сви други који су се населили као радници њихових фабрика изменили структуру становништва, више него што су то они изменили на просторима где су ратовали и народ држали под окупацијом.
    Тако ће се и центри моћи померати тамо где се моћ репродукује кроз економски развој, али здраве националне средине, што нам на просторима Балкана може остварити нови поспеитет, ако будемо паметни.

  7. Vi ste zaključili da će Srbija ostati bez Kosova? Pa vi ste genije! Jeste li dugo kontemplirali na tu temu, ili vam je ta genijalna misao došla slučajno? Gospodine, Kosovo je faktički nezavisno već 13 godina, i tu činjenicu ne znaju samo moj pas i Vojislav Koštunica. Pardon, moj pas kaže da zna za to.
    Ja sam apsolutno fasciniran vašim tekstom. Ne prvim delom, koji je samo preneta vest. Ne ni drugim delom, koji je gomila jeftinih fraza koje svakodnevno prosipaju polupismene „patriote“ širom web-a. Mene fascinira činjenica da je drugi deo „vaš lični zaključak“. Nekom Rumunu je ograničeno kretanje po Nemačkoj i zato Srbija gubi Kosovo? Pa vi gospodine mora da ste, ili Tesla, ili kompletna budala.
    Kako biste to vi rekli, moj lični zaključak je da ste vi obična lažovčina željna pažnje. Iskoristili ste vest kao uvod za besmislen tekst, iako uvod i tekst nemaju apsolutno nikakve veze. A ni tekst nije vaš zaključak, nego skup „patriotskih“ pamfleta pokradenih sa interneta. Ko danas ne zna da je Kosovo nezavisno? Ko ne zna da nam stručnjaci beže iz zemlje? Ko ne zna da bogati iskorištavaju siromašne? Izgleda da samo vi to niste znali, pa ste morali to da „zaključite“. Čestitam na zaključku, ali sledeći put poštedite mozak napora, pa pitajte prvog prolaznika koga sretnete. Možda otkrijete i da je voda mokra, pa to objavite kao ekskluzivu. Pozdrav.

    • am Dezember 8, 2013 um 1:18 nachmittags sagte: Kommentar bearbeiten

      Vi ste zaključili da će Srbija ostati bez Kosova? Pa vi ste genije! Jeste li dugo kontemplirali na tu temu, ili vam je ta genijalna misao došla slučajno? Gospodine, Kosovo je faktički nezavisno već 13 godina, i tu činjenicu ne znaju samo moj pas i Vojislav Koštunica. Pardon, moj pas kaže da zna za to.
      Ja sam apsolutno fasciniran vašim tekstom. Ne prvim delom, koji je samo preneta vest. Ne ni drugim delom, koji je gomila jeftinih fraza koje svakodnevno prosipaju polupismene “patriote” širom web-a. Mene fascinira činjenica da je drugi deo “vaš lični zaključak”. Nekom Rumunu je ograničeno kretanje po Nemačkoj i zato Srbija gubi Kosovo? Pa vi gospodine mora da ste, ili Tesla, ili kompletna budala.
      Kako biste to vi rekli, moj lični zaključak je da ste vi obična lažovčina željna pažnje. Iskoristili ste vest kao uvod za besmislen tekst, iako uvod i tekst nemaju apsolutno nikakve veze. A ni tekst nije vaš zaključak, nego skup “patriotskih” pamfleta pokradenih sa interneta. Ko danas ne zna da je Kosovo nezavisno? Ko ne zna da nam stručnjaci beže iz zemlje? Ko ne zna da bogati iskorištavaju siromašne? Izgleda da samo vi to niste znali, pa ste morali to da “zaključite”. Čestitam na zaključku, ali sledeći put poštedite mozak napora, pa pitajte prvog prolaznika koga sretnete. Možda otkrijete i da je voda mokra, pa to objavite kao ekskluzivu. Pozdrav.
      Antwort
      Biljana, am Dezember 8, 2013 um 3:09 nachmittags sagte: Kommentar bearbeiten

      Гле, гле, какав коментатор овај који се представља као Станковић Борис (скарћено од Борислав). Име је скратио у складу са својом памећу којој је одавно рекао – збогом. Не знам Душане зашто објављујете коментаре ове врсте које пишу људи задужени за флек. То се види из космичких висина. Методологија рада група за флек су напади “ad hominem”, упућени са циљем да скрену пажњу са проблема. Стандардна глобалистанска операција. СТАНДАРДНА. Немамо времена да се бакћемо са тим плаћеним флековцима. Нико не би требало да наседа на њихове провокације и да им поклања време и пажњу. Ви би, као администратор, требало да их уклањате без пардона.
      Antwort
      dijaspora, am Dezember 8, 2013 um 4:26 nachmittags sagte: Kommentar bearbeiten

      Biljana, objavljujem sve iz principa kako mi niko ne bi mogao prebaciti da cenzurišem a i zbog toga da bi se videlo pravo stanje stvari na terenu a stim i odnos snaga!!! Pa neka se blamira svako sam koliko može, hoće i ume. Ovaj Boris je navalio ko mutav na telefon bez i jednog argumenta što pije vodu! Sve dok je resolucija 1244 i ustav Srbije K/M na snazi je K/M teritorija Srbije sa svim svojim resursima i prirodnim bogatstvima. To je eto argument koji ima pokriće u rezoluciji1244 i državnom ustavu Srbije za razliku od verbalnog napada ovog jada od čoveka u sebe i svoju kompetentnost umišljenog eksperta. Pa i da se sve to zna ne predstavlja razlog kritike jer nikome ništa nije falilo ako se podseti, što češće to bolje! K/M je Srce Srbije, bilo i ostalo, bilo to vama pravo ili ne g. Borise! A da nas je NATO bombardovao kršeći UN kartu i sva medjunarodna prava je neoboriva istina a i to da je stim počinio zločin nad nedužnim svetom suverene države svojom vojnom agresijom za koju treba da odgovara u celini a najviše Evropa u koju nas guraju takvi poput Vas da nam nikad ne bi platili reparaciju za učinjenu štetu odnosno zločin koji nikada ne zastareva! To je razlog zašto bi nas Evropa da rascepka i kao državu uništi da ne bi nikoga bilo ko bi mogao tražiti isplatu odštete od sto milijardi dolara učinjene štete! I to toliko da Vas samo podsetim, nije ništa novo! I to nije ništa novo da će se Amerika i EU boriti svim sredstvima da im se ne upiše crna mrlja u sobstvenu istoriju. Jedni su imali Hitlera i vikali mu Zig hejl a drugi su opet uništili indijance staresedeoce Američkog kontinenta. Sad bi hteli i Srbiju kako bi opljačkali Rusiju. Eh dok im je Putina neće im to poći za rukom a da ne budu i sami uništeni! Dok je Putina biće i Srbije a i u njoj svog K/M bilo to pravo ili ne ovim našim petokolonašima. I to nije ništa novo ali zato istinito i bez cenzure! Snaga leži u istini a hrabrost ne bežati od istine! Odnosno Necenzuri!

  8. Гле, гле, какав коментатор овај који се представља као Станковић Борис (скарћено од Борислав). Име је скратио у складу са својом памећу којој је одавно рекао – збогом. Не знам Душане зашто објављујете коментаре ове врсте које пишу људи задужени за флек. То се види из космичких висина. Методологија рада група за флек су напади „ad hominem“, упућени са циљем да скрену пажњу са проблема. Стандардна глобалистанска операција. СТАНДАРДНА. Немамо времена да се бакћемо са тим плаћеним флековцима. Нико не би требало да наседа на њихове провокације и да им поклања време и пажњу. Ви би, као администратор, требало да их уклањате без пардона.

  9. Biljana, objavljujem sve iz principa kako mi niko ne bi mogao prebaciti da cenzurišem a i zbog toga da bi se videlo pravo stanje stvari na terenu a stim i odnos snaga!!! Pa neka se blamira svako sam koliko može, hoće i ume. Ovaj Boris je navalio ko mutav na telefon bez i jednog argumenta što pije vodu! Sve dok je resolucija 1244 i ustav Srbije K/M na snazi je K/M teritorija Srbije sa svim svojim resursima i prirodnim bogatstvima. To je eto argument koji ima pokriće u rezoluciji1244 i državnom ustavu Srbije za razliku od verbalnog napada ovog jada od čoveka u sebe i svoju kompetentnost umišljenog eksperta. Pa i da se sve to zna ne predstavlja razlog kritike jer nikome ništa nije falilo ako se podseti, što češće to bolje! K/M je Srce Srbije, bilo i ostalo, bilo to vama pravo ili ne g. Borise! A da nas je NATO bombardovao kršeći UN kartu i sva medjunarodna prava je neoboriva istina a i to da je stim počinio zločin nad nedužnim svetom suverene države svojom vojnom agresijom za koju treba da odgovara u celini a najviše Evropa u koju nas guraju takvi poput Vas da nam nikad ne bi platili reparaciju za učinjenu štetu odnosno zločin koji nikada ne zastareva! To je razlog zašto bi nas Evropa da rascepka i kao državu uništi da ne bi nikoga bilo ko bi mogao tražiti isplatu odštete od sto milijardi dolara učinjene štete! I to toliko da Vas samo podsetim, nije ništa novo! I to nije ništa novo da će se Amerika i EU boriti svim sredstvima da im se ne upiše crna mrlja u sobstvenu istoriju. Jedni su imali Hitlera i vikali mu Zig hejl a drugi su opet uništili indijance staresedeoce Američkog kontinenta. Sad bi hteli i Srbiju kako bi opljačkali Rusiju. Eh dok im je Putina neće im to poći za rukom a da ne budu i sami uništeni! Dok je Putina biće i Srbije a i u njoj svog K/M bilo to pravo ili ne ovim našim petokolonašima. I to nije ništa novo ali zato istinito i bez cenzure! Snaga leži u istini a hrabrost ne bežati od istine! Odnosno Necenzuri!

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..