Лукашенко даје 70.000 долара и стан породицама са више деце

Лукашенко даје 70.000 долара и стан породицама са више деце

категорија Свет / дана 27/11/2013 у 9:53 часова /

Председник Белорусије Александар Лукашенко је одобрио програме за подстицање наталитета у земљи . Према програму за прво дете ће породице добијати 10 хиљада долара ,а породицама са више деце биће покривени сви животни трошкови.
” Новац ће се наћи, то није проблем. Али, ако немамо довољно људи – онда не постоји разлог да говоримо о независности , ” – наглашава Лукашенко. Према његовим речима, за друго дете породице ће добити 20 хиљада долара , а за треће – 40 хиљада долара. Породице са више деце ће добити станове. Према прелиминарним обрачунима, за реализацију овог пројекта биће потребно више од две милијарде долара .
Како би се сузбио демографски пад у Белорусији, држава намерава да плати све процедуре за “ин витро” оплодњу . Лукашенко примећује да је земља већ постигла добре резултате након одобравања програма, а да ће у 2014.години Белорусија достићи нулти индикатор стопе наталитета и морталитета. “Ово је победа” – радује се председник .
Белорусија развија модел модерног социјализма, показује драматичне добитке у незапослености (незапослености у Белорусији скоро и да нема), минимални животни стандард (почетна плата је $ 650) и научни напредак (Белорусија има највећу производњу трактора и искоришћености пољопривредног земљишта у свету).

Извор: worldtodaybg.com

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: