Словаци поручили премијеру који их је увео у ЕУ: Ти си убица српске деце!

Словаци поручили премијеру који их је увео у ЕУ: Ти си убица српске деце!

protest
(Србин.инфо)
Међународни маратон мира у словачком граду Кошице, одржан је у недељу 6. октобра, а протекао је у знаку поруке које су Словаци у знак подршке братском српском народу, истакли дуж стазе. На транспарентима је писало на словачком језику: “MIKI TY VRAH SRBSKCH DET!”.
У преводу: МИКИ, ТИ СИ УБИЦА СРПСКЕ ДЕЦЕ! Иако је на догађају било присутно мноштво новинара и фотографа, занимљиво је да порука готово нигде није објављена у словачким, српским и светским медијима, али су је многи Словаци истакли на својим фејсбук профилима.
Мики је Миклош Дзуринда, бившег премијер и шеф дипломатије Словачке, а Словаци који су истакли транспаренте на маратону у Кошицама су изјавили да се надају да ће овај политичар једнога дана изаћи пред лице правде јер је радио против интереса Словачке и дозволио НАТО агресорима да прелећу преко ваздушног простора земље и сурово бомбардују Југославију, када су убили хиљаде невиних мушкараца, жена и деце.
Дзуринда је једно време у српској Влади имао и функцију саветника Сузане Грубјешић, потпредседнице владе за европске интеграције, а током његовог премијерског мандата Словачка је постала члан Европске уније.
Иначе, маратон у Кошицама је најстарији маратон у Европи који се одржава без прекида од 1924. године (чак и за време рата) и високо је рангиран у спортском календару. Ове године је био посебно посећен, јер је прелепи град Кошице са 240.000 становника проглашен за културну престоницу Европе у 2013. години. Маша Крстић
Маша Крстић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: