ШТА ТО ЧИНИ ВЛАДУ ИЗ СЕНКЕ УБИТАЧНОМ ПО СВЕТ

ШТА ТО ЧИНИ ВЛАДУ ИЗ СЕНКЕ УБИТАЧНОМ ПО СВЕТ

Можда се неко пита, шта би ту било погрешно кад би светом владала једна централна влада у интересу целога света?

На први поглед, могло би се рећи, ништа чак би било лакше путем централизованог деловања постићи ефикасније резултате одговарајућих мера, боље реаговало на сузбијање глади као и на регионалне природне катастрофе.

На други поглед то изгледа сасвим другачије односно томе супротно.

Први i прави проблем од виталног значаја по свет би био у том случају, не постојање адекватне контроле, како се не би злоупотребила неограничено сконцентрисана сила у неколико руку.

То би значило да би свет био подређен тоталитарном режиму којег не би нико могао да контролише. У историји човечанства се показало и доказало куда воде тоталитерни режими наиме у нехумани начин решавања проблема од подчињавања, садизма, узурпације до еутаназије успостављања хиерархије оних који господаре и оних који служе, боље речено оних који им робују. Свет би добио један друштвени систем који би био заснован на принципима јачега, егоизам би уместо хуманизма владао светом. Изживљавању и понижавању до самоуништења не би било граница. Идеали засновани на егоизму и проклетству би на крају одвели свет у собствену пропаст. То би био један принцип суште супротности хуманизму и свих досадашнјих религија које преповедају љубав ближњега-воли својег ближњега ко самог себе ако желимо имати мир на свету и живот достојног човека. Повратак на сцену гладијатора по узору из Римског империјализма би био резултат светског друштвеног уређења којим влада једна светска влада. Сит гладном не верује, постала би животна водиља. Закон силе би владао светом, како то оно П.П.Нјегош рече: Коме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовечно!

Свакодневно смо сведоци људских недела тих моћника који којекаквим подметачинама, види Рачак: http://www.youtube.com/watch?v=D2qB6P0_ryA&feature=player_embedded ,под лажним заставама воде ратове, служе се жртвовањем собственог народа како то показује и рушење небодера Њујорка како би измислили неке терористе који негде и свугде по свету дремају а који тако наводно невидљиви представљају опасност по Америку које треба уништити ма где да се појави у свету. На тај начин створена је теорија која би омогућила спровођење светског поредака, како би та криминална “елита” која је узурпала власт у Америци, свим средствима спровела у дело нови светски поредак на чијем би челу стајала светска влада сачињена од тих истих криминалаца односно узурпатора власти САД а који су сад на путу да узурпирају цео свет узимајући власт на бескруполозан начин у своје руке не прежући при томе ни од најогавнијих злочина и геноцида па и трговине органима које заташкавају свим средствима. При томе им је свака метода прихватљива да своју злу намеру из личних интереса спроведу у дело. Жртве народа су им при томе од другоразредног значаја јер како објаснити после њихое интрвенције на Афганистан, Југославију, Ирак са милион мртвих и протераних и свакодневних атентата живим бомбама, Либије па сад Сирије и доказаних чињеница да је народ прије мешања Америке у унутрашње послове тих држава живео боље и достојанственијим животом него што је то случај после интервенције Америке, бомбардовања и уништења тих државних уређења. Нити је иједна од тих интервенција донела неки бољитак по те народе а Америка се и поред тога и даље меша са тобожњом намером да народу помогне. И најглупљи на свету би то већ једном схватио да метода са толико и таквим катастрофалним последицама није од помоћи народу већ да га гура у пропаст само то није у стању наводно да схвати Америчка администрација. А како би и схватила кад би онда морала мењати стратегију а то би значило одустати од новог светског поретка. Нека се нико не заварава, узурпатори су на делу у Америци па неће ни нашу земљу поштедити како би спровели нови светски поредак, поредак којег је пред свим камерама света Амерички председник Дабељу Буш, на рушевинама близнакиња кула у Њујорки најавио а потом наставио ратни поход за реализацију Новог светског поредка из приватног интереса и интереса неколико фамилија САД.

Наравно да је Србија веома мала земља да би могла отворено војним путем пружити ефикасан отпор али је довољно велика да разоткрије ову страшну страну сад већ отвореног фашизма неколико најимућнијих фамилија САД и довољно паметна да тражи савезнике у другим народима па и у народима САД. Пасиван отпор не може нико забранити! Народ нам живи веома лоше у овим тешким временима под очигледним диктатом САД, ЕУ и нато чизама и то теже и горе него што је то живео прије НАТО-Америчке интервенције. Спас из ове ситуације је само слога и примена солидарности што би се доказивало учешћем на заједничким јавним протестима држећи ове нове старе крејаторе света у сталној напетости. Свет не сме дозволити да буде подјармљен од неколицине најбогатијих фамилија САД које су до свог капитала од утицаја дошле корупцијом, ратовима геноцидом над својим аутотоним народом, лажима и преварама! Ћутање би значило одобравање овог по свет тако катастрофалног светског поретка. Зато треба сваку прилику која се пружи користити за учврћавање слоге кроз масовне протесте и на сваком кораку пружањем цивилног отпора! По могућности не пропуштајте нити један јавни протест а да му се не придружите-Будимо и по том питању пример свету. Само ако цео свет подигне глас против ових тиранина имаће шансу да преживи и достојним животом да живи. У супротном постаће жртве необузданог права јачега!!! Изађите на протест!

Душан Нонковић

Eine Antwort

 1. Људска заједница се никада неће ослободити лоших, и врло лоших, јединки и њихових организованих скупина, које тој заједници и осталима наноси зло. Па ако то дуго траје, као што траје ово што ће бити написано, онда је зло неуништиво.
  Не могу а да не наведем сачувану изреку, стару више од два миленијума:

  “И З Д А Ј Н И К Ј Е . . . Нација може да преживи будалу, па и оне амбициозне. Али, издају изнутра, никако. Непријатељ пред вратима, мање је страшан, јер је познат и он носи своју заставу отворену. Док се издајник креће слободно, међу онима унутар градских капија, његов лукави шапат шири се свим улицама и чује се чак и у кулоарима владе. Такав издајник нам се не појављује као издајник, он прича гласом који је жртвама близак и пријатан; његово лице и начин одевања сличан је њиховом и он оживљава ону поквареност која лежи дубоко у срцима сваког човека. Издајник разара душу нације; подривајући темеље града; он шири заразу у телу политике, све док она његовој болести не подлегне. Мање би требало да се плашимо убице. Издајник је куга!“
  Марко Тулије

  Усрећитељи и испирачи мозгова, многи притајени, а поједини отворени и агресивни, до пенушања, али су нам присутни. Човек, који је дуго присутан у српској јанвности, али прави камелеон. Свуда га има и, умишља да ће у историју српског друштва ући као позитивна „историјска“ личност. Познато је да људи таквог типа и огрезлих у својој разбарушеној свести, који мисле, да оно што мисле, тако мисли већина. Високо образован али мало мудар, мисли да га људи прихватају. Има он својих присталица, изопачених као што је и он, па му тапшу и постреку га, а није светан да сваким даном тоне у већу глупост
  Он, и такви, који су се определили да „усреће“ обичног човека, како су настали тако ће и нестати са бијографијом коју неће писати њихов следбеник, већ умни, који зна шта је добро а шта је зло.
  Сви ми имамо високо мишљење о себи, али то мало вреди, ако иза тога нешто смрди.
  Ових дана, један писац у Србији издаје нову књигу на велика звона објављена и подржана новчано и пропагандом, до бесмисла. Добро треба запамтити људе који су се удружили у коло у коме је он. Људима, савременицима, добро је познат аутор те књиге, јастреб прохујалог ратног времена, свуда присутан, само не у Хагу. Тамо у казаматима, глобалног капиталистичког света, су се нашли сасвим други људи, а његово име штити плаћени тужилац, па се тамо неће појавити, јер га штити крупна звер, за чији рачун сада пише и говори, да би „усрећио“ Србе прекрајањем историје у корист својих пријатеља, како му је кум рекао, „да је плаћен и плаћа га америчка администрација“.
  Са задовољством читам реаговање Владимира Кецмановића, а и Кустурице, на његов интервју објављен у „Политици“, и то ме наводи да се и ја огласим, јер никада нисам био присталица његових кантраверзних књига, ма да сам и читао, али је мој закључак о томе да су преоптерећене сладуњавим речима, без мудрости. Па, верујем да су његови острашћени читаоци слични њему и ономе што он јавно заступа. Био је он свуда, и свашта је говорио и писао, али је запамћен по уличним нердима са жртвама, које с мишљено се преписују другоме. У периоду, када је требало рушити Србију, за интерес онога ко га је плаћао, позвао је, али заједно са још два своја садруга, да се држава бојкотује, не плаћају порези и друге дажбине, па је већина насела, али је и допринела да се држава Србија до те мере разбије, па ни после двадест година, никако да се извуче са самог дна сиромаштва и зависности од крупног, а пре свега и глобалног светског капитала чији је он гласноговорник. Не заслужује да га Србија подржи и слави.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: