ОД ДРВЕНОГ ПЛУГА ДО ЛЕТА У КОСМОС, ОД ИСКРЕ КАМЕНА ДО МОДЕРНЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ, ВРТОГЛАВИХ ВИСИНА И РАЗМЕРА, КОРУПЦИЈЕ И НАЗАД

ОД ДРВЕНОГ ПЛУГА ДО ЛЕТА У КОСМОС, ОД ИСКРЕ КАМЕНА ДО МОДЕРНЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ, ВРТОГЛАВИХ ВИСИНА И РАЗМЕРА, КОРУПЦИЈЕ И НАЗАД

Од дрвеног плуга до лета у космос, од искре камена до модерне електронике, од прве размене јаја за коку па до светских берзи учинио је човек, сензационалан развој, вртоглавих висина и размера како на тим пољима тако и на пољу развоја корупције захваљујући својој урођеној генетској способности манипулисања сваке врсте, свега и свачега, до те мере да му разгриза темеље собствене егзистенције угрожавајући и егзистенцију целокупног човечанства.

Свака врста делатности човека се развијала захваљујући способности запажања и извлачења поука из резултата истих, својих личних манипулација, у интересу личног престижа односно личних интереса. Настајале су научне установе, институције које су се бавиле изучавањем сваке делетаности човека само је корупција уз проституцију најстарије делатности, заната, од постојања света, остала у сенци науке и истраживања по оној, у мутној се риба лови!

То уједно и објашњава зашто је наука о корупцији остала овако кржљава, неосветљена у сенци науке. Корупцији као и проституцији su заједничкe основe неморал који проистиче из конфликта са савешћу због задовољавања индивидуалних, личних нагона из чистих егоистичких побуда и сива зона која омогућује варку савести. Сива зона је граница између геста пажње и почетка корупције. Под социјалну компоненту човека подпадају и мали и ситније пажљивости, пукет цвећа, чоколадица или бомбона као гест наклњјености и поштовања док корупција почиње ту где се поклонима и подплаћиванјима остварују лични интреси на бази егоизма у сврху постизања своје индивидуалне надмоћности по сваку цену.

Можда је та такозвана сива граница где је тешко дефинисати где престаје пажња а где почиње корупција делимично оправдање томе да је корупција остала у сенки науке. Наравно да такво виђење није узрок томе што се корупција развила до тих астрономских висина са којих прети уништењем човечанству већ је томе узрок то да је шачица људи злоупотребила своје положаје и путем корупције остварила свој малтене неконтролисани статус у друштву и држави без да подлеже конкретној демократској контроли остварује путем новца и корупције своје личне циљеве, неограниченом силом у својим рукама све имати под контролом. То има више везе са куповањем демократије и применом фашистичког система неко са бити човека и човечности! Више са робовањем него са слободом без које човек не може живети. Корупција је већ одавно прерасла у озбиљну болест која је метастазирала у злоћудну рак рану света. Узурпатори који су свој почетни капитал остварили преварама, ратовима пљачком и поробљавањима наставили су свој поход стварања новог светског поретка фашистичким методама не прежући чак ни од најгнуснијих злочина од напада под туђим заставама, инсцинирањем и спровођењем злочина попут злоупотребе дрога, отрова, уранијума па и трговине људским насилно отетим органима, не постоји довољно одвратан мотив а да га не би применули у остваривању својих најмрачнијих метода од кад је света. За своје злочине оптуживати своју жртву је већ за њих уобичајена ствар само да би задовољили нагон личног егоизма. У суштини се ту ради о шачици људи који су својим утицајем, силом и новцем узурпирали најбитније скретнице животних жила држава и света изградивши мрежу својих медија којом продају целом свету своју болесну лаж за чисту истину подкрепљујући је диверзијама на собствени народ како би учинили свој злочин веродостојнијом потребом за кажњавање наводних терориста, како би иза интереса народа скрио своје мрачне намере  и недужан народ злоупотребио за реализацију својих болесних циљева. Режирају и организују рушење близнакиња кула у Њујорку где трећа пада ко покошена без да је ико такнуо, колос од челика и бетона. Приказују свету прашњави пасош наводних терориста који није изгорео при температури од које се челик топио. Та шачица људи која влада Америком и покушава цео свет да стави под своју команду мора амерички народ да стави иза решетака како се ти злочинци не би крили иза собственог народа како не би више изигравали спаситеље света гурајући свет у пропаст да би свету наметнули фашизам и нови колонијализам за којег је свет мислио да је већ одавно превазиђен. Тако ја то видим ту ствар а ко мисли да је другачије нека погледа овај видео који је послужио као оправдање за злочиначки ратни поход у име тог њиховог новог светског поретка којег је пред камерама најавио Тада амерички председник Дабаљу Буш на рушевинама Њујоршких близнакиња:

http://www.youtube.com/watch?v=EGcIoxQlX8g

Истина о Косову – НАТО пропаганда / Istina o Kosovu – NATO propaganda

СВАКИ ЦИВИЛИЗОВАНИ ЧОВЕК ЈЕ ДУЖАН ДА ПРУЖИ ЦИВИЛНИ ОТПОР ОДБИЈАЈУЋИ ИЗВРШЕЊЕ НАРЕЂЕЊА КОЈА ВОДЕ У МАНИПУЛАЦИЈЕ И РАТ – НИКО НИЈЕ ДУЖАН НИЧИЈУ ГЛУПОСТ ДА ПОДРЖАВА А ЈОШ МАЊЕ ДА ЈЕ ПРИХВАТИ А ПОГОТОВО НЕ СМЕ НИКО ОД СЕБЕ ЧИНИТИ САУЧЕСНИКА У ЗЛОЧИНУ, РЕЦИ „НЕ“ МАНИПУЛАЦИЈАМА!

Душан Нонковић

Eine Antwort

  1. Свака појава у природи и друштву има своју дијалетичпку супротност, а када, било које супротне појаве не буде било нестаће и она друга:
    Призивати на правду, једнака права, у савременим условима, за свакога, била би утопија. Јер се људско друштв није издигло и ослободило животињског нагона.
    Није довољно да се само пружин отпор, ако је она друга страна немилосрдна и јача. Потребна је солидарна окција у изградњи хуманог људског друштва, без утопије, са јасним кочницама за сваку појаву зла.

    Ако сада Амерички Конгрес да сагласност Бараку Обами да нападне Сирију значи да је у том друштву много паметних, али, мало мудрих људи. Подржаће, јер у том походу, као и у свим другим до сада, имају свој интерес: У Ираку, Либији, Сирији, поред нафте ту је нова врста колонијализма. У СР Југославији контрола коридора који повезује Европу са Блиским Истоком, померање границе утицаја на Исток, разбијање сваке врсте отпора на овом простору и наметање своје воље, Авганистан је нови пут дроге и овладати центром Евроазијског простора. Познато је и обичном човеку да су ове сукобе извршили након монтираних и измишљених случајева; масакра у Рачку,напад Ал Каиде на САД, оружје за масовно уништавање, прекомерне мере на сузбијању демонстрација и на крају не доказана употреба хемијског оружја.

    Енглеска и Немачка у овом времену виде за себе опасност ако би подржали САД у својој намери. Нико и не обраћа пажњу на Француску подршку, јер су они сада лешинари. Остали свет се енергично супроставља војним акцијама које би угрозиле светски мир и очекују да ће мудрост надвладати неразумне потезе осионог малобројног дела које се намећу као „господар света“..

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: