ГАЈЕЊЕ СВИХ ЖИТАРИЦА У СРБИЈИ БЕЗ ИКАКВИХ ПЕСТИЦИДА

ГАЈЕЊЕ СВИХ ЖИТАРИЦА У СРБИЈИ БЕЗ ИКАКВИХ ПЕСТИЦИДА

ВРЛО ЈЕ МОГУЋНО ГАЈЕЊЕ СВИХ ЖИТАРИЦА У СРБИЈИ БЕЗ ИКАКВИХ ПЕСТИЦИДА ГДЕ ЧУВАМО СВОЈЕ И ТУЂЕ ЗДРАВЉЕ И СЕБИ УЈЕДНО ПОЈЕФТИЊУЈЕМО РАТАРСКУ ПРОИЗВОДЊУ !

Ово што објављујем на Вашој страници је са разлога да што више наших људи сазна за доњи текст посебно око
,,потребе,, сејања беле детелине од стране наших ратара.

,,Вештак,,+ хербициди против корова или ,,ТОТАЛ,, сигурно више коштају, него семе беле детелине, где је још значајније питање ЗДРАВЉА самог ратара, његове породице и шире Србског народа и других националних припадника у Србији, јер нема више потребе за коришћењем отровних и штетних хербицида-,,ТОТАЛА,, , инсектицида против ,,жичара,, , и нити штетног, па и отровног азотног ,,вештака,,.

Све је ово могуће уколико ,,посете,, Вашу Интернет страницу и уколико наши ратари коначно почну сејања беле детелине, о чему се ,,говори,, у наредном тексталном делу.

ОВО МИ ЈЕ СА ИНТЕРНЕТ ФОРУМА за који нажалост незнам (сматрам да је исто врло интересантно), па исто ЦИТИРАМ, како би за доње сазнало што више наших људи:

,,Ако гуглујете за штетног инсекта жичара видећете да на целом нету у Србији постоји само један рад који се бави овом штеточином и то рад Института за стрна жита из Крагујевца!

Они су утврдили да се жичар јавља само на пољима где се користи вештачко ђубриво.

Та прича са жичаром који се множи у стрњаку је толико извикана да почињем да сумњам у њу (психологија теорије завере:-).
Претпостављам да је то проблем кад садиш годину за годином кукуруз или житарице на истој њиви што је по мени небулна пракса.

Кад сам поменуо сељацима овде систем живог малча у сред кукуруза сејањем беле детелине главни аргумент им је био „па јел знаш ти пошто је семе беле детелине“ (она природно из ваздуха у тло уноси азот, тло постаје плодније и без корова, иста није висока само до 7 см а врло је медоносна и трајна је биљна врста, као и може да се купи код нпр. Института за крмно биље у Крушевцу) за цену од 140 дин.-1,4-5 евра/ КГ, а у исто време дају те или веће паре за азотног вештака.

Фали ту воље за експериментисање са разним техникама док је у исто време врше ,,експериментисање,, са разним хербицидима или са ,,ТОТАЛОМ,, што је ултра популарно.

Ако баш неко воли авантуру нека потражи радове Марка Бонфила – он је сејао старе сорте пшенице чак 24 јула у белу детелину без орања.
И то зрно по зрно на сваких 80цм.
Приноси су преко 6 тона по хектару.,,.

(ПС. Сад је ово моје ,,размишљање,,: Да наши ратари пале стрњишта управо због штетног инсекта жичара.
Паљењем стрњишта, ,,убијају,, ватром све друго што врло корисно земљишту и будућем насаду биљака, као и наредне сензоне то земљиште бива још више закоровљено, а ,,башка,, је то да тим поступањем се изазива опасност од пожара, чиме би била уништена туђа или своја имовина, итд.

Такође, паљењем тог стрњишта у ваздух ,,иде,, баш много дима-угљендиоксида, који се тиме врло ,,загађује,, изавајући ефекат ,,стаклене баште,, итд. о томе. Не може човек ту ни да нормално дише.).

СВАКО ДОБРО ОД ГОСПОДА ВАМА И ВАШИМ ПОРОДИЦАМА!
СЛАВА БОГУ!

Јован Илић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: