Срби са севера Косова упутили писмо Путину

Срби са севера Косова упутили писмо Путину

Политика, 15:10, 08.05.2013.
Аутор: Танјуг
Извор: Курир

Обраћамо вам се са молбом да и нама као и властима у Београду помогнете да заштитимо уставни поредак Републике Србије на Косову као и Резолуцију 1244 СБ УН, наводи се у писму

Pismo-srpskih-odbornika-drzavnom-vrhu-Rusije

ЗВЕЧАН – Одборници четири општине са севера Косова упутили су данас отворено писмо државном врху Руске Федерације са молбом да помогну властима Србије да процес преговора о статусу Косова и Метохије врате под окриље Савета безбедности УН.

У писму које су усвојили одборници четири општине са севера Косова тврди се да је неопходно да међународна заједница на нивоу СБ УН донесе легитимна решења у вези са Косовом, односно нову резолуцију коју би Србија ратификовала у складу са својим Уставом.

“Обраћамо вам се са молбом да и нама као и властима у Београду помогнете да заштитимо уставни поредак Републике Србије на Косову као и Резолуцију 1244 СБ УН од једностраних акција Вашингтона, Брисела и Приштине, који покушавају да наметну решење у своју корист”, наводи се у писму.

Писмо је прослеђено на адресе председника Русије Владимира Путина, премијера Димитрија Медведева, председника Савета Федерације Валентине Матвијенко, председника државне Думе Сергеја Наришкина и министра спољњих послова Сергеја Лаврова.

У писму се додаје да ће се Срби са Косова и Метохије борити за своја “уставна и људска права, за част и национално достојанство Србије, против војно-политичког, економског и духовног поробљавања српског народа”.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: