Срби са КиМ: Протест 10. маја у Београду

Срби са КиМ: Протест 10. маја у Београду

Срби на окуп: 27/04/2013 at 4:40 pm /

predsenici opstina sa severa kim

Срби са севера Косова и Метохије најавили су да ће 10. маја у Београду организовати протест под слоганом “Остајемо у Србији”, у знак противљења бриселском споразуму

На заједничкој конференцији за новинаре четири председника општина са севера Косова у Звечану речено је да они и даље стоје иза иницијативе да о крупном питању мора да се изјасни народ у Србији, као и да може бити погодбе и трговине по питању референдума и да Срби са севера Косова не траже референдум да би бирали нову Владу.

Представници Срба са севера Косова и Метохије поручили су да о формулацији референдумског питања у вези са бриселским споразумом треба да одлуче скупштине четири општине са севера Косова које су покренуле иницијативу за референдум, јавио је Контакт плус радио.

“Нећемо референдум за 15 дана јер је то крупно питање не само за нас, верујем да је и Влада Србије свесна да је то изузетно крупно и одговорно питање и да се у вези са тим не можемо коцкати”, рекао је председник општине Зубин Поток Славиша Ристић.

Он је додао да ће председници општина са севера Косова на сваки позив власти одлазити за Београд, па и у уторак како је најављено, додајући да у уторак не одлазе у Београд да “рашчисте” питање хоће ли бити референдум за 15 дана.

Ристић је против идеје потпредседника Владе Александра Вучића да се референдум спроведе у року од 15 дана, јер би, како тврди, “такав референдум био диктиран и унапред би се знао одговор на питање”.

Формулација питања је нешто што тек треба да уследи, рекао је Ристић.

Он тврди да референдумско питање не може бити: “Да ли сте за прихватање или одбијање бриселског споразума”.

Не може бити погодбе и трговине по питању референдума и рећи да ће Влада пасти ако референдум буде такав да бриселски споразуми престају да важе, рекао је Ристић и додао да Срби са севера Косова не траже референдум да би бирали нову Владу.

“Ми тражимо референдум зато што сматрамо да оно што пише у Уставу Србије – да је Косово и Метохија саставни део Србије, буде и потврђено”, рекао је Ристић.

ФоНет

Tags: , , , , ,

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Name required E-Mail required Website

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: