Руска штампа: Николић се извињава, а убице Срба владају у региону

Руска штампа: Николић се извињава, а убице Срба владају у региону

27. април 2013. | Вести.нет

николић

Томислав Николић (Фото: Архива)

Москва – Званичници Србије присиљени су да се извињавају за злочине које њихов народ није извршио, док су убице и руководиоци геноцида над Србима у Хрватској, на окупираним територијама и у БиХ сада на власти у тим земљама – оцењује се у коментару руске Информативне агенције „Рекс“ под насловом „Збогом“ Србијо! Здраво, Европо, али каква Европо!“.

Страдање српског народа који је прогнан из Словеније, Хрватске и знатног дијела БиХ, као и са окупираних територија, никога на Западу не интересују и за то се нико неће извињавати, наводи се у тексту Михаила Ошерова, експерта из области економије и политике, који је од 2010. године активни учесник политичког живота Израела.

Он наводи да се председник Србије Томислав Николић у име свог народа “извинио за злочин којег није било“ и подсетио да је Слободан Милошевић умро у затвору, да су Војислав Шешељ и други лидери Срба у Хашком трибуналу, док су убице и руководиоци геноцида над Србима у Хрватској, на Косову и у БиХ сада на власти у тим земљама.

„Сећања на малу херојску Србију са почетка 20. века, која се супротставила аустроугарском ултиматуму, остаће далека прошлост“, додаје се у коментару.

У тексту се оцењује да је „најсмешније што се може ускоро показати да медена ‘шаргарепа’ – пријем Србије у ЕУ – којом су намамили српско руководство, које је фактички издало историју и дух свог народа – једноставно никоме није потребна“.

Како се истиче, у моменту пријема у ЕУ, за садашњу Србију, „оглодану са свих страна“, ништа доброг у јединственој Европи нема и неће бити.

„Може се десити да се садашњи руководилац Србије извини за злочин којег није било, пред онима који су протеривали Србе са њихове земље ради тога да Србија уђе у нешто у шта више нико нема потребе да уђе“, оцењује се у тексту.

Већ сада некада јединствена Европа, додаје се у коментару, пуца по шавовима, њен просперитет се показао као историјски краткорочан, и сада је за многе државе Европе дошло време да плате своје дугове који су достигли страшне бројке – на стотине хиљада долара по глави Европљанина.

За неке земље излазак из ове ситуације могао би да буде излазак из ЕУ, па би тако, на примјер, Кипру, „уместо да шени као пас на задњим ногама пред бриселским гномима, који су унели у ову земљу банкарску кризу, било много боље да престане да се потчињава Бриселу, Берлину и Паризу“.

Однос Европе према православним земљама – Грчкој, Кипру и Србији, судећи према посљедњим догађајима, много је жешћи него према другим земљама чланицама ЕУ – истиче се у коментару руске Информативне агенције „Рекс“.

Интересантна је и политика ЕУ према другим земљама и регионима, а европски чиновници и европски парламентарци више воле да имају посла са малим и несамосталним земљама, него са великим и самосталним.

Само се на овај начин може објаснити политика играња сепаратизмом у разним европским земљама, као што су случајеви Корзике, Каталоније, Баскије, Шкотске и Северне Италије, док се и сам Брисел налази усред Белгије подељене на два дела.

Информативна агенција Рекс је међународно експертско друштво, усмерено на информисање јавности о догађајима у Русији и у иностранству.

Tags: , , , , ,

No comments

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: