У припреми су шокантне измене српског Устава!

У припреми су шокантне измене српског Устава!

magacin-ustav(Магацин.орг, Танјуг)

Експертска комисија владе Републике Србије приводи крају нацрт будућег Устава са којим би ускоро требали да буду упознати прво стручни кругови, а затим и шира јавност.

Како сазнајемо из извора непосредно укљученог у израду новог Устава, у нови основни документ биће уграђена „савремена европска решења“ од којих су нека и без преседана, а предвиђено је и да коначан договор о статусу Косова буде фиксиран у Уставу, тако што ће у њему бити наведено да Република Србија сноси посебну одговорност за положај српске националне заједнице на територији Косова.

Предвиђена је и нова територијална организација Србије, са шест територијалних јединица које ће о највећем броју питања моћи самостално да одлучују, док би спољна политика, одбрана, поштанска служба и телекомуникације бити заједнички.

Наш извор наводи да ће територијалне јединице које ће у будућности на равноправној основи чинити саставне делове Србије бити Војводина, град Београд, Шумадија са Поморављем, Југоисточни регион, Тимочко-неготински регион и Санџак.

Из Европске комисије, чији стручњаци руководе израдом новог српског Устава, потиче и идеја да суседне земље, чланице ЕУ, могу преузети међународно-правну обавезу да појединим будућим самосталним регионима пружају посебну подршку.

Тако је Бугарска изразила интерес да преузме покровитељство над Југоисточним регионом, Мађарска је заинтересована за продубљивање сарадње са Војводином, Румунија показује спремност за интензивну подршку Тимочко-неготинском региону, док Аустрија наговештава спремност да буде покровитељ београдског региона. Такође се незванично разговара са турском дипломатијом која би могла да пружи подршку региону Санџака.

Очекује се да ће јавна расправа о новом Уставу почети већ наредних месеци, чим се искристалише ситуација о евентуалној потреби расписивања нових избора. Европска комисија жели да расправа буде интензивна и брза, како би се без много одлагања створили услови за доношење новог највишег правног акта Србије.

– Погледај како се Србија поцепала, погледај шта раде српски великаши. Пре би због власти пристали да се потурче него да ударе с тобом по Турцима. Шта да сабереш када се све расипа. Свако жели да буде неки краљ. Да на празну главу стави неку круну. Нек је мала ко напрстак, ал нек је круна. Нека нема ни ни весло, ни шило ни иглу, ал нек је краљевина. Свако село је постало престоница, свака чатмара двор.

Кнез Лазар, филм Бој на Косову.

Eine Antwort

 1. Експерти владе Србије преправљају Устав Србије не по интересу народа већ по интересу мање уске самоорганизоване групе каоја у свом безнађу и искључивости су узрок наше општег растакања и удробљавања.
  Експерти су сигурно завршили високе школе тако да су пропустили основна људска начела заједнице и из њиховог текућег интелктуалног рада лако ће мо оуочити страст а не општу људску културу и образовање заједнице у којој су поникли и каја их дан данас плаћа и запошљава.
  Наводи се да ће се са тим новим решењем упознати и струлни кругови и на крају стидљиво се назначује и шира јавност.
  И обе ове ушкопљене групе очајника, Експерти владе Србије и стручни кругови су на платном списку пореског обавезнуика Србије, порески обавезник Србије је њихов послодавац, даје им паре и запошљава их а они се понашају према пореском обаезнику Србије као према скоту.
  Преправка Устава Србије иде из Месних заједница на горе, па кад би се иницијатива из Месних Заједница Србије дефинисала на начин да изискује промену устава, на крају те приче можда би могли ови Експерти да претресу акт о Промени Устава Србије ка оном уобичајном ка упрошчавању речником лако за сваћање и оном суграђанину који је завршио само 4 разреда основне школе и то искључиво Српским речником, без иједне стране речи у тексту.
  А шта ми данас имамо, експете који су под комплетном контролом извршне власти Србије и заједничко им је да су у рату на Пореским обавезником Србије.
  Излаз постоји.
  жИзлаз увек постоји.
  Поздрав из Сунчаног Београда. ДРАГАНешковић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: