СРБИМА И СРПКИЊАМА У СВЕТУ У РЕГИОНУ И У СРБИЈИ

СРБИМА И СРПКИЊАМА У СВЕТУ У РЕГИОНУ И У СРБИЈИ

Извор: Никад Граница са Косовом и Метохијом

Пише: др Божидар Митровић

bozidar_mitrovic

У својству координатора Савета за статусна питања дијаспоре Србије и Срба у региону јуче сам предао Председнику републике и Премијеру Србије:

1. Закључке Савета за статусна питања поводом

1.1. Одлуке овог Савета поводом повреде статуса дијаспоре у погледу права да учествује у утврђивању платформе о Косову и Метохији,

1.2. потписивања Бриселских споразума којима се повређује Устав Србије,

2. протест против катастрофалне кадровске политике у односу на дијаспору српску,

3. захтев за пријем поводом Бриселског спразума и осталих статусних проблема дијаспоре

Као илустрацију оправданости оваквих ставова Савета за статусна питања дијаспоре и Срба у региону достављам Вам скоро идентичан став проф. др Мајкл Правице, физичара и Проглас Српске православне цркве који су чланови Савета за статусна питања подржали у Закључцима.

Проф. Михаил Правица подцртава да припада другој генерацији Срба рођеној у Америци. То значи да се српска дијаспора у иностранству није асимиловала, да није нестала, да постоје многобројне културне и научне асоцијације Срба у најрлазичитијим земљама света и са најразличитијим правним, културним и политичким системима.

Садржај Бриселског споразума потврђује да је у Србији статус прогнаних Срба из Хрватске и са Косова и Метохије сасвим другачији и да су потписници Бриселске делегације починили акт геноцида јер:

1. представнике Срба са Косова и Метохије нису укључили у процес преговарања нити у делегацију за преговоре већ су поновили Милошевићевски модел преговора за друге и о туђој судбини, па је и овога пута све остало на “часна пионирска реч” и у том смислу треба похвалити Александра Вулина, директора канцеларије за Косово и Метохију, што је макар одржао своју реч и поднео оставку на своју дужност (јер се Бриселски споразум крши са ониме што су обећавали Србима са Косова и Метохије), и то мудром игром против мрачне цензуре у Србији, успео да саопшти српској јавности на првом каналу РТС ТВ,

2. прогнане Србе са Косова и Метохије после НАТО бобмбардовања 1999. године и погрома организованих 17. марта 2004. од стране окупационих НАТО армија ради завшетка етничких чишћења и ПОТИСКИВАЊА православних Срба:

2.1. ничим нису консултовали,

2.2. нису укључили у процес преговарања о Косову и Метохији,

2.3. ничим нису поменули у Бриселском споразуму, чиме су показали своју нестручност, злу намеру, погрешан редослед разматрања у разрешењу конфликтне ситуације, и потврдили у деловању и нечињењу српске преговарачке делегације постојање бића кривичног дела геноцида Срба са Косова и Метохије како је то опредељено у Резолуција бр. 96 Генералне скупштине ОУН од 02. XII 1946,

2.4. насилно асимилују у Србији јер не дозвољавају никакво инстиционално организовање ове велике етничке групе од преко 200.000 Срба који имају своје специфичне културолошке особености, ношњу, игру, песму што су и у Србији дужни да чувају према Међународној конвенцији УНЕСКО о очувању нематеријалне културне баштине, као што абсолутно игноришу Владу Републике Српска Крајина која ако не као политичка оно као културолошка институција треба да представља преко 600.000 прогнаних Срба из Хрватске односно Републике Српска Крајина (ако власт не може да општи са овом Владом зашто сва средства јавног дезИнформисања у Србији која нису државни органи игноришу ову културолошку организацију ако не искључиво у правцу геноцида и овог дела српског народа),

2.5. дозвољавају деловање под окриљем Амбасаде САД у Србији деловање некаквих фондова за подизање кућа прогнаним Србима уместо да скупљају средства да се ти Срби врате на хиљадугодишња огњишта на Косову и Метохији,

Clan 6 Medjunarodnog krivicnog suda predvidja: “Genocid” znači bilo koje od niže opisanih djela, počinjeno u namjeri da se u cijelosti ili djelomično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina kao što je: (a) ubijanje pripadnika skupine; (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje; (d) nametanje mjera s namjerom sprečavanja rađanja unutar skupine; (e) prisilno premještanje djece iz jedne skupine u drugu.

И овога пута се Бриселским споразумом потврдило да Запад размишља искључиво средњевековним аршинима и моделом Римске револуције из 509. г.п.н.е. када је утвђен принцип да се status (одатле и Западни термин државе: State/Stadt) одређује искључиво преко појма територије те на једној територији (читај у једној држави) може да постоји само један народ, једна вера, једна црква, један језик, једно писмо и одатле важи правило “Сви грађани Рима су Римљани”, што се одржало до данас на Западу “Сви грађани Француске су Французи”, “Сви грађани САД су Американци”.

Из таквог приступа је настала сва Западна Еворпа када су у једној ноћи или неколико дана масакрирани и уништени сви који се у тај модел нису уклопили

1. Вартоломејска ноћ (фр. massacre de la Saint-Barthélemy — резня св. Варфоломея) је назив за покољ неколико хиљада хугенота, извршен у ноћи уочи празника св. Вартоломеја, између 23. и 24. августа 1572. године када је побијено у току једне ноћи преко 30 хиљада некатолика хугенота,

2. Кристална ноћ (нем. Kristallnacht), такође позната и по називу, је био велики погром који се десио широм Немачке у ноћи 9. новембра 1938. године (укључујићи ране часове следећег дана). Погром је био усмерен против јевреја грађана широм земље, и за многе посматраче је био прва назнака онога шта данас називамо холoкауст – геноцид јевреја у Другом светском рату.

Тако да се види да су чланови српске делегације поновили оно што је описано у “Записима о Галском рату” Гаја Јулија Цезара односно вољни или невољни акт злочина и геноцида над сопственим народом прогнаном са Косова и Метохије и из Хрватске, због чега би требали да следе пример часног Александра Вулина и да поднесу оставку.

Причом о томе да су полазили од реалног стања је само понављање језуитко-бољшевичке тактике етничког чишћења Срба са Косова и Метохије 1945. и легализовање етничког потискивања Срба са Косова и Метохије почињеног од стране нациста и балиста.

СпасиБо(же) Ваше добро дело да пренесете ово свим Србима и компетентним организацијама у свету

Божидар Митрович, д.ю.н., Адвокат
Председатель Региональной общественной организации ОБЪЕДИНЕНИЕ СЕРБОВ, Москва
тел. в Москве (+7925) 502 39 29
тел. (+7929) 9 32 23 72
тел. в Белграде (+38164) 353 88 49
www.bozidar.ru

_________
Повезани текстови: Проф. др Мајкл Правица: Отворено писмо Србима – Дошло је време када Срби морају одлучно да се супротставе губитку својих територија!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: