ОТВОРЕНО ПИСМО СРБИМА – Професор др Мајкл Правица Друга генерација Срба рођених у Америци

ОТВОРЕНО ПИСМО СРБИМА

Драги пријатељи,

Споразум који је недавно ”парафирала” српска Влада и који легитимизује и финализује отмицу Космета од стране Западних сила, је апсолутно неприхватљив. Не постоји нација која добровољно предаје делове своје земље, а поготову ако то ради без свенародног референдума. Сваки Србин и сваки човек који воли своју слободу треба да прочита овај чланак из Њујорк Тајмса у коме се износе детаљи о великом броју грчке деце која гладују иако припадају тој ”цивилизованој Европи”:

(http://www.nytimes.com/2013/04/18/world/europe/more-children-in-greece-start-to-go-hungry.html?pagewanted=all&_r=0).

Ово сигурно почиње да личи на ”контролу становништва” коју заговарају елите из Билдербергер групе. Сви су показатељи да ће Словенија убрзо да доживи судбину Грчке и Кипра, и да ће и њена привреда да доживи колапс због огромног државног дуга. Треба да се сетимо да је Словенија имала највиши стандард живљења у бившој Југославији и да је представљала један од најнапреднијих региона у Источном блоку. Шта се то десило са Словенијом, Грчком и Кипром? Све ове земље су задужене углавном код немачких банака и Немачка је та која свима намеће своју вољу. Ове мале нације су изгубиле свој суверенитет придружујући се Европској унији. На челу ове вештачке супер—државе налазе елите које нико није изабрао и чије тактике владања све више подсећају на фашистичке. 

Зашто би Србијa желела да постане део ове супер–државе којом доминира Немачка, ако је то земља: (1) која је крвнички бомбардовала Србију, (2) која још увек није превазишла своју варварску и фашистичку прошлост, и (3) која настоји, по свим показатељима, да пороби српску нацију?

Брз и лак приступ новцу (који је одувек био корен свих зала) кроз бруталну приватизацију и распродају друштвених предузећа и ”националног блага” (медија, Телекома, плодног земљишта, итд.) или кроз добијање кредита, може да помогне српским корумпираним политичарима само на кратак рок, док се истовремено све дубље заглибљују у муљ корупције и живљења преко губера. Могуће је да поједини корумпирани српски ”тајкуни” могу да извуку неку корист од придруживања ЕУ (тј., моћи ће да купе још већи број мерцедеса, моћи ће још чешће да путују до Париза у куповину, или да шаљу своју децу у скупе школе у Бостону и купују скупе станове у елитним градовима света). Већина српског народа од тога неће имати никакве користи, поготову што ово придруживање води Србију под немачку чизму, која је више пута у скорој прошлости пробала да уништи Србију и српски народ.

Дошло је време када Срби морају одлучно да се супротставе губитку својих територија, јер се губитак неће зауставити на Космету, већ ће губитак Космета убрзати губитак Војводине, Санџака (Рашке), Прешевске долине, итд., док од Србије не остане само Београдски пашалук. Мада то често не изгледа тако, Србија има међународне законе на својој страни, укључујући Резолуцију УН 1244 – ако се Србија одрекне тога, неће постојати ништа што ће моћи да је заштити. Све што је НАТО урадио на Балкану је било илегално и ван Статута саме организације. Српска Влада не сме да подлегне притисцима и да преда своје историјске територије за 30 сребрних новчића. ТРЕБА РЕЋИ ОДЛУЧНО НЕ!. Није тачно да Срби немају пријатеље, али их не треба тражити у Европској унији. ”Мајка” Русија је у овом моменту најбољи кандидат да помогне Србији.

После свега што се догодило нашем народу, зар ништа нисмо научили у задњих 20 година, у задњих 100 година? Зар нисмо до сада научили да се не може веровати Западу, нити се сме Западним силама препустити чување виталних интереса српског народа? Ко још оставља вука да чува јање? Зар до сада нисмо схватили да су им намере да методично униште и поробе српски народ? Колико пута су Србима обећавали ”куле и градове”, ”Дизниленд”, кредите и инвестиције,  само да ураде још ово или оно (укључујући и предају Слободана Милошевића и Ратка Младића), да би на крају добили велико НИШТА? Где нам је национални понос? Где нам је државност? Зар смо заборавили своју историју и своје претке? Зар треба све да распродамо по најнижој цени?

Треба да се сетимо завета Цара Лазара, сада када се припрема предаја Космета:

Ко је Србин и српскога рода,

И од српске крви и колена,

А не дошо у бој на Косово,

Не имао од срца порода,

Ни мушкога ни девојачкога,

Од срца му ништа не родило,

Рујно вино ни пшеница бјела,

Рђом капо док му је колена.“

Космет јесте, увек је био и увек ће бити Света земља за Србе и њихова покољења, њихов духовни Јерусалим. Сетимо се да су Јевреји изгубили Јерусалим, али да су га повратили после 2000 година. Косово је било и јесте окупирано, али ћемо га увек повратити ако никада не прихватимо и потврдимо његов губитак. Ако Косово нестане из наши срца, онда је заувек изгубљено не само Косово, већ и наша култура, наша историја и ми сами. То не сме да се допусти! Европи више треба Србија него што Србији треба Европа!

Срби морају коначно да схвате да ће без слоге престати да постоје. Срби морају да науче да помажу једни друге  као што то Јевреји раде, јер од тога зависи њихов биолошки и духовни опстанак. Срби треба да забораве на  лажни сјај материјалистичког и безбожног Запада, на холивудску пропаганду која их одвлачи све даље од Бога. Морамо да се увек сећамо својих славних предака и да се вратимо нашој Вери и Духовности. То нас је одржало и омогућило да преживимо скоро 600 година под Отоманском империјом. То ће нам омогућити да нађемо прави пут и да поново преживимо још један изузетно тежак период као поносна нација, а не као понижено робље .

КОСОВО НИЈЕ НА ПРОДАЈУ!

Хвала на пажњи,

Професор др Мајкл Правица

Друга генерација Срба рођених у Америци

pravica@yahoo.com

24. април 2013. године

Хендерсон, Невада, САД

OPEN LETTER TO THE SERBS

2 Antworten

 1. Еугеника

  Добро вече Српска Америко.
  Ваш информацију потврђшује и продубљује само једна реч, а она је “ Е У Г Е Н И К А „.
  Молим Вас на Гооглу укуцајте само ову реч, “ ЕУГЕНИКА“; и круг се зтвара.
  Питањеје како одговорити на овакав јасан системски убилачки механизам који ни мало не скрива своје циљеве и срества за постизања тих својхих циљевљ.
  Поздрав изу Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

 2. Онај ко је упознао историју ова два народа(Срба и Шиптара)аа пре него су се појавили Турци и окупирали балканске просторе, а европљани нису ни знали за Америку, срби и шиптари су живели као суседи, знала се граница међу њима, имали су међусобних проблема, сличних онима које имају и сада: нетрпељивост ситни и крупни сукоби, најчешће крађа и отимање(као и код других живих неусавршених бића. Доласком Турака све се мења.
  Сада у место Турака, ти простори су потпуно окупирани горим освајачима него су и тутци били. Ово што ради српска влада Ви мислите да се то свиђа окупатору? Све чине да до непосредног и искреног споразума, сада као два цивилизованија народа и би без посредника дође. Али је ту окупатор који им је поклонио простор који припада србима, па су кренуле колоне албанаца из Албаније да те просторе, сада под патронати уз помоћ Америке, која им је поклонила српску територију, шиптари се другачије осећају, као и у време Османлија.
  Могуће да би се Срби сасвим другачије понели да окупатор није груб и крвожедан. Није он настао таквим од формирања НАТО-а, такав је од свог настанка и када су се у вишегодишњем грађанском рату међусобно убијали, а то усавршили ратујући противу домородаца које су уништили и понизили, да би створили своју изопачену, агресину силу.
  Србима тешко падају ти окупатори, јер су они ти који су осмислили такве односе да се суседи међусобно убијају, мрзе, а они долазе и окупирају, и тако граде своју импеију зла.
  Они Срби који живе и раде у Америци мало нам у овоме могу помоћи, јер су тамо део те државе која све ово ствара. Потпуно је бесмислено критиковати а да од тога ништа неће бити.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: