ДАЧИЋЕВЕ КАЈЛЕ ИЗМЕЂУ МАТИЦЕ И ДИЈАСПОРЕ

Поводом контраверзне изјаве премијера Србије, Ивице Дачића!

 „ да  не деле лекције из земаља где живе, већ да се врате у Србију и да поделе судбину свога народа!“?
Ова изјава не говори само колико је овај човек баналан и безобзиран кад  је у питању његова фотеља већ показује колико тај човек који нам води државу ниочему нема појма!

Прво, без тих 4. до 5. милијарди које дијаспора шаље из расејања била би Србија већ одавно у банкроту. Зар Дачић мисли да би ове фамилије у Србији могле преживети са том бедном платом да им око четири милиона срба из дијаспорe широм света не шаље новчану помоћ и да многи не помажу своју децу у матици одвајајући од својих уста јер ни у дијаспори не тече мед и млеко. Ту увреду дијаспора сигурно није заслужила да јој „квази премијер“ кроз етар шаље такве увредљиве поруке. Јер од тог новца што се родбини у матици шаље купује се како грађевински материјал тако и прехрамбени производи а и по који фрижидер или шпорет итд што омогућава већу запосленост у земљи Србији. А о инвестицијама у привреду Србије да и не говоримо а да им држава србија ни основне услове не обезбеђује! Питам ја г. Дачића; ко би онда кад би сви у дијаспори послушали његов савет те се вратили у Србију, ко би слао тај новац Србији без којег не може Србија да функционише? Ето тај нам се човек утрпао да нам води државу! То је што се тиче његове политичке далекосежности, далековидовитости по питању дијаспоре и увредљивог његовог става не само према дијаспори.

Сад би коју рекао на основу оне моје; „квази Премијер“. Сви се ми добро сећамо кад је Николић истресао врећу са покраденим изборним листићима и сви се ми још добро сећамо да је јавно обећао да ће као председник расписати изборе јер неби хтео бити председник кроз покрадену изборну вољу народа. Сад кад га се на то подсети, аргументује ту пасивност по питању изнова бројања листића са лаконском опаском, “то не спада у моју надлежност”! А то значи да је целокупна влада ко зна по чијој вољи заснована само сигурно није на вољи народа и његових гласачких листића! Србијом влада, влада која је себе утрпала у фотеље на основу покрадених листића а то значи да је нерегуларна и квази влада. Сад имамо ту ситуацију да та влада води и подписује преговоре без истинског легитимитета народа. Зато је ја сматрам квази владом! А то наводи на закључак да не ради у интересу свога народа већ у интересу оних који су за њих пребројавали листиће. Једноставно то доказује да су прихватили и подписали договор који им је Брисел диктирао а то није уопште морало бити тако кобно по народ Србије. Да је наша влада радила у интересу свог народа онда би морали а и могла једноставно довести те ЕУ комесаре у шахмат позицију пред светском јавности стим што би се изјаснили да су за преговоре али да би преговори били од успеха, не може се почети са гдадњом куће од крова без фундамената односно темеља. А то значи да се на првом месту мора радити на стварању поверења између народа и то на бази погођеног становништва а то опет значи да се мора почети од повратка избеглих и протераних од стварања неутралне комисије за истрагу трговине органима као и за истрагу судбине киднапованих. Требали су само на том редоследу да настоје и цео свет би имали на својој страни. Овако је то уместо мера за стварање поверења између завађеног народа стваранје раздора, они то ко гром из ведра неба па у ребра. То неможе тако функционисати као што се не може кућа без фундамента градити. Подизати кров без фундамента односно темеља је за слабоумне работа. Чинити прво други корак води до падања на нос.

Излаз из ове ситуације су једино нови избори па макар и плебисцитом изнуђени! Али при томе мора се осигурати да не буде изборне крађе! На изборима бирати владу која неће прихватити овај малоумни договор а која ће се обавезати да ради у интересу народа који живи на Косову/Метохији да гради кућу на фундаментима, темељима који бо могли и да држе кров! За овако на трће скован договор требали би и ЕУ комесари да сносе одговорност па и да се приведу пред међународни суд!

НИКАКО СЕ НЕБИ СМЕЛО ИЋИ НА ПЛЕБИСЦИТ СА ПИТАЊЕМ ДАЛИ ЈЕ НАРОД ЗА ИЛИ ПРОТИВ ОВОГ СПОРАЗУМА-РИЗИКО ЈЕ ПРЕВЕЛИКИ ДА БИ БИЛИ ИЗМАНИПУЛИСАНИ И ПОКРАДЕНИ ПА БИ УЗ ТО ДОСАДАШЊЕ ЗЛО ДОБИЛИ ЈОШ ВЕЋЕ ЗЛО.  НАРОД НЕКА ЗАХТЕВА НОВЕ ИЗБОРЕ ЗБОГ ИЗБОРНЕ КРАЂЕ И ЛАЖНОГ ИЗБОРНОГ ОБЕЋАЊА!!! ОВА ЈЕ ВЛАДА ПРИЈЕ ИЗБОРА ОБЕЋАЛА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ДОГОВОРЕ КОЈЕ ЈЕ ВОДИЛА ДС-САД ЈЕ ЈАСНО ДА СЕ РАДИ О ПРЕДИЗБОРНОЈ ПРЕВАРИ КАКО БИ СЕ ОВА ГАРНИТУРА ПО СВАКУ ЦЕНУ ПА И ПО ШТЕТУ НАРОДА И ДРЖАВЕ ДОКОПАЛА ВЛАСТИ! НАРОДУ СРБИЈЕ МОЖЕ КРЕНУТИ НА БОЉЕ САМО УКОЛИКО ПОСТАВИ НА ВЛАСТ ОЗБИЉНЕ И ПОШТЕНЕ ЉУДЕ  КОЈЕ БИ ОНДА И ЕУ СХВАТИЛА ОЗБИЉНО. ДОСАДАШЊЕ ВЛАДЕ СРБИЈЕ, УНИЈА НИЈЕ ПРИХВАТАЛА КАО ОЗБИЉНОГ ПАРТНЕРА ЈЕР ДА ЈЕСТЕ НЕБИ ИХ УЦЕЊИВАЛА А УЦЕЊИВАТИ ИХ МОЖЕ ЈЕР ИХ ЈЕ САМА ПОДИГЛА У СЕДЛО ПА СУ УЦЕЊИВИ И НА СВЕ СТРАНЕ ШУПЛЈИ. СРБИЈА МОРА ПОНОВО УЗЕТИ КЉУЧВЕ СВОЈЕ КУЋЕ У СВОЈЕ РУКЕ АКО ЖЕЛИ ДА БУДЕ ГОСПОДАР У СВОЈОЈ КУЋИ. ДОК НАРОДУ ДРУГИ НАМЕШТАЈУ ВЛАДУ И ВРШЉАЈУ ПО КУЋИ ОСТАЈАЋЕ НАМ НАРОД ГЛАДАН.

НАРОДЕ ТРАЖИТЕ НОВЕ ИЗБОРЕ ТУ ВАМ ЈЕ ЈЕДИНИ СПАС!!!

ДН

4 Antworten

 1. З. В.: „КАКВИ ИЗБОРИ..ПРЕВИШЕ ПРОБЛЕМА И ПРЕМАЛО ВРЕМЕНА И МАТЕРИЈАЛА…НЕКА ВРСТЕ ПРИНУДНЕ УПРАВЕ,..“

  БЛОКИРАЈМО СКУПТШИНУ, ПЕТАК, 26. АПРИЛ!!!

  БРАНИМО СРБИЈУ У БЕОГРАДУ+++CCCC

  У петак OДБРАНА СРБИЈЕ – сви испред Народне скупштине!
  СРБСКИМ РОДОЉУБИВИМ СНАГАМА – Забога уједините се и наступите као један – САД или НИКАД… Историја вам неће опростити “родољубиву себичност” и “политичку кратковидост”…

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Kosmet, April 23, 2013 at 7:10 pm:

  Новим уставом Санџак постаје засебна целина

  Нови устав регионализује Србију

  Београд, 23. априла 2013. Експертска комисија владе Републике Србије приводи крају нацрт будућег Устава са којим би ускоро требали да буду упознати прво стручни кругови, а затим и шира јавност.

  Како сазнајемо из извора непосредно укљученог у израду новог Устава, у нови основни документ биће уграђена савремена европска решења од којих су нека и без преседана, а предвиђено је и да коначан договор о статусу Косова буде фиксиран у Уставу, тако што ће у њему бити наведено да Република Србија сноси посебну одговорност за положај српске националне заједнице на територији Косова.

  Предвиђена је и нова територијална организација Србије, са шест територијалних јединица које ће о највећем броју питања моћи самостално да одлучују, док би спољна политика, одбрана, поштанска служба и телекомуникације бити заједнички. Наш извор наводи да ће територијалне јединице које ће у будућности на равноправној основи чинити саставне делове Србије бити Војводина, град Београд, Шумадија са Поморављем, Југоисточни регион, Тимочко-неготински регион и Санџак.

  Из Европске комисије, чији стручњаци руководе израдом новог српског Устава, потиче и идеја да суседне земље, чланице ЕУ, могу преузети међународно-правну обавезу да појединим будућим самосталним регионима пружају посебну подршку. Тако је Бугарска изразила интерес да преузме покровитељство над Југоисточним регионом, Мађарска је заинтересована за продубљивање сарадње са Војводином, Румунија показује спремност за интензивну подршку Тимочко-неготинском региону, док Аустрија наговештава спремност да буде покровитељ београдског региона. Такође се незванично разговара са турском дипломатијом која би могла да пружи подршку региону Санџака.

  Очекује се да ће јавна расправа о новом Уставу почети већ наредних месеци, чим се искристалише ситуација о евентуалној потреби расписивања нових избора. Европска комисија жели да расправа буде интензивна и брза, како би се без много одлагања створили услови за доношење новог највишег правног акта Србије.

  (Танјуг).

  па да…МАРАТОН КА ПРОПАСТИ СРБИЈЕ СЕ НАСТАВЉА ПУНОМ БРЗИНОМ!

  НЕМА НАМИ СПАСА ЈЕРБО ПОДМАЗИВАЊЕ И ПРОМЕНА ДЕЛОВА ВИШЕ НЕ ВРШИ ПОС’О, НАС ТРЕБА БРЕ МЕЊАТИ!

  К О М П Л Е Т Н О!

  НЕ ВАЉАМО ВИШЕ БРЕ!

  ШТО ПРЕ ТО СЕБИ ПРИЗНАМО-БОЉЕ ЗА НАС И БУДУЋА НЕКА ПОКОЛЕЊА!

  Данас нами кажу, деци овог века,
  Да смо недостојни историје наше,

  Да нас захватила западњачка река,
  И да нам се Душе опасности плаше.

  Добра земљо моја…

  НЕ ЛАЖУ НО ПРАВО КАЖУ!!!

  И данас, кад дође до последњег боја,
  Неозарен старог ореола сјајем,

  НЕЋУ дати живот, Отаџбино моја,
  Јер знам да узимам али не да дајем!

  Мој животић мали баш ми се не даје,
  Милош више нисам-постао сам…

  Ј А Ј Е!!!

  МАРАТОН, МАРАТОН!

  ВЕСЕЛИ СЕ НАРОДЕ, УЖИВАЈ

  С Т О К О !!!

  ТРЧИ ПОЧАСНИ КРУГ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ ДАНАС, ВОЈВОДИНУ СУТРА А РАШКУ ПРЕКОСУТРА!!!

  Радуј се фукаро, то ти нико неможе забранити, али немој да сметнеш с’ума да су ОРГАНИЗАТОРИ ‘ЛЕБА И ИГАРА намерачили да Србију сведу на ус*рани Бео’рад!!!

  Не знају маратонци како трче Србчићи на Косову и Метохији сваки дан до школе под каменицама жваљавих шифтара!!!

  Знам ја нас, ‘ебо ти нас!

  Дакле, работа на овом нацрту устава је велеиздаја, ако тај термин уопште више постоји.
  То би била последња издаја, јер више не би било Србије и не би имало шта да се изда.

  Сада је јасно да се ових дана на улици не брани само Косоцо, већ цела Србија..

  I sad je takođe jasno koliko su krivi svi iz patriotskih stranaka i organizacija kojima je do zadnje sekunde bio bitan samo njihov vlastiti ego i koliko su zakasnili u delanju.

  Vise nije ni pet do 12. Dvanaest je davno prošlo, a oni si još mere patke.

  Srbija kao da je naduvana. Hipnotizirana. Pod totalnom anestezijom.

  Nacija zombija koju je sada gotovo nemoguće pokrenuti. .

  По мени је ово чак важније и од Косова.

  Дакле, ради се на уставу којим се комада Србија и сваком комаду се додељује патрон. И тим радом, наравно, руководе европски експерти. Ова власт је дакле прихватила понижење којему нема преседана; чак је и понижење у Бриселу занемарљиво према овоме.

  Задњи је час да се та банда издајника и олоша растера као мачке с јебалишта, заједно са „европским експертима”, иначе – ово ће бити крај Србије.

  …………………..

  ……a ovde rece Glisicu, Komentar od „Kosmet“:
  “ Narod Srbije se mora urazumeti da ovako sitni ispadi su nista . Jedini nacin da se narodu povrati vlast je da se krene na isti nacin kako su je homosexualci uzeli. Znaci paljenje skupstine , buldozder , motke , kalasnjikove, i svi pravo na dedinje gde je osinjak gde se radjaju buduci homosexualci koji ce da unistavaju narod. Tamo je gnezdo. A sta bi Glisic hteo ovako polako dok se Srbija svede na Beogradski pasaluk to jest samo na dedinje. Juris i samo juris i svetite se . Pohvatajte onu mafiju koja je pljackala . Djilas je dosao iz picke materine i pokrao Srbiju i ima preko 400 biznisa . Ko je on i da zbog njega narod skace sa vise spratnice citave porodice da se ubijaju . Poruka dveri je nemojte zamajavati narod nemojte raditi onako kako vam dva masona kazu koji su u vasim redovima . Ako ste za narod onda pravac dedinje obidjite skupstinu nego pravo u osinjak da bi im majke i ocevi homosexualci i lezbejke vristali.“

  ……………

  З. В.: „КАКВИ ИЗБОРИ..ПРЕВИШЕ ПРОБЛЕМА И ПРЕМАЛО ВРЕМЕНА И МАТЕРИЈАЛА…НЕКА ВРСТЕ ПРИНУДНЕ УПРАВЕ,..“

  …………….
  БЛОКИРАЈМО СКУПТШИНУ, ПЕТАК, 26. АПРИЛ!!!

 2. Драги Душане, потпуно се слажем са Вам јер схватам да из сваке Ваш речи провејава љубав и брига за отаџбину, али верујте србски народ је продат, као и србска земља и ми смо колонизовани без икакве могућности да доведемо било ког поштеног и образованог човека на власт јер се таквој особи или изгуби траг или га поједе мрак.Нисам неука граматички србски је за мене са б, као што је Косово са с- као срећа, као срце, као снага и светлост Србије.Најбоље ће Вам рећи у којој смо ситуацији ако бих упоредила наш положај са положајем Каплана Буровића који животом и крвљу окајава србске грехе и за то добија само бол.

  • UZDAJMO SE U NASEG HEROJA RISTA KNEZEVICA DA CE SA SVOJIM KOLEGAMA BITI U STANJU DA OCISTI TE SMRDLJILJE IZDAJNIKE. CULI STE KAKO JE TA PIJANDURA VRBOVANA SA ZAPADA, I SADA ON IMA PRAVO DA POZIVA, A NOVCU DIJASPORE KOJE JE DJELIC POKRAO NI RECI. VRATICEMO SE ALI NJEGA NECE BITI TADA. DOSTA JE LAZI I DEMAGOGIJE, SRBIJA SE PROBUDILA.SUTRA SVI PRED SKUPSTINOM U BEOGRADU, DA SE OVI IDIOTI IZBACE MAKAR I SILOM AKO NE MILOM. OSTAVKA DACICU, PA CE MO DOCI.

 3. Свако бих хтео бити херој, а да сачува своју г…, због тога се употребљавају речи научене на улици, па од многих критичара више штете него користи

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: