BOŠKO OBRADOVIĆ: VRATITE SE U GRANICE USTAVA, ODGOVARAĆETE ZA DRŽAVNI UDAR!

BOŠKO OBRADOVIĆ: VRATITE SE U GRANICE USTAVA, ODGOVARAĆETE ZA DRŽAVNI UDAR!

ponedeljak, 01 april 2013 21:16

bos01043aAko se odluče za državni udar, onda ne mogu očekivati da više bilo koji drugi deo aktuelnog Ustava i zakona važi u Srbiji

 

 

bosko obradovic kol

„Mi, po Ustavu, ne bismo smeli da prepoznajemo Kosovo kao nekakvu specifičnu teritoriju izvan autonomije ali smo u Rezoluciji predvideli, računajući da će nam građani to odobriti kroz promene Ustava, zato što su naši građani spremni da se taj problem jednom konačno reši”, reči su predsednika Srbije Tomislava Nikolića kojima je javno najavio početak državnog udara od strane vladajuće četvorke Nikolić-Dačić-Vučić-Dinkić. Ovaj četverac sa kormilarom iz Brisela povukao je niz antiustavnih poteza u poslednjih nekoliko meseci, kojima se njihova vladavina ne može oceniti drugačije nego kao pokušaj državnog udara i uzurpiranje Ustava Srbije.

Prosto je neverovatno da imamo Predsednika koji predlaže skupštinsku rezoluciju koja predviđa nešto što po aktuelnom Ustavu ne bi smela da sadrži, računajući da će mu građani to odobriti kroz naknadne promene Ustava. Dakle, Predsednik javno priznaje da krši Ustav i sprovodi nešto što je po važećem Ustavu zabranjeno, pritom najavljujući da će jednog dana Ustav biti promenjen i računajući na to da će mu tada građani dati poverenje za ono što sada antiustavno radi.

Na predsednika države se naslonio premijer – predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, koji izgovara rečenicu koju nije izrekao nijedan srpski državnik u istoriji – da Kosovo nije naše i da je ta laž da je Kosovo naše upisana u Ustav. Premijer ide, dakle, dalje od Predsednika i Ustav naziva lažnim, i odriče se dela suverenosti države čiju Vladu vodi. Pritom, da bi stvar bila nenormalnija, obojica su izabrani na ove najviše državne dužnosti po tom istom Ustavu i zaklinjući se da će Ustav Srbije poštovati.

Na predsednika i premijera se nadovezuje prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji intenzivno počinje da pominje promenu svesti u srpskom narodu, nimalo slučajno u potpunosti se poklapajući sa jednim od sedam zahteva nemačkih parlamentaraca našem državnom vrhu. Očito je da bez neke takve promene svesti srpski narod nikada neće dati za pravo Tomislavu Nikoliću i podržati ustavne promene koje izbacuju Kosovo i Metohiju iz Ustava Srbije. Dobro to znajući, ni Nikolić ni Vučić nisu smeli da pominju takve ideje pre izbora, već se nadaju da u budućnosti uspeju da nešto porade na ovoj promeni nacionalne svesti.

U istoj koloni je i provereni grobar nacionalnih i državnih interesa Mlađan Dinkić, koji, posle uništenja domaćih banaka i preduzeća, sada dogovara prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima, što je isto tako antiustavna delatnost.

TOK DRŽAVNOG UDARA Sve je počelo izbornom krađom o Đurđevdanu prošle godine, a potomse nastavilo potvrđivanjem Borkovih dogovora u Briselu, pravljenjemgranice sa KiM i davanjem atributa državnosti tzv. Republici Kosovo uvođenjem carine na nove granične prelaze, uprkos predizbornim obećanjimaSNS da će svi Borkovi dogovori iz Brisela biti poništeni. Već tada sezakoračilo na put državnog udara i već za te antiustavne delatnosti trebada odgovaraju nosioci i stare i nove vlasti, ali su uspeli da zablokirajuUstavni sud i ocenu ustavnosti njihovih dogovora u Briselu. Nakon togaotvoren im je put u potpunu predaju Kosova i Metohije i priznanje drugešiptarske države na Balkanu. To se jasno vidi po tome što se više nepominje niti Rezolucija SB UN 1244, niti povratak teme KiM u UN, niti

uključivanje Ruske Federacije u proces pregovora, već samo status tzv. srpske zajednice na KIM, što jasno svedoči da se razgovara o statusu Srba na nezavisnom Kosovu, praktično kao o Srbima u dijaspori a ne u svojoj državi.

Nova runda pregovora u Briselu, na kojoj se očekuje istorijski sporazum između Srba i Šiptara, nije ništa drugo nego potpisivanje priznanja nezavisnosti tzv. Republike Kosovo od strane Srbije. Tim potezom bi državni udar bio okončan i zavladalo bi potpuno antiustavno stanje u Srbiji. Ostalo je još 24 sata da se vladajući režim Nikolić-Dačić-Vučić-Dinkić zaustavi na tom putu. Imaju priliku da odbace briselske ultimatume, odustanu od državnog udara i vrate se u granice ustavnosti, i od toga zavisi sve u Srbiji. Posebno kada se uzme u obzir da ovakvu politiku prema Kosovu i Metohiji niko od njih nije kandidovao na prošlogodišnjim izborima i da stvaranjem ovakve Vlade i vođenjem ovakvih pregovora direktno krše izbornu volju građana Srbije. Nebuloza da će građani naknadno sve odobriti kroz ustavne promene vređa zdrav razum nacije, jer su sve ovo mogli da kandiduju na izborima i provere mišljenje građana, ali nisu, već su se poslužili izbornom prevarom.

KO SE LATI DRŽAVNOG UDARA, OD NJEGA ĆE I NASTRADATI Ako se ipak odluče za državni udar, onda ne mogu očekivati da višebilo koji drugi deo aktuelnog Ustava i zakona važi u Srbiji. Jer, zašto bibilo šta drugo važilo i zašto bismo mi kao građani bilo šta drugopoštovali, kada najviši državni funkcioneri ruše najviši zakonski aktdržave Srbije i odriču se dela naše teritorije? Od tog časa oni suuzurpatori vlasti u Srbiji i prema njima se treba odnositi kao premastranim okupatorima. Jednostavno: nema tog Srbina koji može da prizna ipotpiše tzv. nezavisnost Kosova. Ko to uradi nema nikakve veze sa srpskimnarodom, i odgovaraće pred srpski narodom.

Ako to uradite kao ustavorušitelji, u ime Pokreta Dveri možemo da obećamo da ćemo svim svojim političkim snagama insistirati na sledećem: poništićemo sve što se usudite da potpišete kao priznanje nezavisnog Kosova i krivično-pravno ćete odgovarati za kršenje Ustava i veleizdaju kada se Dveri budu pitale. A Vaša vlast nakon toga više ne počiva ni na čemu jer ste joj sami izmakli ustavni temelj. To znači da sva naša politička borba ima za cilj rušenje njihove uzurpatorske vlasti i povratak na stanje pre državnog udara, povratak suverenosti države Srbije ne samo u odnosu prema Kosovu i Metohiji, već i u oblasti ekonomije, prosvete, kulture, medija…

Za sve nas zajedno, sve građane i državu Srbiju, je bolje da se zaustavite na putu državnog udara kojim ste pošli i vratite se u okvire Ustava. I u tom slučaju potrebni su vanredni izbori da se građani izjasne o svemu što ste uradili, kao što je to odavno trebalo da učini i Ustavni sud. Ova Vlada nije izraz izborne volje građana, ova politika prema Kosovu i Metohiji nije prošla izbornu proveru niti ocenu Ustavnog suda. Vreme je da zaustavimo i srušimo ovu Bananu-Vladu Srbije, ako već sama nije spremna da se drži Ustava na koji se zaklela. Šta će biti njihova odluka videćemo uskoro, a oni neka našu odluku u slučaju izdaje već sada znaju.

( 39 ocena )

0
inShare

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: