Nemanja Šarović: Srbi sa KiM biće zamenjeni za datum pristupanja Srbije EU

Nemanja Šarović: Srbi sa KiM biće zamenjeni za datum pristupanja Srbije EU

Izvor: KIM

Srbi sa Kosova i Metohije danas su samo moneta za potkusurivanje. Njihovim životima i svetom srpskom zemljom se trguje i oni će biti zamenjeni za datum za početak pregovora sa EU”, izjavio je KIM radiju Nemanja Šarović.

Funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović koji boravi na Kosovu i Metohiji u intervjuu KIM radiju kritikovao je način na koji delegacija Srbije vodi pregovore u Briselu navodeći da su ti pregovori i postignuti sporazumi na štetu Srba sa Kosova i Metohije.

“Najveći je problem to što državno rukovodstvo Republike Srbije vas koji ovde živite više ne nazivaju srpskim narodom. Vi ste preko noći pretvoreni u nekakvu srpsku zajednicu, drugim rečima u nacionalnu manjinu a institucije Republike Srbije, koje su formirane u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije se nazivaju paralelnim institucijama”, rekao je Šarović.

On navodi da je Srbija došla do momenta da pregovara o “srpskoj nacionalnoj manjini unutar nezavisnog Kosova” i da zato niko ne može da kaže da su to uspešni pregovori.

Šarović je najavio da će na godišnjicu NATO bombardovanja 24-og marta SRS organizovati u Kosovskoj Mitrovici veliki narodni skup. 

“Mi tim skupom želimo da pokažemo otpor, iako sve političke stranke koje su danas u Skupštini Srbije žele da vode našu zemlju ka EU bez obzira što većina građana to ne želi. SRS će predvoditi otpor građana Srbije i Srba sa Kosova i Metohije. S druge strane želimo da sami Srbi sa Kosova i Metohije kažu vlastima u Beogradu da li se slažu sa rezultatima ovih pregovora, da li žele mirno da se utope u nezavisnu kosovsku državu ili žele da i dalje Srbija bude jedina država u kojoj će živeti”, istakao je funkcioner SRS-a Nemanja Šarović u intervjuu KIM radiju. 
 
Delegacija Srpske radiklane stranke posetu Kosovu i Metohiji započela je obilaskom severa Kosova. Danas su na centralnom Kosovu a sutra će posetiti i Kosovsko Pomoravlje.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xRyhjDoomek

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: