EVROPSKI FEJSBUK PESNIČKI FESTIVAL

EVROPSKI FEJSBUK PESNIČKI FESTIVAL će se po četvrti put održati 2. i 3. marta 2013. godine u hali Master Novosadskog sajma, u okviru 19. međunarodnog Salona knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

EVROPSKI FEJSBUK PESNIČKI FESTIVAL je za četiri godine okupio oko hiljadu pesnika koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sarađuju međusobno u virtuelnom svetu, a na festivalu na Novosadskom sajmu imaju priliku da se upoznaju i sretnu lično i čitaju jedni drugima, kao i prisutnoj publici na Festivalu, svoje stihove u stvarnom svetu. EVROPSKI FEJSBUK PESNIČKI FESTIVAL pokazuje da je poezija univerzalna tvorevina ljudskog duha koja ne priznaje granice i barijere između pesnika, nacija, država i jezika.

Za učešće na četvrtom EVROPSKOM FEJSBUK PESNIČKOM FESTIVALU prijavilo se 460 pesnika iz 18 zemalja sveta (Nemačka, Austrija, Švajcarska, Švedska, Česka, Grčka, Italija, Japan, Kanada, S. A. D., Novi Zeland, Australija, Hrvatska, BiH, Slovenija, Bugarska, Makedonija, Crna Gora) okupljenih preko svetske društvene mreže Fejsbuk, što je za oko 100 pesnika više nego prethodne godine, a duplo u odnosu na prethodne dve godine.

Spisak prijavljenih učesnika možete pogledati ovde: http://banatskikulturnicentar.blogspot.com/2013/02/hiljadu-pesnika-za-cetiri-godine.html

Spisak svih učesnika tokom četiri godine možete pogledati ovde: http://banatskikulturnicentar.blogspot.com/2013/02/spisak-svih-ucesnika-festivala-za.html

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: