Путин: Свака руска породица треба да има троје деце

СВЕТ четвртак – 13. децембар 2012

Путин: Свака руска породица треба да има троје деце

Председник Русије Владимир Путин поручио је да Русија не сме да изгуби свој национални идентитет и назвао недопустивим стране утицаје на унутрашњу политику.

„Не само да морамо да наставимо са самоувереним развијањем, већ морамо да задржимо и наш идентитет, не дозволимо да изгубимо себе„, рекао је Путин.

Он је у обраћању нацији истакао и да би свака руска породице требало да има троје деце, а најавио је и већу финансијску помоћ онима који живе у подручјима погођеним „демографском кризом“.

У свом првом обраћању нацији од маја руски председник рекао је да би Русима који добијају новац из иностранства требало да буде забрањено учешће у политици.

„Демократија нема алтернативу. Руска демократија је моћ руског народа, а не стандарди које неко намеће споља„, рекао је Путин.

Додај коментар
Објави као Dušan Nonković (Измени)
Објави на Фејсбуку
 • Ivan Ilic · Најбољи коментатор · Union T.University N.J

  Kaki 3-deteta!meksikanka izrodi glat 7-8 dece bez pomoci bez icega!Rusi i Srbi treba da imaju standard nista manje od 6-7 dece! Zena da radja ne da abortiraju stim da Muskarci se promenu i rade budu vredni!
  • Marko Filipovic

   kako da roditelji imaju po 6-7 prosecno dece kada jedva zive normalno sa 3 dece! nama je mali natalitet zbog loseg nacina zivota
  • Миленко Радоњић · Најбољи коментатор

   Али људи оће да иду на море у Тунис. Није проблем у немању пара него у трошењу пара на глупости (нпр. цигаре) а не на важне ствари.
   Одговори · Свиђа ми се · пре око сат времена
 • Миленко Радоњић · Најбољи коментатор

  Неће српске жене да рађају, а оће мушкарци да праве децу :)
 • Dušan Nonković · Urednik Glasa Dijaspore у Sam svoj gazda

  Zagonetno je to da se u najsiromašnijim predelima sveta ili društvima radja najviše dece! Naravno da treba obezbediti i osnovne životne potrebe, uslove ali pogledajte Indiju, siromaštva delimično da nemož biti veće a koliki je tamo natalitet ili nekada u Kini pa da ne idemo daleko, pogledajmo u svojoj kući rome odnosno cigane koliko im je natalitet i pored svoje bede u kojoj žive, deca su im sve bogatstvo odnosno bitnija i više od materijalnog luksuza! Životni standard mora biti na visini ali treba svakom biti jasno da je svoje dete imati i odhranjivati veća sreća i od svake materijalne sreće. Sve države sveta visokog životnog standarda, imaju poprilične pa često i veće demografske probleme od siromašnijih! Zašto je to tak? Pa zato što se ljudi prosto dresiraju od profitera da bi živeli u zabludi da je materijalni dobitak najviša sreća i zadovoljstvo, da je materijalni luksuz veće sreća od radjanja i odgajanja svog čeda, deteta- Zbog državnog sistema zasnovanog na ideologiji profita koji donosi visok brutodoprinos zemlji a stim i vojnu i industrijsku silu koja se i zloupotrebljava iz tog razloga da se postane još moćniji pa se iz tog razloga i idealizuju matrijalne vrednosti maltene do samog fetišizma da bi se samo zagurblala potražnja a stim i proizvodnja, industrija  što dovodi automatski u poližaj drugorazredne značaja što se onda opet izražava, manifestuje kroz nizak natalitet. Zato Nemačka ili Amerika kao i druge visokorazvijene zemle pate od slabog nataliteta kojeg popunjavaju migrantima! Stvaraju moćnu državu gubeći naciju kroz slab natalitet. Ne plediram za materijalno siromaštvo, naprotiv ali ne može biti da se reklamiraju materijalni produkti do te mere, da svi mediji pridaju toliku reklamu kremi za lice ili automobilima i kojekakvim predmetima a ono što predstavlja pravu, istinsku sreću i vrednost, imati sobstvenu decu, do te mere zanemaruje da se familije u tim zemljama i takve ideologije smatraju socijalnim problemom, asocijalnim i siromašnim-tu u takvoj ideologiji i takvim životnim uslovima se ne radjaju deca! Mladi bračni par stoji pred pitanjem, dali kola ili dete-u vreme moje mladosti se pitalo: dali fiću ili drugo dete! Eto to je ono, ta propaganda materijalnom zabludom je to što ugrožava natalitet a povećava ličnu halapljivost i egoizam da bi na kraju stajao praznih ruku! Na kraju se ništa ne nosi sa sobom u grob-Sve što živi iza nas je život kojeg ostavljamo kroz decu iza nas u čijim genima i dalje živimo! To je samo dokaz više da Srbija mora imati Svoje a ne Evropske vrednosti!!!
  DN

(Магацин)

Сродни чланци

Tags: , , ,

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: