Џабе сте кречили: Упркос споразуму тражи се царина за робу на Косову

Џабе сте кречили: Упркос споразуму тражи се царина за робу на Косову

Привредници из Косовске Митровице траже објашњење због чега косовски цариници на прелазу код Јариња траже да се роба намењена северу Косова царини.

Члан општинског вијећа Косовске Митровице Љубиша Петровић изјавио је Танјугу да су привредници на састанку у том граду незадовољни мјерама и примјеном споразума о ИБМ који се спроводи на Јарињу и да је то разлог због чега су затражили објашњење од шефа преговарачког тима Београда Дејана Павићевића.Петровић је рекао да би представници привредника са сјевера Косова требало сутра да се код Јариња састану са шефом Еулекс царине, од којег ће затражити објашњење у вези процедуре везано за увоз робе која је намијењена сјеверу Косова.

На састанку у Косовској Митровици присуствовало је преко 50 привредника из овог града, а већина њих је рекла да су им косовски цариници, од понедељка када је почела примјена споразума о интегрисаном управљању прелазима, тражили да робу намијењену сјеверу Косова царине у јужном дијелу Косовске Митровице.

Привредници са сјевера Косова раније данас су са скупа који је одржан у Лепосавићу затражили су да се поштује закључак Владе Србије са сједнице одржане 6. децембра према којем на административним прелазима Јариње и Брњак неће бити наплате царине и других дажбина за робу која је намијењена сјеверу Косова.

Они су истакли да се, од ступања на снагу Споразума о интегрисаном управљању прелазима код Јариња 10. децембра, суочавају са проблемима немогућности увоза робе на сјевер Косова.

Привредници са сјевера Косова су са тог састанка позвали Владу Србије да се у складу са тачком 8. њеног Закључка од 6. децембра, суспендује даље спровођење Споразума.

Коментари

NOIR, 13.12.2012. 11:46:12 [60647]
То су вам ови европски лажови. Они направе варијанте којима додатно тумаче споразуме како њима одговара. Србија треба да се окрене само Русији и против ЕУ.
partizan, 13.12.2012. 12:04:01 [60648]
Republika Srpska prizna Kosovo, Kosovo prizna Republiku Srpsku a onda oni priznaju Kataloniju, Baskiju, Škotsku, Abhaziju, Sjeverni Kipar, Teksas i obratno pa kom opanci tom i džeri B-)

Напомена: остављања коментара је омогућено само регистрованим корисницима!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: