PRIRODNI LEKOVI SU MOCNI I EFIKASNI – NISU SKUPI I NEMAJU NUS POJAVE – MED – ORASI – SIRĆE I BELI LUK – LEČE SVE – UZIMAJTE IH KAO PREVENTIVU

PRIRODNI LEKOVI SU MOCNI I EFIKASNI – NISU SKUPI I NEMAJU NUS POJAVE – MED – ORASI – SIRÆE I BELI LUK – LEÈE SVE – UZIMAJTE IH KAO PREVENTIVU

Najmoćniji lekovi koji postoje nalaze se svima nadohvat ruke – tvrdi Švajcarac dr Luis Dukar, a to su med, koštunjavi plodovi, sirće i beli luk. “Možete da potrošite gomilu novca na lekove i da vam ne bude bolje, a četiri potpuno prirodna sredstva, koja sam proučavao u raznim kombinacijama, leče sve” – kaže Dukar u knjizi “Prirodni lekovi – prirodni život”. Ovde ćemo vam preporučiti nekoliko vrlo jednostavnih recepata, koje možete pripremiti bez poteškoća i njihovim uzimanjem postići visoku delotvornost u organizmu.

MED I JABUKOVO SIRCESvojevremeno su u Americi napisane brojne knjige o gotovo èudotvornom delovanju jabukovog siræeta na fizièko i psihièko stanje ljudi. Tamo je ono odavno u upotrebi, a dobija se od gnjeèenih jabuka koje se ostave da fermenti¹u u drvenim buradima, jer drvo pojaèava prirodnu fermentaciju. Optimalna doza jabukovog siræeta koju treba uzeti u toku dana je: rastvor dve ka¹ike siræeta u dva dl mlake, prethodno prokuvane vode, uz dodatak dve ka¹ike meda. Uzimati dva do tri puta dnevno pre jela. Ovaj eliksir poma¾e kod bolesti grla, neurednoj probavi, slaboj cirkulaciji i razmeni materija u organizmu. Preporuèuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova. Prema nekim izvorima rastvor se dobro pokazao u leèenju noænog mokrenja kod dece. Dokazano je i da ovako dobijeni ukusni sok sni¾ava krvni pritisak i da je odlièan saveznik u oèuvanju vitke linije. U narodu se preporuèuje i kod jake polenske kijavice i to uzimanjem pre doruèka i pre spavanja.

Odavno je poznato da je med najbolje sredstvo za uspavljivanje i da uèvr¹æuje san. Ako neko noæu ne mo¾e da zaspi ili ima lagan san i ne mo¾e posle buðenja da sklopi oèi on mora da koristi med. Ako jedna ka¹ika meda u toku veèeri nije dovoljna za èvrst san, narodna medicina preporuèuje sledeæi recept: U manju èa¹u meda dodati tri ka¹ike jabukovog siræeta. Pola sata nakon toga san æe doæi. U sluèaju veæe uznemirenosti ili te¾e nesanice potrebno je uzeti jo¹ dve ka¹ièice ove smese. Postupak ponoviti i u sluèaju buðenja u toku noæi. Ovakvo sredstvo bolje je i od najboljeg farmaceutskog preparata za uspavljivanje, jer ne nosi nikakve ne¾eljene posledice. Tim amerièkih lekara, na èelu sa dr Polom Bragom iz Kalifornije, napisao je brojne preporuke sa savetima i receptima za kori¹æenje jabukovog siræeta i meda. Jedan od njih je i recept protiv mr¹avosti: mr¹avim osobama nedostaju ¾ivotne hemikalije “enzimi” i zato ne mogu da iskoriste hranu unetu u organizam. One treba da uzimaju rastvor od dve ka¹ièice jabukovog siræeta i punu ka¹ièicu meda u èa¹i vode.

MED I ORASI

Orah je biljka èiji svi delovi imaju visoka biolo¹ka svojstva. To je jedinstven i najbolji predstavnik biljnog sveta. On je od davnina i u mnogim zemljama sveta poznat kao odlièno lekovito sredstvo. A tek u kombinaciji sa medom, predstavlja izuzetan prirodni lek èija se lekovitost ne mo¾e uporediti ni sa najmoænijim farmakolo¹kim preparatima, jer njihova kombinacija obezbeðuje na¹em organizmu sve neophodne vitamine, mineralne materije, belanèevine, masti, ugljene hidrate i jo¹ mnogo toga.

– Kod anemije-Pripremiti smesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mlevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izme¹a i uzima svaka tri do èetiri sata. Smesa je veoma dobra za oporavak anemiènih i iscrpljenih osoba.

– Za leèenje hipertenzije i nedostatka gvo¾ða – anemije, treba svakodnevno uzimati 100 grama oraha sa istom kolièinom meda, najmanje 45 dana. Med i orasi su veoma delotvorni i kod ishemije srca. Ka¹ika meda sa tri-èetiri oraha ne samo da je izvanredan delikates, veæ i sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze. Ista doza dovoljna je da se za¹titimo od poveæane radijacije, tvrdi poznati amerièki lekar D. Gejl.

– Protiv impotencije poma¾e od davnina oproban recept: mleveni orah pome¹an sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dve ka¹ike dva-tri puta na dan, pola sata posle jela. Da bi se postigli ¾eljeni efekti kura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

– Zarastanje èira na ¾elucu prolazi brzo i efikasno ako pola sata pre jela uzimate pet-¹est ka¹ièica dnevno orahovog mleka, koje æete pripremiti na sledeæi naèin: 20 grama samlevenih oraha preliti sa 100 grama tople prokuvane vode, dobro promuækati, procediti i dodati dve ka¹ike meda.

– Med sa belim lukom
Sledeæi recept obnavlja snagu organizma i veoma je dobar protiv astme i ote¾anog disanja: kilogram livadskog meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica belog luka dobro izme¹ati i ostaviti da odstoji nedelju dana u zatvorenoj tegli. Pije se jednom dnevno po èetiri kafene ka¹ike pu¹tajuæi da sok lagano curi kroz grlo. Treba ga piti redovno u periodu od dva meseca da bi se postigao ¾eljeni efekat. Protiv gripa, veoma je poznat narodni lek od meda i belog luka: oèi¹æeni beli luk izgnjeèiti (napraviti ka¹u) i pome¹ati sa lipovim medom (po¾eljno) u odnosu 1:1. Uzimati po jednu ka¹iku rastvorenu u mlakoj vodi pre spavanja. Mo¾da smo vas na neke recepte samo podsetili, a mo¾da ste za neke i prvi put èuli. Svejedno je. Va¾no je da ne oklevate u njihovoj pripremi.

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: