Дорис Пак: „Олуја” легитимна, Хашки трибунал ради исправно

Политика

Дорис Пак: „Олуја” легитимна, Хашки трибунал ради исправно

НОВИ САД – Немачки посланик у Европском парламенту (ЕП) и известилац Парламента за БиХ Дорис Пак изјавила је данас да би било добро за српску јавност да што пре увиди да је „Олуја” била легитимна акција хрватске војске, без обзира на то што су током ње почињени злочини.

Истичући да је Хрватска водила „оправдан рат” за повратак „отетих територија” од Срба који су бесправно заузели трећину те земље и одатле „протерали све Хрвате”, Дорис Пак је оценила да то што је генерал Анте Готовина ослобођен значи да он не сноси никакву кривицу за ратне злочине.

„Због злочина које је у рату, нажалост, починила и хрватска страна починиоцима се суди и доносе се пресуде”, рекла је она у интервјуу новосадском „Дневнику” и прецизирала да је у том рату „било почињених злочина и над Србима, али су починиоци осуђени”.

Нагласивши да је ослобађајућа пресуда хрватским генералима „сигнал свима да Хашки трибунал ради исправно и да није опредељен за неку страну”, та европарламентарка је додала да је „ослобађање Готовине помогло је Хрватској да затвори једно несрећно поглавље своје историје”.

Пак је рекла да не види никакве последице те пресуде за могућу интеграцију Србије у ЕУ јер „једно с другим нема никакве везе”, напомињући да Србија на свом путу у ЕУ мора сама да уклони препреке које су јој се указале.

Једна судска пресуда грађанину друге земље не би требало да има било какав утицај на њену политику приближавања ЕУ, нагласила је чланица ЕП и поновила да „Хашки трибунал за ратне злочине не прави никакве разлике међу нацијама, пред судом су сви једнаки”.

То се, како је објаснила Дорис Пак, може видети по томе што међу припадницима свих народа у бившој Југославији има осуђених али и ослобођених кривице.

Танјуг
објављено: 25/11/2012

inShare

  • facebook
  • twitter
  • stampanje

Последњи коментари

ana anabela | 25/11/2012 19:50

bila sam na predavanju koje je odrzala Doris Pak u Berlinu. Tamo je podelila primerke beogradske Politike iz devedesetih godina kada je objavljeno da je Doris Pak – albanska ku….Od tada (a to je bilo pre vec mnogo godina) Doris Pak verovatno uziva kada je grdi i kritikuje bas Politika.Ona verovatno bas uziva da nervira Politiku.

Ivan Jugovic | 25/11/2012 19:59

Novinar koji je postavljao pitanja gospodji Pak bi trebao da pod hitno promeni profesiju, jer oupste nije reagovao na lazi koja ova zena govori. Gde su mu bila podpitanja i cinjenice koje su stvarnost u odnosu na ono sto Pak govori kao cinjenice a u stvari je concentrirana propaganda NATO politicara da bi opravdli njihove uloge u racepu bivse Juge i bombardovanje Bosne i Srbije.
Mi znamo na cijoj je strni NDH bila za vreme drugog Svetskog rata a na strani Austro Ugarske za vreme Prvog, a ko je bio protiv njih – vecinom Srbi i Srbija. Eto zasto sve mi to sada placemo a nasi politicari uporno nas guraju u EU – zalosno ali istinito.

maja k | 25/11/2012 20:03

@Ana Anabela: Džaba maštate i razmišljate kao Mali Perica. Ovo je očito agencijska vest Tanjuga, a ne tekst ili kritika Politike.

Eine Antwort

  1. Sa ženama poput Doris Pak ne treba ulaziti i bilo kakve aranžmane, niti komunicirati po bilo kojim životnim opredeljenjima.
    Neznam kakvo je Vaše iskustvo sa ne dojebenim ženama kao što je Doris Pak, al iz mog životnog iskustva to je poražavajuće, treba ih ignosrisati, nisu tu, nisu prisutne, totana mrak,
    pozz.DRAGANešković

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: