Французи снимили филм о муџахединима у БиХ

Французи снимили филм о муџахединима у БиХ

Кристоф Казе и Лионел Димон били су вође француске банде и чланови “Ел муџахида”. Казе је погинуо, док Димон свједочи о овој банди из затворске ћелије.

Документарац Оливијеа Пигетија, приказан у Француској на “Франс три”, говори о банди из Рубеа која је била активна током 90-их и коју у околини Лила “нико неће заборавити”. Казе и Димон преобратили су се у радикалне исламисте и својим акцијама прикупљали новац за финансирање међународног тероризма “у име Алаха”.

Полазећи од ових чињеница, документарац Пигетија говори о банди, њиховим злодјелима, а посебно оним почињеним током рата у БиХ. Почетком 90-их ова двојица Француза придружила су се бригади муџахедина у БиХ. Оливије Пигети је током истраживачког рада добио од српских и хрватских војника необјављене видео-снимке кампова муџахедина у БиХ.

“Срби и Хрвати су покушали да покажу ове снимке, као и злочине ове бригаде, како би сви сазнали шта се дешавало”, објаснио је режисер франуцском листу “Либерасион”.

Егзекуције и убиства били су дио свакодневнице. У БиХ је мрежа Ал Каиде почела да се формира, а Америка је то дозволила свом будућем непријатељу.

“Млади џихадисти су били потпуно фасцинирани овим наоружаним и обученим, брадатим борцима”, наводи Пигети и додаје да је Ал Каида успјела да изврши удар у БиХ и створи везу између свих европских џихадиста.

Данијел Салваторе Шифер, филозоф и хуманиста који је и присуствовао рату у БиХ, написао је за лист “Пуан” да се ради о невјероватним открићима у овом документарцу у погледу историјске истине о страшном сукобу у БиХ од 1992. до 1995. године. Он истиче да је бригада “Ел муџахид”, која је била у директном контакту са Ал Каидом, починила најгоре злочине над Србима православцима, које су исламисти сматрали за “невјернике”, у настојању да створе прву исламску државу у историји Европе.

Шифер подсјећа да неки новинари тврде да се тадашњи муслимански лидер Алија Изетбеговић једном састао у предсједничкој палати у Сарајеву са Осамом бин Ладеном лично! Он подсјећа да, без обзира на све доказе који се и данас откривају у вези са страдањем немуслимана у БиХ, у Хагу још једино одговарају Радован Караџић и Ратко Младић, док су Ал

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..

%d Bloggern gefällt das: