Данашњом одлуком Хашког трибунала Хрватска може легитимно да слави највећи погром у свету после Другог светског рата.

Млака реакција председника Николића: Одлука Хага отвара старе ране

Данашњом одлуком Хашког трибунала Хрватска може легитимно да слави највећи погром у свету после Другог светског рата, оценио је председник Србије Томислав Николић.

Реаговања у Србији: Хашка пресуда гора од сваке неправде

Председник Србије Томислав Николић оценио је данас да јасно да је одлука Хашког трибунала о ослобођању Анте Готовине и Младена Маркача од кривице за прогон српског становништва из Книнске Крајине 1995. године политичка, а не правна.

“Данашња одлука Хашког трибунала неће допринети стабилизацији ситуације у региону, отвориће старе ране, а Србе у Хрватској, мали број њих који је остао тамо да живи, ставити у позицију криваца над којима и даље свако може некажњено да спроводи своју “правду”, оценио је председник Србије у изјави за јавност.

Он је подсетио да је током операције Олуја протерано преко 220.000 Срба и убијено на хиљаде ненаоружаних мушкараца, жена и деце. “Ко је за то крив? Данашњом одлуком Хашког трибунала Хрватска може легитимно да слави највећи погром у свету после Другог светског рата.

Држава која не дозвољава ни породицама несталих Срба да утврде где се налазе тела њихових најмилијих”, указао је Николић.

“Ако је до сада било разлога да верујемо онима који су тврдили да је Хашки трибунал неутралан, правичан и нешто више од суда Србији и српском народу, најновијом одлуком о ослобађању ратних злочинаца је то демантовано”, навео је Николић.

Председник Србије је истакао да је српски народ у новијој историји био жртва геноцида, најсуровијих злочина, прогона и мучења, а да су Срби жигосани као злочинци који треба да се стиде и ћуте.

“То је парадокс који више не сме да се понови”, истакао је Николић.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: