Poslednje zbogom zdravom razumu

Poslednje zbogom zdravom razumu

Juče je London Times objavio ovu čitulju

Danas žalimo odlazak voljenog prijatelja Zdravog Razuma koji je bio sa nama mnoge godine. Niko ne zna tačno koliko je bio star s obzirom da je njegova krštenica davno zagubljena u birokratskoj crvenoj traci.

On će biti zapamćen po tome što se držao dragocenih lekcija >Znati kad se skloniti sa kiše, >Zašto ko rano rani dve sreće grabi, >život nije uvek fer, >Možda sam ja kriv.

Zdrav Razum je živeo po jednostavnim ekonomskim pravilima >Ne troši više nego što zaraðuješ i oprobanim strategijama >Odrasli, ne deca, vode stvari. Njegovo zdravlje je počelo naglo da propada kada su uvedene dobro zamišljene ali preoptereæujuće regulative.Izveštaji o >6-togodišnjem dečaku optuženom za sexualno uznemiravanje zato što je poljubio devojčicu > o >Učitelju koji je otpušten jer je kaznio nevaspitanog učenika su samo pogoršali njegovo stanje.

Zdrav Razum je izgubio tlo pod nogama kad su roditelji napali nastavnike jer rade posao koji su oni propustili da urade u disciplinovanju njihove nevaspitane dece.

Propao je jo¹ vi¹e kad su ¹kole morale da dobiju roditeljski pristanak da bi deci dali losion za sunèanje ili aspirin, ali nisu smeli da obaveste roditelje ako je uèenica trudna i ¾eli da abortira. Zdrav razum je izgubio ¾elju za ¾ivotom od kako je crkva postala biznis a kriminalci poèeli da dobijaju bolji tretman od svojih ¾rtava.

Zdrav Razum je prebijen otkad niste mogli da se branite od provalnika u sopstvenom stanu i provalnik je mogao da vas tu¾i za napad. Zdrav Razum se konaèno odrekao ¾elje za ¾ivotom kad je jedna ¾ena propustila da shvati da je kafa koja se pu¹i vruæa, prosula je u krilo i odmah dobila ogromnu nadoknadu.

Zdrav Razum æe biti ispraæen od njegovih roditelja Istine i Poverenja, od njegove supruge Diskrecije, od njegove kæeri Odgovornosti i njegovog sina Logike. Iza njega ostaju njegova 4 polubrata <Znam svoja prava,<Hoæu odmah, <Neko drugi je kriv i <Ja sam ¾rtva. Pogrebu nije prisustvovalo mnogo njih jer je vrlo malo njih shvatilo da je oti¹ao.

Ako ga se ti jo¹ seæa¹, prosledi ovu vest, ako ne, pridru¾i se veæini i ne radi ni¹ta.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: